500 κολυμβητές και ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ έγραψαν ιστορία στα Ε΄ ΞΑΝΘΕΙΑ 2009 !!

Στην ιστορία πέρασαν οι κολυμβητικοί αγώνες Ε΄ ΞΑΝΘΕΙΑ 2009, με τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ να καταγράφει την καλύτερη εκδήλωση των τελευταίων ετών από διοργανωτικής και αγωνιστικής πλευράς. Περισσότεροι από 500 αθλητές από 3 κολυμβητικές περιφέρειες ( Θράκη – Μακεδονία – Θεσσαλία ), 2 χώρες ( Ελλάδα – Βουλγαρία ) και 15 ομάδες, έδωσαν το Πανελλήνιο στίγμα της κολύμβησης, στο δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης, που έγινε για δύο μέρες το επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος.

Στην ιστορία πέρασαν οι κολυμβητικοί αγώνες Ε΄ ΞΑΝΘΕΙΑ 2009, με τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ να καταγράφει την καλύτερη εκδήλωση των τελευταίων ετών από διοργανωτικής και αγωνιστικής πλευράς.


Περισσότεροι από 500 αθλητές από 3 κολυμβητικές  περιφέρειες ( Θράκη – Μακεδονία – Θεσσαλία ), 2 χώρες ( Ελλάδα – Βουλγαρία  ) και 15 ομάδες, έδωσαν το Πανελλήνιο στίγμα της κολύμβησης, στο δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης, που έγινε για δύο μέρες το επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος.


Τα συγχαρητήρια στον διοργανωτή ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ έδιναν και έπαιρναν από τους παράγοντες του πολιτικού κόσμου που παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης των αγώνων. Μαζί με τους τελευταίους συγχάρηκαν τον πρόεδρο του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Γ. Κόκκινο οι αρχηγοί των αποστολών όλων των ομάδων, ενώ δήλωσαν από τώρα το αγωνιστικό παρών για τα ΣΤ΄  ΞΑΝΘΕΙΑ του 2010, κατατάσσοντας τα ΞΑΝΘΕΙΑ στις μεγάλες Πανελλήνιες κολυμβητικές διοργανώσεις.


Γεγονός είναι πάντως ότι τα ΞΑΝΘΕΙΑ έχουν καθιερωθεί ως ένας θεσμός, που καταφέρνουν να συγκεντρώσουν πραγματικά την ελίτ της κολύμβησης. Χαρακτηριστική των παραπάνω η παρουσία του ΚΟ Δράμας – μια από τις καλύτερες προαγωνιστικές ομάδες στην Ελλάδα – προτιμώντας την συμμετοχή στα ΞΑΝΘΕΙΑ από αυτή της Θες/νίκης ( ΚΑΙΣΙΑ 2009 ). 


Η Ξάνθη, η κολύμβηση και οι αθλητές και θεατές του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι από την φετινή διοργάνωση.



  Χαιρετισμός στα Ε΄  ΞΑΝΘΕΙΑ 2009


του υφ/γου Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη



Προς :


κ. Γιώργο Κόκκινο


πρόεδρο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΞΑΝΘΗΣ


δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης


Αγαπητέ κύριε πρόεδρε


Ευχαριστώ πολύ για την τιμητική σας πρόσκληση να παραστώ στην τελετή έναρξης της εκδήλωσης που διοργανώνετε με την ονομασία Ε΄  ΞΑΝΘΕΙΑ 2009.


Θα ήταν μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι κοντά σας. Δυστυχώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν την παρουσία μου στην πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση.


Εύχομαι και οι φετινοί αγώνες νε στεφτούν από οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και να αποτελούν παράδειγμα για το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθε που πρέπει να διακρίνει τον κάθε αθλητή


Με εκτίμηση


Γιάννης Ιωαννίδης


Υφυπουργός Πολιτισμού


Αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού



 


Χαιρετισμός στα Ε΄  ΞΑΝΘΕΙΑ 2009


του υπ/γου Μακεδονίας Θράκης Σταύρου Καλαφάτη


Κύριε πρόεδρε


Σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας να παραστώ στην έναρξη της διασυλλογικής ημερίδας κολύμβησης Ε  ΞΑΝΘΕΙΑ 2009.


