Το να είσαι γονέας δεν είναι ιδιότητα, είναι ικανότητα!

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ, μέλη του QLS (Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών), αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά με έμπρακτο τρόπο το ενδιαφέρον τους για τους γονείς των μαθητών τους, σας προσκαλούν σε ένα συνέδριο αφιερωμένο στις αξίες της γονεϊκότητας και του ρόλου του γονέα στη σύγχρονη εποχή.

 

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ, μέλη του QLS (Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών), αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά με έμπρακτο τρόπο το ενδιαφέρον τους για τους γονείς των μαθητών τους, σας προσκαλούν σε ένα συνέδριο αφιερωμένο στις αξίες της γονεϊκότητας και του ρόλου του γονέα στη σύγχρονη εποχή.

 

Με το διακριτικό τίτλο “γοΝΕΑ ΜΕΡΑ”, το QLS σας προσφέρει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ένα δυναμικά διαμορφωμένο πρόγραμμα ομιλιών, μέσα από το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε, να ενημερωθείτε και να αλληλεπιδράσετε με ανθρώπους, γνώσεις και πρακτικές που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητά σας!

 

Θέμα: Το να είσαι γονέας δεν είναι ιδιότητα, είναι ικανότητα!

 

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Χατζηστεφάνου μέλος του Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS, διοργανώνει τη Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στις 10.30 π.μ. στη Ξάνθη, ημερίδα αφιερωμένη στη γονεϊκότητα, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

 

Στην ημερίδα θα αναπτυχθεί μια πλούσια θεματολογία, το εύρος της οποίας θα ξεκινήσει από τις σχέσεις γονέων – παιδιών και θα καταλήγει σε πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους σύγχρονους προβληματισμούς της καθημερινότητας. Οι παρευρισκόμενοι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν με ουσιαστικό τρόπο στις διεργασίες της ημερίδας, διατυπώνοντας ερωτήματα, απορίες και απόψεις που θα τους κάνουν να δουν την επόμενη μέρα της ζωής τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία και σιγουριά.

 

Στόχος της ημερίδας: η -χωρίς χρέωση- πρόσβαση των Γονέων σε σύγχρονη ενημέρωση πάνω στα σημαντικά θέματα γονεϊκότητας που τους απασχολούν, τα οποία εντοπίσαμε από την καθημερινή μας διάδραση μαζί τους στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μας.

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ – ΓΟΝΕΑ ΜΕΡΑ

 

α) Μαρία Ζερίτη, Ψυχολόγος, ειδικευόμενη στην Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Γνωσιακή Επιστήμη. Αναλαμβάνει τη Συμβουλευτική Γονέων, Ζεύγους και Εφήβων, οργανώνει ομάδες εμψύχωσης και παρέχει υπηρεσίες στήριξης οικογένειας και ψυχικής υγείας. Παράλληλα, συνεργάζεται με τον “Επιστημονικό Αθλητικό Σύνδεσμο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων Victor Artant-ΝΙΚΗ” στη συμβουλευτική και εκπαίδευση γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τέλος, οργανώνει ομιλίες και σε σεμινάρια σε σχολεία με θέματα που στις μέρες μας απασχολούν τις οικογένειες. Θέματα: Αλλάζω ζωή, αλλάζω συνήθειες ως επαγγελματίας και ως γονές” & “Ο γονέας σήμερα και αύριο”.

 

β) Αναστασία Καραλανίδου, Παιδοψυχίατρος, πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Bologna, Ιταλίας. Ξεκίνησε την ειδίκευσή της ως ασκούμενη Ψυχίατρος ενηλίκων στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια ως ειδικευόμενη ιατρός Νευρολογίας στο Γ.Ν. Αθηνών Πολυκλινική. Ελαβε τον τίτλο ειδικότητας μετά από την άσκησή της στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος του Τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών (Msc) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Κοινωνική Ψυχιατρική. Εχει συμμετάσχει σε πολλά Ελληνικά και Διεθνή Ιατρικά Συνέδρια, ανακοινώντας εργασίες και έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια. Εχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και εφήβων (Παράρτημα Κομοτηνής). Από τον Σεπτέμβριο του 2013 επέστρεψε στην Ξάνθη, όπου εργάζεται ως ιδιώτης Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων και συνεργάζεται με την Πρότυπη Θεραπευτική και Συμβουλευτική Μονάδα “Πράξις” στην Καλλιθέα. Θέμα: “Θετική γονεϊκότητα: Σχέσεις Γονέων – Παιδιών”.

 

Θα υπάρχει welcome coffee στην υποδοχή

 

ΠΟΤΕ: Κυριακή 7 Απριλίου 2013, 10:30 π.μ.-1:30 μ.μ.

 

ΠΟΥ: Επιμελητήριο Ξάνθης – Βασ. Κωνσταντίνου 1 Κεντρική Πλατεία, για κρατήσεις θέσεων κάλεστε στο 25410-63680 (περιορισμένες θέσεις)

 

Σε περίπτωση που θα παραβρεθούν εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε. παρακαλούμε ενημερώστε μας για την καλύτερη οργάνωση της υποδοχής τους.

 

Λίγα λόγια για εμάς:

 

Το Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS (Quality in Language Services), προσδιορίζει την ποιότητα στην ξενόγλωσση εκπαίδευση βασισμένο στο τρίπτυχο: 1. Ποιότητα στη λειτουργία ενός Κέντρου Ξένων Γλωσσών, 2. Ποιότητα στο επίπεδο των γνώσεων που προσφέρει στους μαθητές του, 3. Ποιότητα στο σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει στους γονείς που το εμπιστεύονται.

 

Το QLS ΔΕΝ είναι Franchise, είναι η δικτύωση (cluster) των μεγαλύτερων ανεξάρτητων και αυτόνομων Κέντρων Ξένων Γλωσσών στην Ελλάδα, που επιδιώκουν να αναπτυσσόνται μαζί σε μια ανταγωνιστική εποχή, να ανταλλάζουν απόψεις πάνω σε Ακαδημαϊκά Θέματα και όλοι μαζί, ως ομάδα, να προσφέρουν στους γονείς του εκάστοτε Κέντρου Ξένων Γλωσσών, μέλος του QLS, αναβαθμισμένες υπηρεσίες με στόχο την επιτυχημένη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση του μαθητή.

 

Δημιουργήθηκε το 2002. Σήμερα, επαναπροσδιορίζει τους στόχους του και αριθμεί 26 μέλη σ’ όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Εδεσσα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Λιβαδειά, Ξάνθη, Σέρρες, Τρίπολη, Τύρναβος και Χαλκίδα) και αναπτύσσεται επιλέγοντας τα μεγαλύτερα και ποιοτικότερα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ανά την Ελλάδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button