Νέες πολύ μεγάλες επιτυχίες του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης

Το δεκαπενθήμερο από 14 έως και 26 Απριλίου 2009 αποτέλεσε κυριολεκτικά μια μεγάλη πρόκληση για τον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης. Σε πρώτη φάση, από 14 έως 22/4/2009 ο όμιλος είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, των Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων των Νέων ( για νέους έως 16 ετών) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ενώ από τις 23 έως 26 Απριλίου 2009 έπρεπε να αγωνιστεί στο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης(ΕΣΣΑΜΘ), στην Καβάλα.

Το δεκαπενθήμερο από 14 έως και 26 Απριλίου 2009 αποτέλεσε κυριολεκτικά μια μεγάλη πρόκληση για τον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης.


Σε πρώτη φάση, από 14 έως 22/4/2009 ο  όμιλος είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, για δεύτερη συνεχή  χρονιά, των   Ατομικών   Νεανικών  Πρωταθλημάτων των   Νέων ( για νέους έως 16 ετών)  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,  ενώ από τις 23 έως 26 Απριλίου 2009 έπρεπε να αγωνιστεί στο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης(ΕΣΣΑΜΘ), στην Καβάλα. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως ανταποκρίθηκε και στα δύο με απόλυτη επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα:


Α) Οι αγώνες των νεανικών πρωταθλημάτων  διεξήχθησαν  στο Ξενοδοχείο “Le Chalet”, στα Πηγάδια Ξάνθης και απετέλεσαν για άλλη μια φορά , κατά κοινή παραδοχή όλων των σκακιστικών φορέων της Περιφέρειας, μια τεράστια οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Υψηλό επίπεδο διοργάνωσης και ακόμη υψηλότερο επίπεδο σκακιστικών “μαχών” στα 64 τετράγωνα της σκακιέρας.


Σ’ αυτή τη σκακιστική γιορτή οι σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης έδωσαν ένα βροντερό παρόν, όχι μόνο με την πολύ μεγάλη συμμετοχή τους αλλά και γιατί διέπρεψαν αγωνιστικά κατακτώντας  για άλλη μια φορά μεγάλες και σημαντικές  διακρίσεις. Συνολικός απολογισμός 10 μετάλλια (2 χρυσά, 4αργυρά και 4 χάλκινα) και  7 προκρίσεις στην τελική φάση των πρωταθλημάτων.


Αναλυτικά  οι σκακιστές μας κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις:


Ι) Κατηγορία  αγοριών έως 8 ετών:


·           Ο Χασούρης Γεώργιος: 2η θέση


·           Παπαϊωάννου Βαγγέλης: 3η θέση


ΙΙ) Κατηγορία  αγοριών έως 10 ετών


·           Μόσχου Νικόλαος 1η Θέση


·           Σιδηρόπουλος Γεώργιος: 3η θέση


ΙΙΙ) Κατηγορία  αγοριών έως 12 ετών


·           Γεωργαντζής Πέτρος: 1η Θέση


·           Πετρίδης Τριαντάφυλλος: 3η θέση


ΙV) Κατηγορία  αγοριών έως 14 ετών


·           Σταμουλάς Νίκος: 2η θέση


V) Κατηγορία   κοριτσιών έως 10 ετών


·           Μέκακα Αγγελική: 2η θέση


V) Κατηγορία   κοριτσιών έως 8 ετών


·           Μόσχου ζωή 2η θέση


·           Λαζαρίδου Μαρία Καλλιόπη 3η θέση



Οι σκακιστές Χασούρης Γεώργιος, Παπαϊωάννου Βαγγέλης, Μόσχου Νικόλαος, Σιδηρόπουλος Γεώργιος, Γεωργαντζής Πέτρος,  Σταμουλάς Νίκος, Μέκακα Αγγελική, είναι αυτοί που  προκρίθηκαν στην τελική φάση των νεανικών πρωταθλημάτων που θα γίνουν από 25/6 έως 1/7/2009 στην Χαλκιδική.



Β) Στο Ομαδικό πρωτάθλημα της ΕΣΣΑΜΘ,  η Ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης ολοκλήρωσε  νικηφόρα όλους  τους αγώνες της και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή της Περιφέρειας ΑΜΘ  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πράγμα που της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει να αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική και το 2010.



  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης ευχαριστεί όλους του σκακιστές του συλλόγου, τους παράγοντες και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συνέβαλαν στην επίτευξη αυτών των τόσο σημαντικών διακρίσεων.


Ευχαριστεί   την Διεύθυνση του Ξενοδοχείου “Le Chalet”,  για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας των αγώνων και  υπόσχεται πως όλα αυτά είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και σκακιστική δράση.


Ξάνθη 26/04/2009


Για Το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος


Σαχπατζίδης Αχιλλέας


Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button