«Μια που πήρε φόρα η Βουλή….»

Ήταν να μη γίνει η αρχή και να σπάσει ο πάγος….
Τώρα πήρανε φόρα και δε σταματάνε οι 300 της Βουλής…..
Μετά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, υπόθεση που παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς είχαμε μόνο τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και διατηρείται ενεργό ακόμη από πλευράς ΠΑΣΟΚ το αίτημα για τη σύσταση Προανακριτικής, προχθές τα μεσάνυχτα ο κύβος ερίφθη για την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα αναλάβει την προανακριτική διαδικασία για την υπόθεση όχι του Αρσένιου, αλλά του Παυλίδη, του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας που φέρεται να έστηνε παιχνίδια με της άγονες γραμμές του Αιγαίου….

Ήταν να μη γίνει η αρχή και να σπάσει ο πάγος….


Τώρα πήρανε φόρα και δε σταματάνε οι 300 της Βουλής…..


Μετά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, υπόθεση που παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς είχαμε μόνο τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και διατηρείται ενεργό ακόμη από πλευράς ΠΑΣΟΚ το αίτημα για τη σύσταση Προανακριτικής, προχθές τα μεσάνυχτα ο κύβος ερίφθη για την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή  που θα αναλάβει την προανακριτική διαδικασία για την υπόθεση όχι του Αρσένιου, αλλά του Παυλίδη, του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας που φέρεται να έστηνε παιχνίδια με της άγονες γραμμές του Αιγαίου….


Ο πρωθυπουργός άναψε το πράσινο φως για τη σύσταση προανακριτικής και άφησε τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση…..


Οι οποίοι άφησαν ελεύθερη τη συνείδησή τους να εκφραστεί στην κάλπη….


 


Μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα της Δευτέρας, και όχι στα «Μαύρα Μεσάνυχτα» του Mega, που προβάλλονταν την ίδια ημέρα και ώρα, οι 294 από τους 300 της Βουλής άκουγαν τις δικαιολογίες και τις εξηγήσεις του Αριστοτέλη Παυλίδη , ο οποίος με πόνο ψυχής φώναζε πως ήταν αθώος και πως για κανέναν….μ….δε θα θυσίαζε τα 35 χρόνια έντιμου πολιτικού βίου……


Ο οποίος επίσης με σθένος αντιστεκόταν στις πιέσεις των συναδέλφων του να παραιτηθεί……


«Όχι δε παραιτούμε, ούτε και ανεξαρτητοποιούμε, που αυτό θα σήμαινε αυτομάτως και παραγραφή…..Και εγώ αν ήμουν στη θέση σας θα ψήφιζα υπέρ της σύστασης προανακριτικής….»…..ήταν κάποια από τα σημεία της ομιλίας προχθές το βράδυ στη Βουλή……


Για αυτό και η πλειοψηφία των συναδέλφων του από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου ακολούθησαν την προτροπή του και ψήφισαν υπέρ της σύστασης της προανακριτικής……


Οι 215 από τους 294 ψήφισαν υπέρ, οι υπόλοιποι 89  των βουλευτικών εδράνων μοιράστηκαν ως εξής , 67 κατά , 6 ψήφησαν λευκό και 6 είπαν παρόν….


 


Θα ήθελα να βρίσκομαι στους διαδρόμους της Βουλής αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της μυστικής ψηφοφορίας ……


Τα πολιτικά πηγαδάκια παρά το προχωρημένο της ώρας άναψαν για τα καλά…..


Το σίγουρο είναι πως αμέσως μετά θα άρχισαν οι διερευνητικές επαφές και αναζητήσεις για το ποιοι βουλευτές ήταν αυτοί που καταψήφισαν άμεσα ή έμμεσα τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής…..


Και οι 89 ήταν από τα έδρανα της Ν.Δ. ή βοήθησαν και του ΛΑΟΣ…..;


Μήπως κάποιοι ήταν  από το ΚΚΕ…..


Όπως και να έχει, γεγονός είναι πως με μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία αυτή των 215 ψήφων αποφασίστηκε να ανοίξει ο δρόμος της  διαφάνειας στην πολιτική ζωή , της διαλεύκανσης της υπόθεσης Παυλίδη……


Παράλληλα  βέβαια με την κίνηση αυτή εμμέσως πλην σαφώς οι 300 της Βουλής μας και δη οι κυβερνητικοί βουλευτές , παραδέχονται πως υπάρχει θέμα….


Δε λένε πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά…..και όταν κάνουν την εμφάνισή τους και οι αποχρώσεις ενδείξεις και καταγγελίες κάνουν την εμφάνισή τους, τότε κάτι παίζει…..


Μικρό ή μεγάλο, ή πολύ ντόρος για το τίποτε αυτό θα το μάθουμε μετά τις πασχαλινές μας διακοπές……


Όσο για τη στάση του Αριστοτέλη Παυλίδη, μάλλον ό ίδιος θέλει με αυτόν τον τρόπο να στείλει το μήνυμα ότι… καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται ….


 


Όσο για την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε και αποτελείται από 13 μέλη-θα αποδειχθεί άραγε γουρσούζικος αριθμός για την κυβέρνηση- επτά μέλη από τη ΝΔ, 3 από το ΠΑΣΟΚ, 1ΚΚΕ, 1 ΣΥΡΙΖΑ, και 1 από το ΛΑΟΣ, θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν το έργο της διαλεύκανσης της υπόθεσης, γιατί ο χρόνος για την παράδοση του σχετικού πορίσματος είναι πολύ περιορισμένος….


Κάποιοι λοιπόν θα πρέπει να φορέσουν τη στολή του Σέρλοκ Χόλμς και άλλοι να αποκτήσουν το μουστάκι του Ηρακλή Πουαρό και στις 27 Απριλίου να έχουν έτοιμο προς παράδοση το πόρισμα που αθωώνει ή θα στέλνει στον ανακριτή τον Παυλίδη και εμάς τους υπόλοιπους Έλληνες στην κάλπη…..


Η ισχνή και τραυματισμένη πλέον αυτοδυναμία κάνει τα θεμέλια της κυβέρνησης να τρίζουν και τον πρωθυπουργό της χώρας να περνά από τώρα τη δική του Μεγάλη Εβδομάδα …..


Για να δούμε ποιων οι προβλέψεις θα βγουν αληθινές….;


Αυτών που πιστεύουν πως θα στηθούν διπλές κάλπες τον Ιούνη, ευρωκάλπη και εθνοκάλπη….;


Ή εκείνων που λένε πως θα κάνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές και μετά θα στηθεί  κάλπη, από Σεπτέμβριο και μετά…..;


Η ουσία πάντως είναι πως η πορεία της υπόθεσης Παυλίδη είναι αυτή που θα καθορίσει και την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button