Το διαδίκτυο, στα όπλα της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη

Στο διαδίκτυο έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα, προκειμένου να στηρίξει την πολιτική της παρουσία και τις αιτιάσεις της στη Θράκη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Εθνος” οι διάφορες οργανώσεις, σύλλογοι, σωματεία και άλλοι φορείς που έχουν ιδρυθεί μαζικά τα τελευταία χρόνια συνδυάζουν τη δράση τους με πληθωρική παρουσία στο διαδίκτυο η οποία έχει προφανείς στόχους.

Στο διαδίκτυο έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα, προκειμένου να στηρίξει την πολιτική της παρουσία και τις αιτιάσεις της στη Θράκη.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Εθνος” οι διάφορες οργανώσεις, σύλλογοι, σωματεία και άλλοι φορείς που έχουν ιδρυθεί μαζικά τα τελευταία χρόνια συνδυάζουν τη δράση τους με πληθωρική παρουσία στο διαδίκτυο η οποία έχει προφανείς στόχους.


Περίπου 180 εως 200 είναι οι σχετικοί σύλλογοι και οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να πραγματοποιούν ένα είδος “αφύπνισης” χωρίς να γίνεται δημόσια αντιληπτό. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους τουρκόφωνους ραδιοσταθμούς, όπως σημειώνουν όσοι γνωρίζουν τουρκικά.


Όλες οι σελίδες που έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο αποφεύγουν επιδεικτικά – φυσικά – να χρησιμοποιούν ελληνικά domain με την κατάληξη .gr αλλά χρησιμοποιούν διεθνή (.org .com κλπ), τα οποία δεν υπόκεινται στον έλεγχο της Ελληνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών. Όλη αυτή η δράση έχει σαν μακροπρόθεσμο στόχο να παγιώσει τη χρήση του όρου “τουρκική” για οτιδήποτε σχετίζεται με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Άλλωστε είναι γνωστή η προσπάθεια διαρκών προσφυγών σε διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να αυτοπροσδιορίζονται ως τουρκικοί διάφοροι σύλλογοι και οργανώσεις.


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του “Έθνους” 20 εκατομμύρια Ευρώ δίδονται σε όλους αυτούς τους συλλόγους από την Ανώτατη Συμβουλευτική και το προξενείο. Προφανώς η εφημερίδα δεν υπολογίζει τα χρήματα που διακινούνται μέσω των μυστικών υπηρεσιών.


Τέλος αυτό που δεν αναφέρεται είναι το γεγονός ότι τα πολύ λιγότερα χρήματα που δαπανά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κατευθύνονται σε φυσικά, κυρίως, πρόσωπα από το χώρο της πλειονότητας και την μειονότητας χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν σε πρόσωπα που χρηματοδοτούνται και από τις δύο πλευρές, όπως σημειώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν.


 Όμως η ανεπάρκεια του Υπουργείου Εξωτερικών είναι γνωστή στη Θράκη, όπου το μειονοτικό ζήτημα έχει εγκαταλειφθεί πλήρως.


ΣΓ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button