Λυπάμαι, που ανειλημμένες υποχρεώσεις δε μου το επιτρέπουν.


Θέλω να  συγχαρώ, όλους τους αθλητές που θα αγωνισθούν και εύχομαι η συμμετοχή τους στους αγώνες να στεφθεί με διακρίσεις.


Καλή επιτυχία στους αγώνες και στις δραστηριότητες του συλλόγου σας


Με τιμή


Σταύρος Καλαφάτης


 



Ο τ. υπ/γος Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Κοντός


κήρυξε την έναρξη στα Ε΄ ΞΑΝΘΕΙΑ 2009 !


Ο Αλέξανδρος Κοντός τ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κήρυξε την έναρξη των αγώνων, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και την γιγάντωση των αγώνων.


Ο τ. υπουργός ευχαρίστησε τους παράγοντες του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και τους περισσότερους από 600 γονείς στις κερκίδες του δημοτικού κολυμβητηρίου, ενώ ευχήθηκε σε όλους αγωνιστικές επιτυχίες και ανοδική πορεία στο σημαντικό τους έργο.


΄΄ η Ξάνθη δείχνει στο Πανελλήνιο ότι μπορεί και διοργανώνει μεγάλους αγώνες και αυτό είναι μια σημαντική παρακαταθήκη στα παιδιά και την πόλη ΄΄, κατέληξε ο κ. Κοντός που χειροκροτήθηκε εγκάρδια και όχι μόνο από τους Ξανθιώτες.


Παρών στην διοργάνωση έδωσε και ο βουλευτής Ξάνθης Παναγιώτης Σγουρίδης, που εξέφρασε την διαπίστωση ότι συμπορεύεται με τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις του Ξανθιώτικου συλλόγου.


Τον Μιχάλη Στυλιανίδη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γ. Παπασταματίου, που με ενδιαφέρον ζήτησε να ενημερωθεί για στοιχεία της διοργάνωσης και ιδιαίτερα για το αγωνιστικό κομμάτι, από τους παράγοντες του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.


Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Χρίστος Πούλιος μαζί με τον Κ. Καλογερή, ήταν στην πρώτη γραμμή των επισήμων, με τον γιατρό να εκτελεί χρέη ξεναγού στο άθλημα που γνωρίζει από πρώτο χέρι καλύτερα.


Ο Μ. Τσέπελης βρέθηκε για μια ακόμη φορά κοντά στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ. Αυτή τη φορά όμως όχι σε ρόλο διαμεσολαβητή για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, αλλά από τη θέση του Αντιδήμαρχου και φίλου του συλλόγου.


Τον διοικητή του Δ΄ ΣΣ , εκπροσώπησε ο δ/ντης του Οικονομικού Τομέα  Δ΄ ΣΣ συν/χης Μ. Βαλσάμης.  Εκπροσωπήθηκαν επίσης το Λιμενικό Σώμα και το τμήμα  Τροχαίας Ξάνθης, ενώ για την Κολυμβητική Περιφέρεια Α.Μ.Θ. παρών έδωσε ο πρόεδρος της Κ. Βλάμης.


Για την Εθνική Τράπεζα παρευρέθηκε ο δ/ντης κ. Λαζαρίδης, για την MARFIN BANK o δ/ντης κ. Σμυρλόγλου, ενώ για την Πειραιώς ο υπ/δντης κ. Καρακάσης.


Το εμπορικό επιμελητήριο Ξάνθης εκπροσώπησε ο κ. Μυλωνάς. Παρών και ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Γιάννης Φουρλακίδης.


 



Στολίδι το δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης


παρών ο Νίκος Παπαδόπουλος  !!


