ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΕΞ

Το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ξ. καλεί τα μέλη του συλλόγου σε Γενική Συνέλευση και Εκλογές (Απολογισμός από το Δ.Σ. & Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.) την Κυριακή 6 -12-2009 και ώρα 10.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. στο Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.

Το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ξ. καλεί τα μέλη του συλλόγου σε  Γενική Συνέλευση και Εκλογές (Απολογισμός από το Δ.Σ. & Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.) την Κυριακή 6 -12-2009  και ώρα 10.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. στο Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.


 


Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση και οι Εκλογές  θα επαναληφθούν   την Κυριακή 13-12-2009 και ώρα 10.00π.μ έως 14.00 μ.μ. στο Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.


 


Με τιμή το  Δ.Σ. της Φ.Ε.Ξ.


 


Σχετικά με τη Φιλοπρόοδη  Ένωση  Ξάνθης 


Στους  κατοίκους  της  περιοχής είναι γνωστή και ταυτόσημη  με  κάθε  είδους  πολιτιστική  δραστηριότητα. Και  τούτο, διότι  πρόκειται  για  έναν  ιστορικό  πολιτιστικό  φορέα, (έτος ιδρύσεως 1952) στενά  συνδεδεμένο  με  την πορεία  της  πόλης  τα  τελευταία  πενήντα  χρόνια.


Το ιδεολογικό πλαίσιο


            Ο Φορέας διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην «ταυτότητα της περιοχής μας». Ιστορία και παράδοση ως παρακαταθήκη, αλλά και σύγχρονη δημιουργία για την ολοκλήρωση οραμάτων. Τ


ομείς και στόχοι δελεαστικοί, μέσα από τους χώρους του πολιτισμού, της επιστήμης, της εκπαίδευσης η ΦΕΞ παρουσιάζει το νέο πρόσωπο της πόλης.


 


Οι δράσεις


Η  Δημοτική  Βιβλιοθήκη Ξάνθης και  Αβδήρων, δημιούργημα  και  προσφορά  της  Φ.Ε.Ξ.  Η συλλογή  λαογραφικού  υλικού  και  η ίδρυση του μοναδικού Λαογραφικού Μουσείου της Ξάνθης,  σ’ ένα  από  τα  ωραιότερα  παραδοσιακά κτίρια. Η  Κινηματογραφική  Λέσχη, από τις   παλαιότερες  της  Ελλάδας. Το  Πολιτιστικό  Ραδιόφωνο, ο θεσμός  του «Ελεύθερου  Πανεπιστημίου» η συμμετοχή της στην οργάνωση θεσμών της περιοχής και η λειτουργία των εργαστηρίων της (Χορευτικό, μουσικό θεατρικό, ζωγραφικής κ.ά.) τμήμα της προσφοράς στον τόπο.


Η νέα δυναμική…


Ένας σύγχρονος χώρος συναντήσεων ανάμεσα σε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα.


Ένας αξιόπιστος φορέας που σέβεται την παράδοση και τροφοδοτεί με ευκαιρίες τη νέα δημιουργία.


Με πλούσια παρακαταθήκη σε ιστορία και παράδοση  και με την υποστήριξη από  φορείς  όπως τα Υπουργεία Πολιτισμού & Μακεδονίας – Θράκης, την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, την Υπερνομαρχία Δράμας Καβάλας Ξάνθης, την Νομαρχία και το Δήμο Ξάνθης, τη Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Δ.Π.Θ. τους Πολιτιστικούς  Φορείς της πόλης μας αλλά και αυτούς από τη υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό (Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη – Ίδρυμα Ι. Φ. Κωστόπουλου, Ίδρυμα Α. Σ. Ωνάση,  Φοροτεχνική & Θρακική Προσέγγιση κ.ά ), τους ιδιώτες, και τις επιχειρήσεις, και τα ΜΜΕ , η ΦΕΞ  συνεχίζει το έργο της.


Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις δράσεις της ΦΕΞ.


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button