ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ”

Αγαπητοί μας συνάδελφοι
Επαγγελματίες , Βιοτέχνες,
Έμποροι Ν. Ξάνθης

Όπως γνωρίζετε η Παγκόσμια κοινότητα βιώνει έντονα και εναγώνια εδώ και χρόνια τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, που βαθμιαία μεν, αλλά σταθερά και σίγουρα οδηγεί στην κλιματική Αλλαγή με πολύ οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες για τη χλωρίδα, την πανίδα τον άνθρωπο και τα δημιουργήματά του “επί της Γης”.


Το γεγονός αυτό αναστάτωσε τον κόσμο, πανικόβαλε λαούς και Έθνη και ήγειρε συνειδήσεις αγωνίας και απόγνωσης που οδήγησαν στην καθιέρωση της Παγκόσμιας “ώρας της Γης”.


Αρχίζει η αγωνία και ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος, την διαφύλαξη της ισορροπίας στη φύση και την πρόληψη του κακού, που είναι μπροστά μας και είναι αυτό της Κλιματικής Αλλαγής.


Η Παγκόσμια πλέον κινητοποίηση υλοποιείται “αρχής γενομένης” από το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, όπου ένα δισεκατομμύριο και περισσότεροι άνθρωποι πάνω στη Γη θα σβήσουν τα φώτα επί μία ώρα από 20:30 έως 21:30 μ.μ. παντού σαν αρχή των πρωτοβουλιών για τη διάσωση της κλιματικής Αλλαγής. Είναι ένα ελάχιστο μέτρο για ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα.


Γι’ αυτό, Αγαπητοί μας Συνάδελφοι Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Έμποροι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας σας καλεί να λάβουμε όλοι μαζί μέρος σ’ αυτήν την πρωτοβουλία το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 και να σβήσουμε τα φώτα στα καταστήματά μας, στις επιχειρήσεις μας, στα σπίτια μας, και όπου άλλου η ανθρώπινη παρουσία και δράση χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα.


ΔΕΝ πρέπει να λείψει κανείς.


ΔΕΝ πρέπει να μεμψιμοιρήσει κανείς.


ΔΕΝ πρέπει να αδιαφορήσει κανείς.


ΔΕΝ είναι ώρα καταλογισμού ευθυνών, ΟΛΟΙ μας λίγο πολύ με πράξεις ή παραλείψεις μας ζημιώσαμε το περιβάλλον μας και όλοι μας με τις μικρές ή μεγαλύτερες θυσίες μας πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ Σ.


Ο Γεν. Γραμματέας ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΗΣ Γ.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button