Τα καλά του φόρεσε το δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης, για να υποδεχθεί τα φετινά Ε΄  ΞΑΝΘΕΙΑ 2009.  Ο Νίκος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης δήμου Ξάνθης, πρόσφερε κάθε δυνατή βοήθεια στους διοργανωτές, ενώ είχαν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για να μετατραπεί ο αγωνιστικός χώρος ( και όχι μόνο), σε επίπεδα αντάξια των μεγάλων κολυμβητικών διοργανώσεων.


Από παραμονή των αγώνων περισσότεροι από 40 εθελοντές γονείς του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ εργάζονταν πυρετωδώς μεταφέροντας όλον τον εξοπλισμό της διοργάνωσης:


Ηχητική εγκατάσταση, ηλεκτρονικές πλάκες χρονομέτρων, βατήρες απονομών, στολισμός του αγωνιστικού χώρου, γιγαντοοθόνη προβολών και projector, πανό και διαφημιστικά έντυπα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκτυπωτές και κάθε άλλο χρήσιμο, βρήκε την θέση του στη διοργάνωση των Ε΄ ΞΑΝΘΕΙΑ.


Χρονομέτρες, αφέτες εκκινήσεων, υπεύθυνοι διευθέτησης σειρών, διακομιστές, χειριστές μηχανημάτων γραμματείας και μουσικής, υπεύθυνοι τάξης, υγειονομική και ιατρική κάλυψη, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για μια άψογη και πετυχημένη Πανελλήνια διοργάνωση.


Υπάλληλοι του ΟΑΔΞ ήταν σε διαρκή εγρήγορση, ενώ συνεχή ήταν η συνεργασία του Νίκου Παπαδόπουλου με τον Γιώργο Κόκκινο.


Το τέλος των αγώνων βρήκε όλους ευχαριστημένους και κυρίως αυτούς που φιλοξενήθηκαν το αγωνιστικό διήμερο στην Ξάνθη.   



Ουσιαστική στήριξη από τους χορηγούς,


πολύτιμη βοήθεια στα μεγάλα γεγονότα !!


Φαντασμαγορική όσο και εντυπωσιακή ήταν η τελετή έναρξης των αγώνων, με τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ να ανοίγει την παρέλαση των ομάδων, με τους 70 αθλητές του να χαιρετούν τους θεατές και να παίρνουν χειροκροτήματα από όλους.


Στους παραταγμένους αθλητές μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Κόκκινος, καλωσορίζοντας αυτούς και τους γονείς τους στην πόλη, ενώ η αθλήτρια του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ευαγγελία Νταιλάκη έδωσε τον όρκο του αθλητή παρασύροντας όλους τους υπολοίπους να κάνουν το ίδιο.


Στον χαιρετισμό του ο κ. Κόκκινος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική στήριξη που είχε φέτος ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ από μεγάλους χορηγούς και πολιτικούς φορείς :


Την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και τον Περιφερειάρχη κ. Σταμάτη


Τον Οργανισμό Άθλησης δήμου Ξάνθης και τον πρόεδρο Ν. Παπαδόπουλο


Την εταιρία VW και τον Παύλο Αναστασιάδη


Την εταιρία WIND


Tην τράπεζα  MARFIN BANK


Εκτός από τους μεγάλους χορηγούς περίπου 10 Ξανθιώτικες επιχειρήσεις έδωσαν την συμπαράστασή τους στην διοργάνωση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, τις οποίες και ο πρόεδρος ευχαρίστησε για την προσφορά τους.


Κατόπιν την εμφάνισή του στην έναρξη έκανε ο  ΄΄Δώνας ΄΄, η μασκότ των αγώνων και του συλλόγου, ξεσηκώνοντας τα παιδιά και βγαίνοντας πολλές φωτογραφίες. Το τιγράκι – μασκότ έζησε από κοντά τον παλμό των αγώνων, ΄΄έτρεξε΄΄ με τους κολυμβητές, χειροκρότησε όλες τις αποστολές και έκανε την διαφορά στην φετινή διοργάνωση των Ξανθιωτών.


