Πρόταση του Γενικού Γραμματέα ΑΜ-Θ κ. Δημήτρη Σταμάτη για παγκόσμιο συνέδριο για τον Πρωταγόρα

Στέγη πολιτισμού για μια πόλη παγκόσμια γνωστή για τον πολιτισμό της, χαρακτήρισε το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αβδήρων ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου, το πρωί της Κυριακής, στα Άβδηρα. Το Πολιτιστικό Κέντρο βρίσκεται στην πλατεία του οικισμού, στο παλιό αρχοντικό, που οι ντόπιοι ονόμαζαν το “σπίτι του Αμερικάνου”, κτίστηκε το 1890 και ανακαινίστηκε με χρηματοδότηση 500 χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα “Θησέας”.

Στέγη πολιτισμού για μια πόλη παγκόσμια γνωστή για τον πολιτισμό της, χαρακτήρισε το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αβδήρων ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου, το πρωί της Κυριακής, στα Άβδηρα.

 Το Πολιτιστικό Κέντρο βρίσκεται στην πλατεία του οικισμού, στο παλιό αρχοντικό, που οι ντόπιοι ονόμαζαν το “σπίτι του Αμερικάνου”, κτίστηκε το 1890 και ανακαινίστηκε με χρηματοδότηση 500 χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα “Θησέας”.


 Το Κέντρο αποτελεί ένα πολυχώρο εκδηλώσεων, διαθέτει και συνεδριακή αίθουσα με δυνατότητα μετάφρασης, ενώ φέρει την επωνυμία “Αντιλογίας Δόμος”, όνομα εμπνευσμένο από το έργο του μεγάλου Αβδηρίτη Σοφιστή Πρωταγόρα “Αντιλογίαι”.


 Μάλιστα ο κ. Σταμάτης ορμώμενος από το γεγονός αυτό πρότεινε την διοργάνωση, στα Άβδηρα, παγκόσμιου συνεδρίου για τον Πρωταγόρα.


 “Σπίτι πολιτισμού και δημιουργίας” χαρακτήρισε το κέντρο η Δήμαρχος Αβδήρων κ. Εύα Τσακίρη και τόνισε, “κάνουμε πράξη τον πολιτισμό, ζωντανεύουμε την ιστορία και την πνευματική μας κληρονομιά, τα εγκαίνια αποτελούν φόρο τιμής στους πολίτες, οι οποίοι δικαιούνται να έχουν σοβαρές ευκαιρίες επικοινωνίας με όλες τις μορφές δημιουργίας στον τομέα του πολιτισμού”.


 Στον χαιρετισμό του ο κ. Σταμάτης συνεχάρη την Δήμαρχο για την έμπνευση και την υλοποίηση του έργου, επεσήμανε την αξία της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τις δυνατότητες που δίνει στην περιοχή η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου και τόνισε:


 “Διαχρονικά επισκεπτόμενος τον Δήμο Αβδήρων βλέπω τις τεράστιες αλλαγές που συντελούνται.


 Πρόκειται για ένα Δήμο με ξεχωριστή προσωπικότητα, που συνδέει το παρόν με το παρελθόν και προοιωνίζει τα βήματα που έχει να διανύσει αυτός ο τόπος προς το μέλλον.


 Ταυτόχρονα, θέτει σε δημιουργική λειτουργία το νου και την ψυχή μας, ώστε αυτά που κληρονομήσαμε να μην παραμένουν στάσιμα και στείρα, αλλά ερεθίσματα δημιουργίας στα χρόνια που έρχονται”.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button