TOΠIKA – METΩΠIKA

Στην πρόσφατη έλευσή του στην Ξάνθη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (μέλος του Πολιτικού Γραφείου), κ. Γιάννης Μπαλάφας, αναφερόμενος στα όσα κατά καιρούς προσδόθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή αντιδράσεις, όπως αυτές του Δεκεμβρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα κόμμα που βασίζεται στη μη βία και στην άρνηση της».

Στην πρόσφατη έλευσή του στην Ξάνθη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (μέλος του Πολιτικού Γραφείου), κ. Γιάννης Μπαλάφας, αναφερόμενος στα όσα κατά καιρούς προσδόθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή αντιδράσεις, όπως αυτές του Δεκεμβρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα κόμμα που βασίζεται στη μη βία και στην άρνηση της». Κανείς δεν αμφιβάλλει πιστεύω, ότι έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα και ότι αυτό πιστεύουν τα περισσότερα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως, όμως, μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Μπαλάφας, πώς γίνονται ανεκτές δηλώσεις και απόψεις άλλων στελεχών του κόμματός του, όπως αυτές του κ. Δημοσθένη Παπαδάτου – Αναγνωστόπουλου, ο οποίος στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ», στις 20.6.2008 τα εξής: «Δεν πιστεύουμε πως “η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων” […] Αντίθετα, γνωρίζοντας ότι “ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό δε θα είναι ένα απλό ειρηνικό πέρασμα”, καταλαβαίνουμε ότι για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα “ποσά” βίας, υποστηρίξιμα τουλάχιστον στα τμήματα της κοινωνίας που μας ενδιαφέρουν προνομιακά…».


Θα ήταν πραγματικά αφελές να πιστέψει κανείς όλα τα παραπάνω αποτελούν μία προσωπική τοποθέτηση, αφού αφ’ ενός μεν η εν λόγω εφημερίδα αποτελεί επίσημο όργανο του Συνασπισμού, αφ’ ετέρου δε ο κ. Παπαδάτος είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του κόμματος! Επομένως, θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον μία συγκεκριμένη απάντηση επί του ανωτέρω ερωτήματός μας, αν όχι από τον ίδιο τον κ. Μπαλάφα, τουλάχιστον από τους τοπικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.


 


* * * * *


 


Αγανακτισμένοι οι κτηνοτρόφοι της χώρας, αλλά ιδιαιτέρως του νομού Ροδόπης, απειλούν μέχρι και να κλείσουν τα σύνορα, επειδή εξαιρέθηκαν του πακέτου των 500 εκ. ευρώ!


΄Οσον αφορά τα αιτήματά τους, δεν θα τα λέγαμε και παράλογα, αφού μεταξύ αυτών διαβάζουμε για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, για εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλο το φάσμα της παραγωγής – μεταποίησης και κατανάλωσης κρέατος και γάλακτος, αύξηση των σχετικών ποινών και προστίμων (με υποχρεωτική τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους των παραβατών!), δημιουργία ειδικού ΤΕΜΠΜΕ για τις κτηνοτροφικές και αγροτικές επιχειρήσεις,  επιστροφή φόρου πετρελαίου στο 4% επί των τιμολογίων κ.α.


Δίκαια ή άδικα τα αιτήματα, αυτό που προβλέπεται είναι πάλι να ταλαιπωρηθεί ο πολίτης κατά τις εορταστικές μέρες, επειδή οι κυβερνήσεις, χρόνια τώρα, εμμένουν σε μία παράλογη πρακτική παθητικής αναμονής, μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Ποιόν ωφελεί άραγε αυτή η πρακτική, δεν μπόρεσα ακόμη να το καταλάβω!…


 


* * * * *


 


Να θυμίσουμε κι από αυτήν εδώ τη στήλη την προσπάθεια της Μητρόπολης Ξάνθης και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, για τη συγκέντρωση βιβλίων και παιχνιδιών για να δοθούν σε παιδιά που τα στερούνται. Ας δώσουμε λίγη χαρά σε παιδιά που δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα να τα απολαύσουν, προσκομίζοντας ό,τι έχουμε σε αχρησία και σε καλή κατάσταση, καθημερινά 19:00-21:00 στο κτήριο των Προσκόπων, στην οδό Χατζησταύρου 8.


 


endohora@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button