Μπλουζάκια και καπελάκια για όλους τους θεατές πρόσφεραν ο παιδότοπος  FUN AND PLAY και η WIND, στήνοντας το απαραίτητο περίπτερο στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο.


Τέλος το εντυπωσιακό σκηνικό, συμπλήρωσε στο βατήρα απονομών μια αψίδα από πολύχρωμα μπαλόνια, ομορφαίνοντας τις στιγμές των νικητών στις απονομές.



3 Περιφέρειες – 2 χώρες – 15 ομάδες – 500 αθλητές – 80 αγωνίσματα


η στατιστική των αγώνων !!


Στον αγωνιστικό τομέα να σημειώσουμε κατά αρχήν την παρουσία των ομάδων :


ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΞΑΝΘΗΣ


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ


ΠΙΡΙΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ


ΚΟ ΣΕΡΡΩΝ


ΣΕΡΡΕΣ 2005


ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ


ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


ΑΣΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


ΟΦΘ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ


ΝΗΡΕΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ


ΝΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ


ΚΟ ΔΡΑΜΑΣ


ΟΘΑ  ΚΑΒΑΛΑΣ


ΓΑΣ  ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


ΚΟ  ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ



Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει για τις ομάδες του ΚΟ Δράμας και του ΟΦΘ Αλεξ/πολης, που για μια ακόμη φορά εντυπωσίασαν και σάρωσαν τον κύριο όγκο των μεταλλίων ( τα οποία και ήταν ειδικά αθλοθετημένα για την συγκεκριμένη διοργάνωση ). Ο σύλλογος ΑΣΕ Τρικάλων ήρθε με τους αθλητές να έχουν ετοιμάσει ειδικά – επετειακά  μπλουζάκια για την συμμετοχή τους στην Ξάνθη.


Οι κολυμβητικοί αγώνες Ε΄  ΞΑΝΘΕΙΑ 2009, αφορούσαν την προαγωνιστική κατηγορία, δηλ. αθλητές 10,11 και 12 ετών, ενώ προστέθηκαν φέτος και 9χρονοι κολυμβητές.


Υπήρχαν δύο αγωνιστικές περίοδοι ( Σάββατο απόγευμα και Κυριακή πρωί ). Διεξήχθησαν 80 διαφορετικά αγωνίσματα για αγόρια και κορίτσια, ενώ δόθηκαν περίπου 400 μετάλλια αγώνων.


Αξίζει να τονισθεί ότι σε μερικά αγωνίσματα ( πχ 50 ελεύθερο ), συμμετείχαν περισσότεροι από 50 αθλητές σε μια κατηγορία ( πχ αγόρια 9 ετών ), δίνοντας ιδιαίτερη αξία και κύρος στους τελικούς νικητές των αγωνισμάτων. 



Βαρελτζίδου, Ξανθοπούλου, Σιάκκας, Κόκκινος,


 Σεπετζής, Βαρσαμίδης, Κοντογιώργης και Πασίνη,


διακρίθηκαν για τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ


Τα πιο πολύτιμα μετάλλια πρόσθεσαν στις ατομικές τους συλλογές, μερικοί από τους αθλητές του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ο οποίος έφυγε από τους αγώνες κατακτώντας μετάλλια συνολικά και κάνοντας την πιο καλή και ελπιδοφόρα εμφάνιση στην ιστορία του θεσμού.


