Από το πρίσμα της Δέσποινας Γκούμα

Και ξαφνικά ανέκυψε μέγα ζήτημα με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου ……. Τούτη την ήμερα όλη Ελλάδα γιορτάζει και ποιος νουνός και ποιος κουμπάρος ….

Και ξαφνικά ανέκυψε μέγα ζήτημα με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου …….


Τούτη την ήμερα όλη Ελλάδα γιορτάζει και ποιος νουνός και ποιος κουμπάρος ….


Ο αριθμός των υπουργών και υφυπουργών δεν επαρκούν για να εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στις καθιερωμένες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλους τους νομούς  ανά την επικράτεια….


Οπότε επιστρατεύονται και οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων, εξάλλου και αυτοί κυβερνητικά στελέχη είναι….


Παραμονή λοιπόν της εθνικής επετείου μας και ενώ άλλες φορές η γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου ενημέρωνε  με αρκετή καθυστέρηση και μάλιστα ουκ ολίγες φορές, τις τοπικές αρχές για το ποιο πρόσωπο θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, τούτη τη φορά όχι μόνο εγκαίρως έγινε ο ορισμός του πολιτικού προσώπου, αλλά πρόλαβε και έγινε η ανάκλησή του και ο ορισμός νέου…..


 



Και επειδή ως Έλληνες είμαστε μια περίεργη φάρα  και έχουμε την τάση εκ του μη όντως να δημιουργούμε ιστορίες, να σου τώρα τα σενάρια για την αλλαγή της εκπροσώπησης…..


Και όταν μάλιστα αυτή η αλλαγή αφορά την Ξάνθη και έχει να κάνει με δικά της πολιτικά παιδιά, κόντρες και πολιτικά παιχνίδια, τότε η μυθοπλασία δίνει και παίρνει γιατί έτσι εξυπηρετεί κάποιους και φυσικά όχι τους απλούς πολίτες…..


Δε χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το μικρό μας δαχτυλάκι ότι τα πολιτικά στρατόπεδα και δη τα εσωκομματικά ,καθημερινά επιδίδονται σε σκληρά πολιτικά παιχνίδια με στόχο την εξυπηρέτηση των προσώπων που το κάθε στέλεχος, φορέας και μέσο υποστηρίζει….. 


Ξαφνικά λοιπόν προέκυψε ζήτημα με την αντικατάσταση  του δικού μας ανθρώπου του, του συντοπίτη μας δηλαδή Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Φίλιππου Τσαλίδη…..


Γιατί τον αντικατέστησαν…..;


Ποιος έβαλε το δαχτυλάκι του και γιατί…..;


 



Τις περισσότερες φορές όταν είχαμε έναν συντοπίτη μας πολιτικό σε πόστο εξουσίας, αυτόν δεν όριζαν από τα κεντρικά να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις όποιες επετείους εορτάζαμε….;


Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που έχουμε είναι με τον Αλέξανδρο Κοντό, νυν βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ., και τέως υπουργό και υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων …..


Για να μην αναφερθούμε και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, όταν είχαμε στη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής το δικό μας τον Ξανθιώτη τον Παναγιώτη Σγουρίδη, νυν βουλευτή Ξάνθης…..


Εκπροσωπούσαν λοιπόν επάξια  την κυβέρνηση που βρισκόταν στην εξουσία…..


Αφήστε που έλυναν και τα χέρια του  αρμόδιου γραμματέα του πρωθυπουργού, ο οποίος κατά την άποψή του ορθά σκεπτόμενος, έλεγε “ας ορίσω το δικό τους άνθρωπο εκπρόσωπο της κυβέρνησης σε τούτη την εθνική επέτειο…”……


Άσχετα τώρα αν αρχές και κυρίως οι δημοσιογράφοι επιθυμούσαμε κάποιο άλλο στέλεχος της κυβέρνησης να βρεθεί στα μέρη μας, αφού τον δικό μας τον είχαμε εύκαιρο ανά πάσα στιγμή να μας απαντήσει για διάφορα θέματα που αφορούσαν τον τόπο μας…..


 



Έτσι λοιπόν ενώ είχε ανακοινωθεί-προσωπικά εγώ τέτοιο έγγραφο δημοσιευμένο δεν είδα- αρχικά ότι ο κ. Τσαλίδης θα εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην αυριανή διπλή επέτειο των Ελλήνων, της 25ης  Μαρτίου, της Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού, αντικαταστάθηκε  αίφνης από τον ομόλογό του, του Υπουργείου Απασχόλησης, από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Δημοσθένη Μαμμωνά.


Και δε θα δημιουργούνταν κανένα πρόβλημα αν η νομαρχία Ξάνθης στην ανακοίνωση που εξέδωσε για αυτή την αλλαγή εξηγούσε και το λόγο αυτής της αντικατάστασης, ο όποιος φυσικά δεν υπέκρυπτε σκοτεινά σενάρια  και ήταν πολύ απλός …..


Αλλά όντας κάποιοι δολοπλόκοι, αμέσως σκαρφίστηκαν ότι ενδεχόμενα να ήταν δάκτυλος του τέως υπουργού και νυν Βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ.. Αλέκου Κοντού…..


Φυσικά και δεν πιστεύω πως μπορεί ο Αλέκος Κοντός  να  έδειχνε μια τέτοια πολιτική μικροψυχία…..


Ο λόγος της αντικατάστασης μια ξαφνική υποχρέωση του Φίλιππα Τσαλίδη, που τα καθήκοντα τους ως Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, τον καλούσαν να εκπροσωπήσει τη χώρα μας και την κυβέρνηση σε μια σπουδαία συνάντηση την ίδια ημερομηνία στο Εξωτερικό, σε ένα φόρουμ Ευρωπαϊκών και Αφρικανικών κρατών για την έρευνα……



 


Άρα τόση μελάνη για το τίποτε…..


Αφήστε που κατά την ταπεινή μου άποψη και δημοσιογραφικού  συμφέροντος, είναι πολύ καλύτερα που θα μας έρθει ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο  κ. Δημοσθένης Μαμμωνάς, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ……


Με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας στο θέμα απασχόληση και ανεργία, καλό είναι τα ακούσει λιγάκι και από τις αρχές και φορείς του τόπου…..


Να γίνει αποδέκτης των παραπόνων και αιτημάτων τους, προκειμένου να τα διαβιβάσει στη Φάνη, αλλά και από την άλλη θα έχουμε την ευκαιρία να του εκμαιεύσουμε και πιθανές πληροφορίες που θα αφορούν την περιοχή μας…..


Όπως και να το κάνουμε -μπορεί να μην είναι υπουργός-ένας Γενικός Γραμματέας, πολιτικός και υπηρεσιακός παράγοντας, γνωρίζει πολύ καλά την πορεία κάποιων πραγμάτων, αφού είναι εκείνος που αναλαμβάνει της εξαγγελίες και ανακοινώσεις ενός υπουργού να τις κάνει πράξεις…..


Και δόξα το θεό εμείς εδώ αναμένουμε αρκετά και για προγράμματα του ΟΑΕΔ, αλλά και γενικότερα για σχέδια που αφορούν στην καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης….. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button