ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η SKODA ΞΑΝΘΗ έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι στην Γερμανία απέναντι στην Νυρεμβέργη με την οποία και αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1. Μια αναμέτρηση που είχε αυξημένο δείκτη δυσκολίας αν υπολογίσει κανείς ότι οι Ξανθιώτες βρίσκονται μόλις λίγες ώρες στην κρύα και βροχερή Γερμανία.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι στην Γερμανία απέναντι στην Νυρεμβέργη με την οποία και αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1. Μια αναμέτρηση που είχε αυξημένο δείκτη δυσκολίας αν υπολογίσει κανείς ότι οι Ξανθιώτες βρίσκονται μόλις λίγες ώρες στην κρύα και βροχερή Γερμανία.


Το skodaxanthifc.gr που βρίσκεται με την ομάδα της SKODA ΞΑΝΘΗ βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γερμανό προπονητή, Βολφγκανγκ Βολφ και να μάθει τις πρώτες εντυπώσεις του έμπειρου τεχνικού σχετικά με την προετοιμασία.


“Το παιχνίδι απέναντι στην Νυρεμβέργη ήταν αρκετά δύσκολο. Πρέπει να υπολογίσει κάποιος όλους τους παράγοντες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν ήταν μόνο ο αντίπαλος αλλά και η κούραση καθώς βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου δίνουμε μεγάλη προσοχή στην φυσική κατάσταση. Το πρωί είχαμε για 80 λεπτά προπόνηση ενώ μια μέρα πριν ταξιδεύαμε από το πρωί.


Μέσα στον αγώνα είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο που βρίσκεται πιο μπροστά από μας και αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο. Η Νυρεμβέργη ήταν πιο γρήγορη στο πρώτο ημίχρονο και χρειαστήκαμε ώρα για να διαβάσουμε τον αντίπαλο μας.


Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβήκαμε και πετύχαμε το γκολ που δικαιούμασταν με μια όμορφη ομαδική προσπάθεια. Ίσως αν είχαμε ψυχραιμία στις αντεπιθέσεις που κάναμε να μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλο γκολ και να πάρουμε την νίκη. Υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός στην ομάδα και το θετικό είναι ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές βρίσκονται ολοένα και καλύτερα τον εαυτό τους και πιέζουν τους πιο έμπειρούς. Έχουμε και άλλα παιχνίδια και πιστεύω πως ο χρόνος είναι υπέρ μας.


Βρέθηκα αντιμέτωπος απέναντι στην Νυρεμβέργη με την οποία έχω καλές αναμνήσεις, γνωρίζω αρκετό κόσμο ενώ αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν αποκτηθεί από μένα. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος”


 



Ασκήσεις


 ενόψει φιλικών


Άλλη μια μέρα που περιείχε 2 προπονήσεις ολοκληρώθηκε για την SKODA ΞΑΝΘΗ στα πλαίσια της προετοιμασίας που πραγματοποιεί στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μπαντ Βόρισχοφεν.


Μετά το φιλικό που έδωσε την Πέμπτη απέναντι στην Νυρεμβέργη ακολουθούν τις επόμενες μέρες άλλες 2 φιλικές συναντήσεις.


Η πρώτη είναι απέναντι στην Μόναχο 1860 και θα πραγματοποιηθεί σήμερα  και μια μέρα αργότερα απέναντι στην Άλεν που αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική κατηγορία. Πράγματα που θέλει να δει η τεχνική ηγεσία σε αυτά τα ματς πραγματοποιήθηκαν στην πρωινή προπόνηση και ο Γερμανός τεχνικός δεν δίστασε να σταματήσει αρκετές φορές το οικογενειακό δίτερμα για να παρατηρήσει ή να επιβραβεύσει τους παίχτες ανάλογα με την περίσταση.


Η έκπληξη της ημέρας πραγματοποιήθηκε στην πρωινή προπόνηση όταν ο Βόλφγκανγκ Βολφ χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε νέους και παλιούς όσον αφορά την ηλικία. Οι δύο ομάδες που σχηματίστηκαν είχαν ως στόχο να νικήσουν τους τερματοφύλακες σε ασκήσεις που περιλάμβαναν σουτ, ντρίμπλα και στο τέλος ντρίπλα και σουτ. Οι νέοι ήταν αυτοί που νίκησαν και….ανάγκασαν τους παλιούς να πραγματοποιήσουν κάμψεις.


Στις προπονήσεις της Κυριακής πήραν μέρος και δυο ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα βρίσκονται τις επόμενες μέρες μαζί με την SKODA ΞΑΝΘΗ. Πρόκειται για τον Γάλλο Bolango Ted και τον εκ Καμερούν Abena Biholong. Ο πρώτος είναι επιθετικός ενώ ο δεύτερος μέσος.


 


Διπλή προπόνηση


Με διπλή προπόνηση συνεχίστηκε το πρόγραμμα της SKODA ΞΑΝΘΗ καθώς για ακόμη μια μέρα το συγκρότημα του Βόλγκανγκ Βολφ βρέθηκε στο γήπεδο.


Στην πρωινή προπόνηση που διεξήχθη στις 10:00 ο Γερμανός προπονητής και οι συνεργάτες αφού πραγματοποίησαν αρκετές ασκήσεις που αφορούν την φυσική κατάσταση στο τέλος της χώρισαν σε 3 γκρουπ τους ποδοσφαιριστές.


Στην άσκηση αυτή στόχος ήταν οι ποδοσφαιριστές να αφομοιώσουν τον τρόπο ανάπτυξης αλλά και την πίεση που πρόκειται να κάνουν στους αντιπάλους τους. Από την μια πλευρά η μια ομάδα πραγματοποιούσε επίθεση ενώ η άλλη αμυνόταν. Ο νικητής της σχετικής κόντρας αντιμετώπιζε την επόμενη ομάδα. Άτυπη νικητές αναδείχθηκε η κόκκινη ομάδα με τον Πέτερ Στίβαρ να σημειώνει τα 2 γκολ.


Το απόγευμα η προπόνηση κύλησε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς με μεγάλο μέρος να αναλώνεται σε ποδοβόλει καθώς οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε ομάδες. Εξαίρεση οι τερματοφύλακες που ακολούθησαν δικό τους πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του Αλέκου Μαλαδένη.


Ξεχωριστό σημείο της προπόνηση ο εμφύλιος του Μίχαελ Γκσπούρνιγκ και του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα με τον Βραζιλιάνο να προσπαθεί να νικήσει τον Αυστριακό τερματοφύλακα με εκτελέσεις φάουλ. Η κόντρα των δυο ποδοσφαιριστών τράβηξε αρκετά βλέμματα καθώς την ίδια στιγμή διεξαγόταν τουρνουά δίπλα για μικρές ηλικίες. Νικητής δεν υπήρχε καθώς τόσο ο Βραζιλιάνος όσο και Αυστριακός είχαν τις θετικές και αρνητικές στιγμές τους.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button