«Όταν η επιστημονική έρευνα χάνει τα όρια….»

Ευτυχώς που με χτύπησε η οικονομική κρίση και το ταξίδι στο Μεξικό αναβλήθηκε…..
Ειδάλλως θα με χτυπούσε η γρίπη των χοίρων…..
Καλά, η ανθρωπότητα τρελάθηκε…..

Ευτυχώς που με χτύπησε η οικονομική κρίση και το ταξίδι στο Μεξικό αναβλήθηκε…..


Ειδάλλως θα με χτυπούσε η γρίπη των χοίρων…..


Καλά, η ανθρωπότητα τρελάθηκε…..


Γίναμε έρμαια δολοπλόκων και τρελών επιστημόνων και ερευνητών, που στα  εργαστήρια τους τελικά καλλιεργούν το θάνατο και όχι τη ζωή…..


Σκοτεινοί κύκλοι της παγκοσμιοποίησης επενδύουν εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα με κυρίαρχο σκοπό την κυριαρχία τους στον πλανήτη, το πώς θα ποδηγετήσουν τους λαούς και πώς θα συμβάλλουν στην πρόοδο της ανθρωπότητας…..


Πείθομαι όλο και περισσότερο πως τα σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, όχι μόνο είναι αληθοφανή, αλλά και πραγματοποιήσιμα και εκτός της μεγάλης ή μικρής οθόνης…..


Μάλιστα μου περνά  η σκέψη η τρελή πως οι ταινίες αποτελούν το πρώτο βήμα, κάτι σαν σχέδιο επί χάρτου, πριν από την πρόβα τζενεράλε στα ερευνητικά εργαστήρια…..


 


Μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται πως όλον αυτό τον τρόμο που ζούμε είναι αναγκαίο κακό στην προσπάθεια των επιστημόνων να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή….


Στον αγώνα που δίνουν για να βρουν τα αντίδοτα για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών και ιών  στα ερευνητικά τους εργαστήρια, πολλές φορές οδηγούνται σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις…..


Όταν δεν υπάρχει το μέτρο και όταν φυσικά στην επιστήμη δεν μπορείς να βάλεις όρια, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της ανακάλυψης κάτι διαφορετικού από αυτό που επιζητάς……


Και όταν μάλιστα τα ερευνητικά αυτά εργαστήρια ελέγχονται από επιστήμονες που δεν έχουν ηθικούς φραγμούς και κώδικες και η αλαζονεία των ικανοτήτων τους και της επιστήμης, καθώς και της απληστίας τους υπερτερεί σε σχέση με το πρέπον, τότε βόηθα Παναγιά…..


 


Γιατί μετά τη γρίπη των πτηνών, μάθαμε με τον πιο τρομακτικό τρόπο –πάνω από 100 είναι τα θύματα στο Μεξικό- και τη γρίπη των χοίρων…..


Ενώ δεν αποκλείεται να μας εμφανίσουν και τη γρίπη των ψαριών, της γάτα και του σκύλου και όλων τα κατοικίδιων ζώων…..


Όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει από τους τρελούς επιστήμονες και από αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτούς και χρηματοδοτούν τις έρευνές τους ….


Βέβαια εγκυκλοπαιδικά η γρίπη των χοίρων αναφέρεται ως μια αναπνευστική ασθένεια που πλήττει από γρίπη τύπου Α. Είναι γνωστή από παλιά, περιοριζόταν στα κοπάδια χοίρων και σπάνια ήταν θανατηφόρα…..


Όμως χάρη στο ανθρώπινο χεράκι –αυτή την ιδέα ουδείς μπορεί να μου τη βγάλει- έχει πάρει πλέον αυτή τη μορφή που σπέρνει τον τρόμο και τον πανικό στον κόσμο,…..


Γιατί ο ιός Έμπολα και όχι μόνο, πως προέκυψε……;


Οι επικίνδυνοι ιοί που ανακαλύπτονται από επικίνδυνα μυαλά αποτελούν ένα είδος της πλούσιας γκάμας του σύγχρονου οπλοστασίου …..


Και μάλιστα δεν πιάνουν καθόλου χώρο, ενώ μεταφέρονται και εύκολα…..


Πόσο βάρος μπορεί να έχει ένα μπουκαλάκι ή ένα φιαλίδιο…..;


Μπορεί να είναι μικρό σε όγκο, ωστόσο τεράστιο είναι το κακό που μπορεί να σπείρει στην ανθρωπότητα…….


Κάτι που βιώνει η ίδια αυτές τις ημέρες με τον παγκόσμιο συναγερμό που έχει σημάνει για τον ιό των χοίρων και τον κίνδυνο πανδημίας….


 


Και όπως ήταν αναμενόμενο μετά τον παγκόσμιο συναγερμό που έχει χτυπήσει και η χώρας μας βρίσκεται σε επιφυλακή…..


Μπορεί να μας χωρίζει ένας Ατλαντικός και χιλιάδες χιλιόμετρα από το Μέχικο, ωστόσο χάρη και πάλι στην εφευρετικότητα του ανθρώπινου μυαλού οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί…


Τα άσπρα ατσάλινα πουλιά, τα αεροπλάνα ντε, μας μεταφέρουν μέχρι να πεις κύμινο σε ονειρικούς προορισμούς, έστω και αν βρίσκονται μίλια μακριά…….


Και όπως και να το κάνουμε το Μέχικο-σας το γράφω με την ισπανόφωνη προφορά για να διαφημίσω και τη γλωσσομάθειά μου- ήταν και είναι αγαπημένος προορισμός πολλών Ελλήνων…..


Μπορεί εγώ να μην κατάφερα ούτε και φέτος να τον επισκεφτώ, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι οι έχοντες που δεν τους άγγιξε η οικονομική κρίση ή φρόντισαν εγκαίρως να κάνουν τον κομπόδεμά τους και κατάφεραν και ταξίδεψαν στο Μεξικό, σε κακιά όμως για αυτούς περίοδο ……..


Οι άνθρωποι πήγαν να διασκεδάσουν και επέστρεψαν στην πατρίδα  με το φόβο να είναι φορείς του θανατηφόρου αυτού ιού……


Και δυστυχώς ο ιός πέρασε τον Ατλαντικό και είχαμε και το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη και δη στην Ισπανία……


 


Ερώτημα της κόρης μου,…Μαμά  σουβλάκι μπορώ να φάω; Από χοιρινό κρέας δε γίνεται…..;


Τώρα τι να της απαντήσω…..; Εντάξει μη φτάσουμε και στα άκρα, αλλά  και λίγη προσοχή δεν βλάπτει…….


Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, αλλά και μόνο στην ιδέα να μας δω οικογενειακώς να κυκλοφορούμε στο δρόμο με μάσκες με πιάνει τρόμος, όσο και αν σφυρίζω αδιάφορα…..


Όπως βέβαια και όλοι εσείς, δεν μπορούμε να προκαταλάβουμε αντιδράσεις αν ο ιός έφτανε και στο σπίτι μας……


Για αυτό για παν ενδεχόμενο, καλό πλύσιμο των χεριών με απολυμαντικό που έχει ως βάσει την αλκοόλη και μακριά από κλειστούς χώρους……


Αφήστε για λίγο τις χειραψίες και τους ασπασμούς στα μάγουλα μέχρι να περάσει η μπόρα και ευχηθείτε να βάλουν μυαλό οι τρελοί επιστήμονες των μεγάλων ερευνητικών κέντρων φαρμακοβιομηχνιών κλπ των μεγάλων χωρών που κρατούν τις τύχες του πλανήτη και της ανθρωπότητας στα χέρια τους……  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button