Ο αδιάφορος Εργοτέλης κέρδισε την Ξάνθη που …”εβλεπε” 5αδα!

Τις τελευταίες ελπίδες για είσοδο στα play off έχασε το βράδυ της Κυριακής η SKODA ΞΑΝΘΗ καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από τον Εργοτέλη με 0-1 και είδε την διαφορά από την 5η Λάρισα να εκτοξεύεται στους 7 βαθμούς και ουσιαστικά ο στόχος ν’ απομακρύνεται.

Τις τελευταίες ελπίδες για είσοδο στα play off έχασε το βράδυ της Κυριακής η SKODA ΞΑΝΘΗ καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από τον Εργοτέλη με 0-1 και είδε την διαφορά από την 5η Λάρισα να εκτοξεύεται στους 7 βαθμούς και ουσιαστικά ο στόχος ν’ απομακρύνεται.


Οι γηπεδούχοι μπορεί να μπήκαν πολύ δυνατά δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ και να πάρουν το προβάδισμα αλλά η ατυχία σε συνδυασμό με την πολύ καλή μέρα του Πόζα δεν επέτρεψαν τους Ξανθιώτες να χαρούν και να βάλουν τις βάσεις για την απόκτηση των βαθμών της νίκης.


Στο 10ο λεπτό χάθηκε μοναδική ευκαιρία όταν ο Ντόσεκ από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ενώ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν εκτός φάσης. Στην συνέχεια  ο Βάλλας από ευνοική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Ο υψηλόσωμος επιθετικός ήταν αυτός που προσπάθησε εκ νέου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά είδε τον Πόζα να πραγματοποιεί καταπληκτική απόκρουση και να στέλνει την μπάλα κόρνερ.


Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Πλάσνεγκερ έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά είδε την κεφαλιά του να περνάει άουτ. Η φάση για τον Εργοτέλη σημειώθηκε στο 27ο λεπτό. Το ημίχρονο τέλειωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο καθώς ο Κώστας Φλίσκας τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο και εκφράζονται φόβοι για ρήξη χιαστού. Περισσότερα νέα για τον άτυχο Καρδιτσιώτη μέσο θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες όταν και θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.


Στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις ήταν λιγότερες και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν το χρυσό γκολ στο 60ο λεπτό όταν ο Κοτσιανικούλης βρήκε χώρο στην αντίπαλη άμυνα και με όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λυμπερόπουλου δίνοντας παράλληλα και τους χρυσούς βαθμούς της νίκης στην ομάδα του.


SKODA ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Ντόσεκ, Άμπραχαμ, Γκρζέλακ, Βάλλας (67 Παππάς), Ζουέλα, Φλίσκας (45 Ριζογιάννης), Κιντάνα, Πόι, Φεριέρ (55 Ντοριβάλ).


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πόζα, Κορδονούρης, Πλάσνεγκερ, Τζούνιορ, Μπέτο, Ογκουνσότο (87 Βακουφτσής), Κένεντι, Ορφανός, Κουτσιανικούλης (90 Φραγκουλάκης), Μάρτινς (50 Ρομανό), Φερνάντες.



Καραγεωργίου:


“Μεγάλη μέρα για τον Εργοτέλη…”


Ευχαριστημένος από την επίτευξη των στόχων έμεινε ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο τεχνικός του Εργοτέλη, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη σπουδαία νίκη που πέτυχε η ομάδα του με 1-0 απέναντι στην Ξάνθη, ξεκαθάρισε πως:


 “Είναι μια μεγάλη μέρα για τον Εργοτέλη, και μια πολύ χαρούμενη ημέρα για εμένα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με εμένα στον πάγκο ο Εργοτέλης πέτυχε τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία, κάνοντας πρωταθλητισμό, τηρουμένων των αναλογιών”.


