Το τρίτο μάτι

Τις σύγχρονες ερευνητικές προκλήσεις των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, στους τομείς ενέργεια-περιβάλλον-υδάτινοι πόροι- επιστήμες βιολογίας-υγείας-θετικές επιστήμες-πληροφορική-κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες-πολιτισμός όπως επίσης και επιτυχημένα παραδείγματα μεταφοράς ερευνητικών αποτελεσμάτων στην οικονομία και την κοινωνία, θα παρουσιάσουν η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και τα ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας, στην ημερίδα που διοργανώνουν σήμερα στην Αθήνα.

   *Τις σύγχρονες ερευνητικές προκλήσεις των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, στους τομείς ενέργεια-περιβάλλον-υδάτινοι πόροι- επιστήμες βιολογίας-υγείας-θετικές επιστήμες-πληροφορική-κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες-πολιτισμός όπως επίσης και επιτυχημένα παραδείγματα μεταφοράς ερευνητικών αποτελεσμάτων στην οικονομία και την κοινωνία, θα παρουσιάσουν η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και τα ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας, στην ημερίδα που διοργανώνουν σήμερα στην Αθήνα.


   Θέμα της ημερίδας είναι “η συμβολή των Ερευνητικών Κέντρων στην Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία” και τις εργασίες της θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.


   Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Φίλιππος Τσαλίδης επισήμανε ότι υπάρχουν σήμερα επιτεύγματα των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο.


Επιτεύγματα, πρόσθεσε, που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη και που μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.


   Εντυπωσιακά είναι τα παραδείγματα των ερευνητικών αποτελεσμάτων – εκ των οποίων θα παρουσιαστούν μόνο 19, ενδεικτικά, κατόπιν αξιολόγησης- που γνωστοποίησε ο κ. Τσαλίδης, όπως οι βιοαισθητήρες που επιτυγχάνουν προσωπική ιατρική, είτε αυτή αφορά τη χορήγηση δόσεων φαρμάκων είτε εξετάσεων και η συσκευή ανίχνευσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που σήμερα πουλιέται σε όλα τα Νοσοκομεία του κόσμου.


   Η έρευνα, υπογράμμισε ο κ. Τσαλίδης, σκοπεύει στην παραγωγή καινοτόμων ερευνητικών προϊόντων για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και των οικονομικών δεικτών της χώρας. Μέσα από την επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία μπορεί να επιτευχθεί η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας ενώ παράλληλα συμβάλλει ακόμη και στην κοινωνική συνοχή.


 



   *Η παιδική – δημοτική βιβλιοθήκη της Στέγης Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης “Κωνσταντίνος Μπένης”, στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, σας περιμένει στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση την Κυριακή 5 Απριλίου στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης και ώρα 11.00 για ένα δημιουργικό πρωϊνό.


   Μια ταξιδιάρικη παρέα εμψυχωτών, μεταμφιεσμένων σε μικρά παιδιά και με όχημά τους μια σχεδία, έρχονται για να ταξιδέψουν μαζί σας σ’ έναν κόσμο γεμάτο παιχνίδια, διασκέδαση και αστεία γεγονότα.


  Θεατρικά δρώμενα με θέμα το βιβλίο, εργαστήρια κατασκευών και μουσικοκινητικά παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο περιμένουν τους μικρούς φίλους.


  Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση παιδικού βιβλίου από τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας.


 



Στην Καβάλα σήμερα


 ο Αλέξης Τσίπρας


   Την Καβάλα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας. Στις 11.45 το πρωί πρόκειται να βρεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης όπου θα συνομιλήσει με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους. Στη 1.00 θα επισκεφθεί το ΤΕΙ Καβάλας και θα έχει συνομιλία με τους σπουδαστές, ενώ στις 8.00 το βράδυ έχει προγραμματιστεί ανοικτή πολιτική ομιλία στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.


 



   *Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διοργανώνει την Τρίτη 7 Απριλίου 2009 και ώρα 10:30 πμ στην Κομοτηνή (Ξενοδοχείο “Chris and Eve Mansion”, αίθουσα Christianna) Hμερίδα για τον Περιφερειακό Τύπο και τα Μ.Μ.Ε με θέμα:


“Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα, εργαλεία, προκλήσεις”


   Η εν λόγω ημερίδα απευθύνεται κυρίως στον Περιφερειακό και Τοπικό Τύπο και τα Μ.Μ.Ε της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποσκοπώντας στην ενημέρωση τους και στην διευκόλυνση του έργου τους για την κάλυψη της ευρωπαϊκής επικαιρότητας και συγκεκριμένα των δράσεων και πολιτικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ιδιαίτερα εν όψει των Ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου 2009. Απευθύνεται επίσης στην Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Περιφέρειας, στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στις επιχειρήσεις, οργανώσεις και φορείς και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button