Κέρδισε τους Νέους

Παίζοντας με πολλές ελλείψεις και με νεαρούς ποδοσφαιριστές η SKODA ΞΑΝΘΗ γνώρισε την ήττα για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο δευτερόλεπτο χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ίβιτς.

Παίζοντας με πολλές ελλείψεις και με νεαρούς ποδοσφαιριστές η SKODA ΞΑΝΘΗ γνώρισε την ήττα για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο δευτερόλεπτο χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ίβιτς.


Οι γηπεδούχοι με πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους βρέθηκαν να ξεκινάνε με τους Μπέρτο και Σταθάκη στην άμυνα και τον Παπαδόπουλο στην μεσαία γραμμή δίπλα στον Τόμας Άμπραχαμ. Παρτενέρ του Αγκάλι στην επίθεση ήταν ο Μάουρο Πόι που κινούταν στην περιφέρεια της μεγάλης περιοχής.


Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργώντας φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.


Η μεγαλύτερη φάση δημιουργήθηκε στο 19ο λεπτό όταν ο Μπακαγιόκο βρέθηκε απέναντι στον Λυμπερόπουλο αλλά ο τερματοφύλακας της SKODA ΞΑΝΘΗ με την σημαντική βοήθεια του Γκρζέλακ απομάκρυναν τον κίνδυνο.


Λίγο αργότερα όμως οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ίβιτς να σκοράρει έξω από την μεγάλη περιοχή και να κάνει το 0-1.


Η εξέλιξη αυτή έφερε την SKODA ΞΑΝΘΗ σε ρόλο πρωταγωνιστή με τους Πόι και Αγκάλι να δημιουργούν ευκαιρίες αλλά να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.


Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να προηγείται στο σκορ.


Στο δεύτερο ημίχρονο προστέθηκε και ο Χασάνογλου στην ομάδα, στην θέση του Άμπραχαμ, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας να πέσει ακόμη περισσότερο.


Η είσοδος του νεαρού μέσου έδωσε ακόμη μεγαλύτερη διάθεση στην ομάδα και στο 63ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση.


Ο Πόι βρήκε τον Κιντάνα στα δεξιά και αυτός με καταπληκτική πάσα βρήκε πάνω στην κίνηση τον Αγκάλι που με αριστερό σουτ ισοφάρισε.


Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός ανέβηκε ακόμη περισσότερο με τους παίχτες να χάνουν ευκαιρίες για να βάλουν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ. Τελικά στο 93ο λεπτό ο διαιτητής της συνάντησης έδειξε πέναλτι σε πέσιμο του Αναστασάκου και ο Ίβιτς έκανε το 1-2.


Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης και σίγουρα μια μεγάλη στιγμή για την οικογένεια της SKODA ΞΑΝΘΗ η είσοδος του Γιάννη Παπαδημητρίου στο 78ο λεπτό της συνάντησης με τον αρχηγό της ομάδας να συμπληρώνει 300 συμμετοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, πάντα με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.


Οι φίλαθλοι τον χειροκροτήσανε ενώ οι συμπαίχτες του είχαν ετοιμάσει έκπληξη με μια τούρτα στο τέλος της συνάντησης.


Οι συνθέσεις


των ομάδων:


SKODA ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Μπέρτος (Παπαδημητρίου 78), Γκρζέλακ, Κιντάνα, Πόι, Άμπρααμ (Χασάνογλου 52), Αγκάλι, Σταθάκης, Τζιωρτζιόπουλος, Παπαδόπουλος (Ριζογιάννης 65)


ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Μπακαγιόκο (Λάκης 76), Κοντρέρας, Λίνο, Ίβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Χούτος (Αναστασάκος 69), Μπιζέρα


ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Παρά τη νίκη στη Ξάνθη, ο Φερνάντο Σάντος επανέλαβε το παράπονό του αναφορικά με την διεξαγωγή των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Ο Πορτογάλος – σε θέση ισχύος πλέον – ουσιαστικά διαφωνεί με την σχετική διαδικασία.


 “Έγινε κλοπή” είπε Παναγιώτης Γκουτσίδης εκφράζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες του για το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του ΠΑΟΚ στη τελευταία φάση του αγώνα.


Σχετικά με το παιχνίδι, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στάθηκε και στον παράγοντα “τύχη”, εκτιμώντας ότι η τύχη πάντα βοηθάει αυτούς που την προκαλούν:


“Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι, όπου και οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για τη νίκη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρακολουθήσει ο κόσμος ένα όμορφο θέαμα. Η ομάδα μου είχε τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας στα πρώτα 25 λεπτά, όπου διατηρώντας την κατοχή της μπάλας είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων.


 Στη συνέχεια, η Ξάνθη ισορρόπησε το παιχνίδι, ενώ εμείς χάναμε πολύ εύκολα την μπάλα από τα πόδια μας και δεχθήκαμε ένα σπάνιο γκολ για τα δικά μας δεδομένα, δηλαδή σε αντεπίθεση του αντιπάλου.


Πιστεύαμε στη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κι αυτό αποδεικνύεται αν κοιτάξει κανείς τη προσπάθεια των παικτών σε όλα τα παιχνίδια.


Είχαμε τη τύχη με το μέρος μας, αλλά αυτό δεν μειώνει τις προσπάθειες των παικτών. Συν τοις άλλοις, την τύχη εσύ τη προκαλείς με την εμφάνισή σου κι εμείς φέτος την έχουμε προκαλέσει αρκετές φορές”.


Ρωτήθηκε επίσης για τη διαδικασία των πλέι οφ και πιο συγκεκριμένα πως εάν δεν υπήρχαν τα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ θα ήταν ήδη στη προκριματική φάση του Champions League.


“Αυτό είναι αλήθεια, συνεπώς θα αγωνιστούμε στα πλέι οφ με αυτόν τον σκοπό. Έτσι είναι, έτσι έχει αποφασιστεί” είπε.



Φανερά εκνευρισμένος από το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στη τελευταία φάση του αγώνα και η οποία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, εμφανίστηκε ο προπονητής της Ξάνθης, Παναγιώτης Γκουτσίδης.


“Πιστεύω ότι ο κόσμος είδε σήμερα τι έγινε. Όλος ο κόσμος της Ξάνθης, αλλά και ειδικά εμείς που ασχολούμαστε με την ομάδα ζήσαμε μια μεγάλη κλοπή” είπε αρχικά χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.


Αναφέρθηκε όμως στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να πάρουν ευκαιρίες:


“Η ομάδα παρουσίασε πολλά θετικά στοιχεία και οι νεαροί που αγωνίστηκαν απέδειξαν ότι πρέπει να τους εμπιστευτούμε στο άμεσο μέλλον”.


Στα γενικότερα σχόλιά του για το παιχνίδι υποστήριξε ότι “έγινε ένα καλό παιχνίδι κι εμείς είχαμε την διάθεση να το κερδίσουμε. Αμυντικά κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ επιθετικά προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε τις οργανωμένες αντεπιθέσεις που είχαμε”.



Σχετικά Άρθρα

Back to top button