Αναλυτικά:


“Είναι μια μεγάλη μέρα για τον Εργοτέλη, και μια πολύ χαρούμενη ημέρα για εμένα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με εμένα στον πάγκο ο Εργοτέλης πέτυχε τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία, κάνοντας πρωταθλητισμό, τηρουμένων των αναλογιών. Ο δεύτερος είναι ότι αυτό έγινε σε ένα περιβάλλον φιλόξενο το οποίο νιώθω ότι είναι ένα από τα σπίτια μου καθώς βρέθηκα για πολλά χρόνια εδώ.


Kερδίσαμε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο με έναν κόσμο καταπληκτικό ο οποίος σήμερα χειροκρότησε τον Βασίλη Κουτσιανικούλη δείχνοντας το ήθος του. Δεν μπορέσαμε στα εντός έδρας ματς να βρούμε το φάρμακο για τις ομάδες του δικού μας επιπέδου. Ικανοποιούσαμε μόνο από μακριά τους φιλάθλους μας. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο για τον Κουτσιανικούλη. Το επόμενο μας βήμα είναι ένα προπονητήριο”.



Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, από την πλευρά της Ξάνθης, τόνισε:


“Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Με μια πολύ καλή ομάδα ειδικά στα εκτός έδρας ματς. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλοί, είχαμε ευκαιρίες για δύο γκολ αλλά δεν μπήκαν. Στο δεύτερο ρισκάραμε περισσότερο για να φτάσουμε στη νίκη αλλά με μια ευκαιρία ο αντίπαλος πέτυχε το γκολ, δεν είχαμε ουσία ήμασταν φλύαροι και ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα”.


 


 


Η επόμενη μέρα



Μετά από μια εντός έδρας ήττα η οποία μάλιστα στερεί τις πιθανότητες για διεκδίκηση μιας θέσης στα play off ο ενθουσιασμός αλλά και το κλίμα στις τάξεις του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν είναι σε υψηλά επίπεδα καθώς όλοι αναγνωρίζουν πως η ήττα έφερε την ομάδα αρκετά πίσω.


Πέρα όμως από τις βαθμολογικές απώλειες και την συνοδευόμενη στεναχώρια οι ποδοσφαιριστές είχαν ακόμη έναν σημαντικό λόγο να αισθάνονται στεναχωρημένοι και αυτός δεν είναι άλλος από τον τραυματισμό του Κώστα Φλίσκα που χτύπησε στο γόνατο και θα ταξιδέψει την Τρίτη στην Γερμανία ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Ο άτυχος μέσος της SKODA ΞΑΝΘΗ τραυματίστηκε στο 44ο λεπτό της συνάντησης σε εναέρια διεκδίκηση με αντίπαλο του.


Πέρα όμως από τον τραυματισμό του ο Καρδιτσιώτης συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή στα επόμενα 2 ματς με Παναθηναικό και ΠΑΟΚ.


Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν απέναντι στον Εργοτέλη πραγματοποίησαν χαλάρωμα σε αντίθεση με αυτούς που δεν πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής ή δεν έπαιξαν καθόλου οι οποίοι προπονήθηκαν σε εντατικούς ρυθμούς.


Ανάμεσα τους και ο Θανάσης Κωστούλας που ανέβασε ρυθμούς αλλά ακόμη αντιμετωπίζει πρόβλημα με το χέρι του.


Από τις προπονήσεις απέχουν οι 3 διεθνείς της SKODA ΞΑΝΘΗ Μίχαελ Γκσπούνριγκ, Φρανσίσκο Ζουέλα και Παντελής Ριζογιάννης.


 Ο Αυστριακός παρότι τραυματίας ταξίδεψε στην χώρα του όπου θα εξεταστεί και από τους γιατρούς ώστε να διαπιστωθεί το αν είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του.


Τέλος σήμερα έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση.


 


 


ΠΑΡΕΛΘΟΝ


Ο ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΚΗΣ


Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ έλυσε σήμερα την συνεργασία της με τον Κο Στέλιο Κατρακυλάκη, τον οποίο και ευχαριστεί.


Του εύχεται κάθε επιτυχία στην επαγγελματική του καριέρα.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button