Τον χορό των διακρίσεων άνοιξε από νωρίς ο Μάνθος Βαρσαμίδης κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο και την 2η θέση στα 50 ελεύθερο ( 36,80΄΄). Αναλυτικά οι διακρίσεις για τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης, ήταν οι εξής :


 Βαρσαμίδης Μάνθος      50  ελεύθερο       αγόρια     10 ετών        ( 36,80΄΄ )  ασημένιο μετάλλιο


Πασίνη Ελένη                50  ελεύθερο       κορίτσια  12  ετών        ( 34,60΄΄ ) ασημένιο μετάλλιο


Ξανθοπούλου Ράνια      50 πρόσθιο         κορίτσια  11 ετών         ( 46,32΄΄)  ασημένιο μετάλλιο


Βαρελτζίδου Χρύσα      50  πρόσθιο          κορίτσια  12 ετών        ( 46,39΄΄)  ασημένιο μετάλλιο


Κόκκινος   Βασίλης       200  ελεύθερο     αγόρια 12 ετών             ( 2.39.96΄) ασημένιο μετάλλιο


Σεπετζής Στράτος          200  ελεύθερο      αγόρια 12 ετών             ( 2,40,33΄)  χάλκινο  μετάλλιο 


Σιάκκας Κων/νος           200  ελεύθερο      αγόρια 11 ετών             ( 2.47.99΄) ασημένιο μετάλλιο


Σιάκκας Κων/νος           50  πεταλούδα      αγόρια 11 ετών             ( 38.98΄)    ασημένιο μετάλλιο


Βαλσαμίδης Μάνθος     100 ελεύθερο       αγόρια     10 ετών        ( 1,22,75΄ ) χάλκινο μετάλλιο


Κοντογιώργης Μάριος  100 πρόσθιο        αγόρια     11 ετών        ( 1,44,67΄ ) χάλκινο μετάλλιο


Ξανθοπούλου Ράνια      100 πρόσθιο        κορίτσια  11 ετών        ( 1,42,21΄΄)  ασημένιο μετάλλιο


Βαρελτζίδου Χρύσα      50 πρόσθιο          κορίτσια  12 ετών        ( 1,39, 46΄)  ασημένιο μετάλλιο


Τέταρτες θέσεις είχαν οι Φουρλακίδου, Τσακίρη, Βαρσάμης και Γιώρας, ενώ αξιοσημείωτες οι επιδόσεις των Ξανθόπουλου, Χαραλαμπίδη.


Συνολικά 9 ασημένια μετάλλια και 3 χάλκινα, πήραν οι αθλητές του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ στα ατομικά αγωνίσματα ( 11 στο σύνολο ), ενώ άλλα 20 μετάλλια κατακτήθηκαν από τα ομαδικά αγωνίσματα.


Στο σύνολο η ομάδα της Ξάνθης έφυγε με 31 μετάλλια.



Αγόρια :


Τριανταφυλλίδης, Χατζηπαρασκευάς, Καραποστόλης 


Κορίτσια :  Μελεμενή, Ζάρα και Σινά 


Αξίζει να επισημανθούν οι επιδόσεις των 8χρονων, που είχαν ξεχωριστή αγωνιστική παρουσία με τους Μακρή, Πασίνη, Χατζόπουλο και Καψημάλη, να κερδίζουν την παράσταση στα αγόρια, ενώ οι Μελεμενή, Ζάρα, Σινά, Ιμάμ στα κορίτσια, πάντα για την ίδια κατηγορία.


Στις ιδιαίτερες στιγμές των αγώνων η διεξαγωγή των 50μ. πεταλούδα για αγόρια και κορίτσια 8 ετών δείχνοντας σε όλους τις αγωνιστικές δυνατότητες των μικρών αθλητών του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.


Οι νεαροί, αν μη τι άλλο, έδειξαν και πιστοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο ο αγωνιστικό μέλλον του συλλόγου, αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.


Στα ομαδικά αγωνίσματα η ομάδα του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης είδε 5 φορές την 3η θέση, με τις ομάδες αγοριών 9, 10 και 12 ετών. Στην ομάδα σκυταλοδρομιών των αγοριών 9 ετών αγωνίστηκαν οι :


Τριανταφυλλίδης, Χατζηπαρασκευάς, Καραποστόλης, Χαραλαμπίδης και Ξανθόπουλος στα 4 Χ 50 ελεύθερο και μικτή ομαδική.



