ΤΟΠΙΚΑ..ΜΕΤΩΠΙΚΑ

Ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα της Ξάνθης, ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στην Κομοτηνή, αρπαγή (!) του ΑΤΜ από πολυκατάστημα της Κομοτηνής, είναι μερικά μόνο από τα συμβάντα της πρωτόγνωρης εγκληματικότητας που πλήττει πλέον και την περιοχή μας.

Ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα της Ξάνθης, ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στην Κομοτηνή, αρπαγή (!) του ΑΤΜ από πολυκατάστημα της Κομοτηνής, είναι μερικά μόνο από τα συμβάντα της πρωτόγνωρης εγκληματικότητας που πλήττει πλέον και την περιοχή μας. Αν μάλιστα προσθέσουμε και το φρικτό έγκλημα των δύο γερόντων σε χωριό του νομού Ροδόπης με σκοπό τη ληστεία, τότε πια αποτυπώνεται με τραγικό τρόπο το όλο πλαίσιο της δράσης των εγκληματιών στη Θράκη μας.


Όσο βεβαίως η δράση αυτή αναπτύσσεται εναντίον τραπεζών ή άλλων οργανισμών, δεν γίνεται γεννήτορας έντονης ανησυχίας και αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι στόχοι έχουν τη δυνατότητα να αυτοπροστατευθούν, είτε με προσωπικό ασφαλείας είτε με τεχνολογικό εξοπλισμό που μπορεί να δυσκολέψει ή και να αποτρέψει την εγκληματική σε βάρος τους δραστηριότητα. Τότε όμως είναι που οι εγκληματίες θα στραφούν στους εύκολους και απροστάτευτους στόχους, που δεν είναι άλλοι από τους φιλήσυχους πολίτες αυτής της χώρας. Από το σημείο αυτό και μετά, η κατάσταση πλέον θα είναι ανεξέλεγκτη και οι παρενέργειες απρόβλεπτες.


Όσο είναι καιρός, θα πρέπει η Ελληνική Αστυνομία να κάνει επιτέλους τη δουλειά της. Την ξέρει πολύ καλά. Αρκεί να της το επιτρέψουν..


* * * * ** * * * ** * * * ** * * * *


*Είχαμε αναφερθεί από αυτήν εδώ τη στήλη στην πρωτοβουλία της Πανθρακικής Ένωσης Αμερικής “ΟΡΦΕΥΣ”, του Φιλανθρωπικού Ελληνοαμερικανικού Οργανισμού και της Ελληνικής Ένωσης Αμερικής (HLA), που απαρτίζονται κυρίως από νέους Ελληνοαμερικανούς, που θα οργάνωναν εκδήλωση με τίτλο “σταματήστε τον κύκλο της άρνησης”, για να τιμήσουν την 6η Απριλίου, ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολικής Θράκης.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από το κτήριο του ΟΗΕ  στη Νέα Υόρκη και, όπως γνωστοποίησε στη στήλη μας ο λέκτορας του Δ.Π.Θ., κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, που παρέστη στην εκδήλωση, στην πρώτη αυτή συμβολική συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετοί νέοι και νέες, που έδωσαν το παρών έστω και κάτω από καταρρακτώδη βροχή.


“Η εκδήλωση με την παρουσία ατόμων που έδιναν μήνυμα δύναμης, μαχητικότητας, ορμής και πάθους για την Πατρίδα και τα εθνικά απαράγραπτα  δίκαια της, άνοιξε έναν δρόμο.


Παιδιά Ελλήνων μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς έδωσαν ένα μοναδικό μάθημα ευπρέπειας, αγώνα και δράσης με λόγο υπεύθυνο οργανώνοντας μια συμβολική ενέργεια που δεν πέρασε απαρατήρητη από αυτούς που πρέπει.


Παιδιά και γόνοι μια τίμιας κουρασμένης πια γενιάς Ελλήνων οικονομικών μεταναστών, που κυνήγησαν το όνειρο μακριά από την ρημαγμένη από τον πόλεμο και τον εμφύλιο Ελλάδα, χτίζοντας μια άλλη Ελλάδα στην καρδιά της Αμερικής, έδωσαν ένα μάθημα εθνικής συμπεριφοράς. Μιας γενιάς που έχτισε με τον ιδρώτα της σχολεία, εκκλησίες, ιδρύματα, συλλόγους, μεγάλες και μικρές οργανώσεις, δημιουργώντας την ανεξάντλητη ελληνική δύναμη της Αμερικής.


Αυτά τα παιδιά σε μία ημέρα μια γεμάτη εθνικά διδάγματα και μεγάλα  νοήματα μέρα όχι μόνο για τον Ελληνισμό, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα, ξεκίνησαν μια μεγάλη εθνική προσπάθεια. Οφείλουμε να τους υποστηρίξουμε. Να τους σταθούμε. Να είμαστε δίπλα τους.


Έδωσαν μια ζωντανή μαρτυρία  ότι όσο υπάρχουν νέοι άνθρωποι υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει δύναμη. Υπάρχει προοπτική.  Μια χούφτα νέων ανθρώπων που διδάσκονται από τα μεγάλα ιδανικά και οράματα της πατρίδας και της γεμάτης λαμπρές αλλά και  μαύρες σελίδες γεμάτες θυσίες και αίμα,  των ηρώων  του έθνους μας έκαμαν μια αρχή για ένα ακόμα εθνικό μας θέμα.    


Στην Νέα Υόρκη, τη σημερινή πρωτεύουσα του κόσμου, νέοι άνθρωποι έδωσαν ένα μάθημα σε όλους μας. Μάθημα συντονισμού δράσης  και αγώνα.  Ας τους ακολουθήσουμε. Ας τους στηρίξουμε”.


* * * * ** * * * ** * * * ** * * * *


*”Ο δευτερεύουσας σημασίας κάθετος προς Βουλγαρία από την περιοχή των Θερμών κατασκευάζεται από 2ετίας και πλέον και θα ολοκληρωθεί με την ασφαλτόστρωση του εντός του Ιουνίου του 2009″, δήλωσε ο νομάρχης Ξάνθης κ. Γ. Παυλίδης, με αφορμή την σαφώς απαξιωτική απάντηση που έλαβε επί του θέματος από το ΥΠΕΞ ο βουλευτής του νομού μας κ. Π. Σγουρίδης.


Να με συγχωρεί ο κ. Νομάρχης που δεν ομιλώ ορθώς την γλώσσα της πολιτικής και των διπλωματικών απαντήσεων, αλλά προσωπικά ερμηνεύω αυτή τη δήλωση ως εξής: “Σκασίλα μας μεγάλη, κα υπουργέ, αν θεωρείτε τον δρόμο αυτό δευτερευούσης σημασίας και αν πρέπει να σταθμίσετε γενικότερα ζητήματα πριν ανοίξετε άλλες διόδους για Βουλγαρία. Για μας είναι σημαντικό το θέμα και προχωράμε, σας αρέσει – δεν σας αρέσει!”. Ή, κάπως έτσι τέλος πάντων!…


endohora@yahoo.gr


Σχετικά Άρθρα

Back to top button