Κάποιοι επιμένουν για Θράκη

Τελικά η Θράκη παίζει πολύ σε διπλωματικό επίπεδο και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι αρκετοί, έστω και αν οι αρμόδιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το όλο θέμα. Μάλλον δύσκολα θα γίνουν πιστευτοί, όταν και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα χρησιμοποιεί τη Θράκη ή δέχεται να χρησιμοποιηθεί-υιοθετώντας τη θέση της Τουρκίας-ως διαπραγματευτικό χαρτί στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Κάποιοι επιμένουν για Θράκη


 

Τελικά η Θράκη παίζει πολύ σε διπλωματικό επίπεδο και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι αρκετοί, έστω και αν οι αρμόδιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το όλο θέμα.

 Μάλλον δύσκολα θα γίνουν πιστευτοί, όταν και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα  χρησιμοποιεί τη Θράκη ή δέχεται να χρησιμοποιηθεί-υιοθετώντας τη θέση της Τουρκίας-ως διαπραγματευτικό χαρτί στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.


 Οι αξιώσεις της Τουρκίας για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης τίθενται όλο και πιο συχνά τελευταία  στο διεθνές διπλωματικό επίπεδο, είτε αυτό έχει να κάνει με το ΝΑΤΟ, είτε με την Ε.Ε., είτε ακόμη και στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.


 Και το επίφοβο για τη χώρα μας είναι όταν αυτές οι αξιώσεις της Τουρκίας βρίσκουν και συμμάχους και μάλιστα ισχυρούς, γεγονός που θα πρέπει να κρατά σε εγρήγορση όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οι οποίες και θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μια ενιαία πολιτική στάση .


 Γιατί μπορεί κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο Πατριάρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, κκ. Βαρθολομαίος να του επισήμανε ότι το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είναι ξεχωριστό θέμα και σε καμιά περίπτωση δε συνδέεται με το ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη, ωστόσο γεννάται το ερώτημα εάν τα ώτα του Αμερικανού Προέδρου ήταν ευήκοα. 


 


 


Σταγόνα στον ωκεανό οι 11 θέσεις


 

Καίριο ήταν το ερώτημα που έθεσε ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης για τις τεράστιες ελλείψεις που παρουσιάζει σε προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

 Βέβαια για να γράψουμε τη μαύρη αλήθεια ελλείψεις παρατηρούνται και σε υλικοτεχνικές υποδομές, πχ. στόλος περιπολικών.


 Πάντως σε ότι αφορά το κεφάλαιο έμψυχο δυναμικό, άμεση αλλά και αποκαλυπτική ήταν η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και αρμοδίου επί του θέματος, κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος παραδέχτηκε τα προβλήματα που παρατηρούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης λόγω της έλλειψης προσωπικού. Μόνο που δεν εκτίμησε σωστά τα κενά που υπάρχουν, διαφορετικά δε θα άναβε το πράσινο φως για την προκήρυξη μόνο 11 θέσεων διαφόρων βαθμίδων  για την πρόσληψη προσωπικού.


 Εκτιμάται ότι για να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης εδραιώνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στο νομό και μάλιστα σε μια εποχή που η εγκληματικότητα και οι παραβατικές συμπεριφορές αυξάνονται, απαιτούνται πάνω από 40 επιπλέον αστυνομικοί.


 


 


Εντάξει με τις εκλογές,  με τις υποψηφιότητες όμως;


 

Τα πολιτικά πηγαδάκια έχουν ανάψει για τα καλά και με την εξέλιξη που έχει πάρει η υπόθεση Παυλίδη κανείς δεν αποκλείει πια το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές.

 Το σενάριο των διπλών εκλογών  τον ερχόμενο Ιούνιο για αρκετούς φαντάζει όλο και πιο πιθανό.


 Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι τι γίνεται με το θέμα των υποψηφιοτήτων και αν αυτό έχει ανοίξει και για τα κόμματα.


 Την απάντηση αναμένεται να τη λάβουμε μετά το Πάσχα, οπότε θα ανάψουν στο φουλ οι μηχανές της προεκλογικής περιόδου μέχρι στιγμής για τις Ευρωεκλογές.


 Αν δηλαδή σταλθεί σήμα στις νομαρχιακές οργανώσεις των κομμάτων, μαζί με τις προτάσεις και εισηγήσεις τους για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, κληθούν να στείλουν και λίστες με ονόματα υποψηφίων για τις εθνικές εκλογές.


 Και αν ναι, ποια άραγε θα είναι αυτά τα ονόματα;


 Οι ενδιαφερόμενοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ή είναι ακόμη πολύ νωρίς;


 Θα υπάρξει ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων;


 Η γυναικεία εκπροσώπηση θα είναι επιβεβλημένη στα ψηφοδέλτια  ;


 Και τα πρόσωπα που είχαν θέσει υποψηφιότητα για πάνω από μια φορά και δεν κατάφεραν να εκλεγούν θα έχουν και πάλι θέση στα ψηφοδέλτια εάν οι ίδιοι το θελήσουν;


 


Οικονομική κρίση και καταναλωτές


 

Με πασχαλινό ωράριο λειτουργεί από την περασμένη Πέμπτη η αγορά της Ξάνθης και η κίνηση χαρακτηρίζεται φυσιολογική για τα δεδομένα των ημερών.

 Οι καταστηματάρχες ελπίζουν στο δώρο του Πάσχα που θα καταβληθεί αύριο Τετάρτη στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, το οποίο θα λειτουργήσει ως τονωτική ένεση και για τις δυο πλευρές.


 Το σίγουρο είναι πως όσο θα πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, η κίνηση θα αυξηθεί με την κορύφωσή να φτάνει το Σάββατο, για τις αγορές της τελευταίας στιγμής για το πασχαλινό τραπέζι.


 Όσο για τις τιμές παραμένουν στα ίδια περίπου με πέρυσι επίπεδα, μόνο που φέτος υπάρχει και μια οικονομική κρίση να λειτουργεί ανασταλτικά στην ικανοποίηση των θέλω του καταναλωτή.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button