Σημαντική παρουσία των Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ Ξάνθης


Γεύμα της διοίκησης στους Βούλγαρους


 και εθελοντές γονείς !!


Η διοίκηση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ παρέθεσε γεύμα στις αποστολές της Πίριν Βουλγαρίας και ΑΣΕ Τρικάλων σε γνωστή ταβέρνα της πόλης, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε προσωπικά τους υπεύθυνους των ομάδων για την τιμή αποδοχής της πρόσκλησης.


Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν και οι γονείς εθελοντές της διοργάνωσης, προσκεκλημένοι από την διοίκηση και θέλοντας να τους ευχαριστήσουν για την προσφορά τους.


Θερμές ευχαριστίες όμως απέσπασε και η ομάδα εθελοντών του τμήματος Σαμαρειτών ΕΕΣ Ξάνθης, για την πολύτιμη και ουσιαστική παρουσία τους καθόλη την διάρκεια των κολυμβητικών αγώνων και τις δύο μέρες της διεξαγωγής.


Μάλιστα να σημειωθεί ότι το τμήμα Σαμαρειτών του ΕΕΣ Ξάνθης, μετρά ισάριθμες παρουσίες από την πρώτη διοργάνωση των αγώνων, τιμώντας την διοργάνωση και την προσπάθεια του συλλόγου και συνδέοντας την παρουσία τους στην συνολική επιτυχία του θεσμού.


Τέλος αισθητή ( όσο και συγκινητική )  ήταν η παρουσία των ΄΄ παλαιμάχων ΄΄  του διοικητικού συμβουλίου του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Δημήτρη Στογιαννίδη και Ασπασίας Γαργάλα στα φετινά ΞΑΝΘΕΙΑ, δείχνοντας ότι οι καλές και όμορφες αθλητικές και κοινωνικές αναμνήσεις συνοδεύουν για πάντα τους ανθρώπους. 



Ο Σαχπαζίδης προκρίθηκε για 2η χρονιά


στην Αθήνα


6ος στον τελικό στα 27α ΝΙΟΒΕΙΑ Θες/νίκης  !!


Αργά τα βράδυ της Κυριακής, ήρθαν και τα ευχάριστα νέα της αγωνιστικής κατηγορίας για τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης :


Ο Γιώργος Σαχπαζίδης που αγωνίστηκε για λογαριασμό του συλλόγου στην μεγάλη διασυλλογική και διεθνή διοργάνωση   27α   ΝΙΟΒΕΙΑ 2009, πέτυχε στα 100 πεταλούδα χρόνο 1,14,17΄  διασφαλίζοντας ταυτόχρονα μια θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνιστικών  κατηγοριών, που γίνεται τον Ιούλιο στο ΟΑΑΚΑ στην Αθήνα. Ο αθλητής της Ξάνθης αγωνίστηκε στα προκριματικά το πρωί και σημείωσε 28.94΄΄ στα 50 πεταλούδα και 1,04, 53 στα 100 του ιδίου αγωνίσματος, περνώντας στην 8αδα του τελικού και αγγίζοντας το όριο για την Αθήνα.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Γιώργος Σαχπαζίδης σημείωσε στον τελικό 1.14.17΄επίδοση που του χάρισε την 6η θέση και το εισιτήριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών.


Η διοίκηση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ συνεχάρη τους γονείς και τον ίδιο τον αθλητή, ενώ αναμένεται η επιστροφή του νεαρού, που αγωνίζεται στην κατηγορία Παίδων.


Για την ίδια διοργάνωση οι Ξανθιώτες έλαμψαν με την αγωνιστική τους παρουσία και τις επιδόσεις :


 Η  Καλλιόπη Ξανθοπούλου πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 200 πρόσθιο Κορασίδων, ενώ ο Στέλιος Ξανθόπουλος πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 50 ελεύθερο Εφήβων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button