ΤΟΠΙΚΑ…ΜΕΤΩΠΙΚΑ

Το ότι παραχωρήθηκε το Αμοιρίδειο Αθλητικό κέντρο, για να πραγματοποιήσουν εξτρεμιστικά μουσουλμανικά στοιχεία εκδήλωση (τάχα) για τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ, ήταν κάτι αναμενόμενο. Κανείς δεν θα περίμενε το αντίθετο, το παιχνίδι της ψηφοθηρίας παίζεται με συγκεκριμένους κανόνες στην περιοχή μας .

   Το ότι παραχωρήθηκε το Αμοιρίδειο Αθλητικό κέντρο, για να πραγματοποιήσουν εξτρεμιστικά μουσουλμανικά στοιχεία εκδήλωση (τάχα) για τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ, ήταν κάτι αναμενόμενο.


Κανείς δεν θα περίμενε το αντίθετο, το παιχνίδι της ψηφοθηρίας παίζεται με συγκεκριμένους κανόνες στην περιοχή μας .


   Το ότι μία (τύποις) θρησκευτική εκδήλωση (που τελέστηκε ενάμιση μήνα μετά την επέτειο της γέννησης του Μωάμεθ, που ήταν στις 8 Μαρτίου!) επρόκειτο να διοργανωθεί από τους μη νομίμους θρησκευτικούς ηγέτες των Ελλήνων μουσουλμάνων, ήταν επίσης κάτι για το οποίο δεν περιμέναμε να ιδρώσει το αυτί αυτών που πήραν την απόφαση για την παραχώρηση του δημοτικού αθλητικού κέντρου Ξάνθης


* * * * ** * * * ** * * * ** * * * *


   Αυτό που πραγματικά μας πίκρανε, ήταν όταν φέραμε στη μνήμη μας το σκηνικό πριν από έναν ακριβώς χρόνο. Τότε που ο Σύλλογος Πομάκων νομού Ξάνθης είχε ζητήσει από τον δήμο Ξάνθη να του παραχωρηθεί ένας χώρος για να πραγματοποιήσει μία παραδοσιακή πομάκικη βραδυά. Ένα αίτημα που ποτέ δεν έγινε δεκτό!


   Κρίμα πραγματικά, γιατί κάποιοι συμπατριώτες μας έκαναν την επιλογή τους, την υπέρβασή τους και αγωνίζονται για την ανάδειξη και καλλιέργεια της πολιτισμικής τους ταυτότητας, χωρίς να φοβούνται τις παρενέργειες αυτής της θαραραλέας απόφασής τους.


   Κάποιοι άλλοι, όμως, εμφανίζονται πολύ κατώτεροι των περιστάσεων…


* * * * ** * * * ** * * * ** * * * *


   Κάτι ακόμη που μας προβλημάτισε ιδιαίτερα, είναι το ότι η εκδήλωση αυτή, που συγκέντρωσε χιλιάδες μουσουλμάνους συμπατριώτες μας (πολύ λιγότερους πάντως από τους … 6.000, που επικαλούνται οι διοργανωτές και πολλοί από τους οποίους ούτε που ήξεραν γιατί τους κουβάλησαν εκεί!), πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, ακόμη και από τους Ξανθιώτες που γειτονεύουν με το Αμοιρίδειο!


   Είναι πράγματι απίστευτο το ότι διοργανώνεται μέσα στην καρδιά της Θράκης μας μία τέτοιου βεληνεκούς εκδήλωση (τουλάχιστον από πλευράς προσέλευσης), με διοργανωτές τα ακραία τουρκόφρονα στοιχεία της περιοχής μας, με καλεσμένους τον Τούρκο πρόξενο και εκπρόσωπο της πρεσβείας των Αθηνών, Τούρκους και Σαουδάραβες  ιερωμένους, με ομιλίες προσεκτικές ομολογουμένως αλλά με υποκρυπτόμενες αιχμές εναντίον της πατρίδας μας (η ονομασία “Μακεδονία” για τα Σκόπια έδινε κι έπαιρνε!), και όλα αυτά να περνούν … απαρατήρητα!


   Ακόμη χειρότερη μάλιστα, ήταν η προσέγγιση των περισσότερων ΜΜΕ της περιοχής μας. Πριν από λίγες ημέρες καυτηριάζαμε τα αθηναϊκά ΜΜΕ που ανακάλυψαν για άλλη μία φορά τη Θράκη, λόγω των “προκλήσεων” της … Χαντισέ και σήμερα προσεγγίζουμε ένα τέτοιων διαστάσεων γεγονός με ανάλογες πρακτικές!


 Θα πρέπει πάντως να τονιστεί η για άλλη μία φορά σοβαρή και υπεύθυνη πληροφόρηση από την διαδικτυακή εφημερίδα xanthipress (http://www.xanthipress.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2141:2009-04-22-05-42-29&catid=3:politics&Itemid=4), της οποίας συνυπογράφουμε το σχόλιο (αναφορικά με την “ενόχληση” κάποιων ελληνικών υπηρεσιών από το γεγονός), ότι “αυτοί που ενοχλήθηκαν μάλλον θα έπρεπε να είχαν ξυπνήσει νωρίτερα από τον ύπνο τους”.


endohora@yahoo

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button