Πήρε το ντέρμπι της Θράκης η Ξάνθη

Σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι στα Πηγάδια, η Σκόντα Ξάνθη επικράτησε με 1-0 του Πανθρακικού και πήρε το ντέρμπι της Θράκης. Ο Πόι με εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Ζουέλα από τον Λόπες, σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι στα Πηγάδια, η Σκόντα Ξάνθη επικράτησε με 1-0 του Πανθρακικού και πήρε το ντέρμπι της Θράκης. Ο Πόι με εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Ζουέλα από τον Λόπες, σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.


Οι παίκτες του Παναγιώτη Γκουτσίδη, ο οποίος έκανε το ντεπούτο του στον πάγκο των γηπεδούχων, ξεκίνησαν πολύ επιθετικά την αναμέτρηση και δημιούργησαν από νωρίς τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ.


Κάτι που έγινε τελικά μετά από 15 λεπτά αγώνα. Ο Λόπες τράβηξε φανερά τον Ζουέλα μέσα στην περιοχή και ο Κωνσταντινέας υπέδειξε την παράβαση.


Ο Πόϊ ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα και πετυχαίνοντας το τρίτο του φετινό τέρμα άνοιξε το σκορ στα Πηγάδια. Ο Πανθρακικός άργησε να ξεπεράσει το… σοκ ωστόσο συνήλθε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους και απείλησε με κάποια μακρινά σουτ, που όμως δεν είχαν αποτέλεσμα.


Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση όμως το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις.


Ωστόσο την μεγαλύτερη ευκαιρία την είχε η ομάδα του Φερέρα με τον Τζωρτζιόπουλο να απομακρύνει σωτήρια πάνω στη γραμμή το σουτ στην κίνηση του Ματάις στο 89ο λεπτό του αγώνα.


Τελικά το 1-0 “σφράγισε” τις προσπάθειες των δύο ομάδων σε μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με τη Σκόντα να πετυχαίνει την 4η φετινή εντός έδρας νίκη της.


Αυτή ήταν η έβδομη εκτός έδρας ήττα για την ομάδα του Φερέρα, που έμεινε στους 29 βαθμούς όμως πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν ως το φινάλε του πρωταθλήματος.



7′ Σουτ του Ντόσεκ, μπλόκαρε ο Βρονταράς


 9′ Κόρνερ από δεξιά για τη Ξάνθη, κεφαλιά του Ντόσεκ ενώ τον τράβαγε ο Ζαπρόπουλος, έδιωξε εντυπωσιακά ο Βρονταράς


14′ Ο Λόπες τράβηξε τον Ζουέλα μέσα στην περιοχή και η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι 14.’  Ο Πόϊ εκτέλεσε εύστοχα και πέτυχε το τρίτο του φετινό τέρμα με τη φανέλα της Ξάνθης


28′ Φάουλ του Κλεμάν έδιωξε ο Γκσπούρνινγκ


31′  Αναγκαστική αλλαγή για τον Πανθρακικό. Ο Κανωτίδης στη θέση του Λόπες, που τραυματίστηκε


45′ Σουτ του Πόνσε έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια


 48′ Σουτ του Ριέρα, η μπάλα στα χέρια του Γκσπούρνινγκ


 54′ Ο Πόι ξέφυγε από τον Αγγελόπουλο, γύρισε επικίνδυνα την μπάλα από δεξιά όμως ο Ζαπρόπουλος πρόλαβε σωτήρια και παραχώρησε κόρνερ


55′  Διπλή αλλαγή για τη Ξάνθη, Φλίσκας και Σουάνης αντί Αμπραχαμ και Γκρζέλακ


 57′  Κάρτα στον Αγγελόπουλο για μαρκάρισμα στον Ντόσεκ


63′ Σουτ του Ματάις από πλάγια θέση, άουτ


70′  Ο Χουλιάν Λόπεθ στη θέση του Πόνσε


80′  Κάρτα στον Γκσπούρνινγκ για καθυστέρηση


88′  Ο Σταθάκης στη θέση του Κιντάνα


Σκόντα Ξάνθη (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Ντόσεκ, Αμπραχαμ (56′ Σουάνης), Γκρζέλακ (56′ Φλίσκας), Βάλλας, Ζουέλα, Κωστούλας, Κιντάνα (90+ Σταθάκης), Πόι, Τζιωρτζόπουλος


Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Βρονταράς, Αγγελόπουλος, Ζαπρόπουλος, Μάταϊς, Ριέρα, Πόνσε (75′ Χούλιαν Λόπεθ), Κλεμάν, Ολίσε, Βελάσκο, Λόπες (43′ Κανωτίδης, 88′ Δανίδης), Ντιαλό


 


Στην Ξάνθη βρέθηκε χθες ο τεχνικός διευθυντής της Γαλατάσαραϊ, Καρλ Χάιντς Φέλντκαμπ παρέα με τον άλλοτε τεχνικό διευθυντή της Ξάνθης και υπεύθυνο των ακαδημιών, Χάνες Μπόνγκαρντς.


Οι δύο άνδρες παρακολούθησαν το παιχνίδι, ενώ δεν θέλησαν να αποκαλύψουν μετά το τέλος του αγώνα το λόγο της επίσκεψής τους.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μάτια του Φέλντκαμπ ήταν καρφωμένα τόσο στον Αυστριακό γκολκίπερ των γηπεδούχων, Γκσπούρνινγκ, όσο και στον αμυντικό Ζουέλα, οι οποίοι και αποτελούν -βάσει της φετινής απόδοσής τους- στόχο αρκετών ομάδων.


 


 


ΞΑΝΘΗ:


Συμφώνησε με ξένο προπονητή


Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον τεχνικό που θα αναλάβει τα ηνία της Ξάνθης βρίσκεται ο Χρήστος Πανόπουλος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος με δηλώσεις του στην εκπομπή “Αθλητική Κυριακή”.


Ο ιδιοκτήτης της ομάδας μας ανέφερε ότι υπάρχει προφορική συμφωνία με ξένο προπονητή, χωρίς όμως να κάνει γνωστό το όνομά του.


Όπως είπε, θα το ανακοινώσει επίσημα μετά το τέλος του πρωταθλήματος.


Ο κ. Πανόπουλος επιβεβαίωσε ότι ο Παναγιώτης Γκουτσίδης θα βρίσκεται στο τιμόνι της Ξάνθης μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.


 


 


Γκουτσίδης:


“Κέρδισε ο πιο τυχερός”


Η Skoda Ξάνθη είχε την τύχη με το μέρος της με το πέναλτι που κέρδισε και αξιοποίησε ο Πόι (15΄) και έτσι ήταν εκείνη που κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς απ’ τον Πανθρακικό όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο νέος τεχνικός της, Παναγιώτης Γκουτσίδης.


Απ’ τη μεριά του, άδικο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο Εμίλιο Φερέρα.


Γκουτσίδης: “Όπως ο κόσμος, έτσι και εμείς περιμέναμε 27 ολόκληρα χρόνια να ξαναζήσουμε ένα τέτοιο τοπικό ντέρμπι. Η νίκη αυτή ανήκει στον κόσμο της Ξάνθης, στους ποδοσφαιριστές και σε ένα μεγάλο ποσοστό στον Γιώργο Παράσχο.


Ξέραμε ότι ο αγώνας θα παιχθεί στην δύναμη. Όποιος το ήθελε πιο πολύ και ήταν πιο τυχερός θα κέρδιζε.


Εμείς ήμασταν τυχεροί γιατί κερδίσαμε ένα πέναλτι και αυτό είναι τύχη. Είχα τη χαρά να απολαύσω πρώτος αυτό το γκολ. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο”.


Σχετικά με το ντεμπούτο στον πάγκο της Ξάνθης, δήλωσε: “Δυστυχώς στον κόσμο του ποδοσφαίρου πρέπει να τα περιμένεις όλα και να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα.


Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδια για μένα. Ανήκω ποδοσφαιρικά στην Ξάνθη και ήθελα το ντεμπούτο μου να συνδυαστεί με μεγάλη νίκη σε αυτό το τοπικό ντέρμπι”.



Φερέρα: “Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά των παικτών μου. Δεν ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα όμως μετά από 25-30 λεπτά ελέγχαμε το παιχνίδι. Πιστεύω ότι δεν είναι δίκαιη η νίκη της Ξάνθης.


Από το δεύτερο ημίχρονο δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Δεν πήραμε ούτε βαθμό αλλά κάναμε ένα βήμα μπροστά με την απόδοση μας”.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button