ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Π Ε Μ Π Τ Η 26 Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ 2 0 0 9 20:30 Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης Παράσταση “BUFAPLANETES” με τον PEP BOU

 


Π Ε Μ Π Τ Η  26  Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ   2 0 0 9


20:30 Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης


Παράσταση “BUFAPLANETES”  με τον PEP BOU    


Ο Καταλανός PEP BOU πρωτοανέβηκε στη σκηνή στα μέσα της δεκαετίας του ’70 σε μια εποχή που άκμαζε η τέχνη της μιμικής και του τσίρκου. Οι γνώσεις του και το πάθος του την εκλεπτυσμένη τέχνη της εικόνας και του εντυπωσιακού θεάματος συναρπάζουν το κοινό κάθε ηλικίας και το μεταφέρουν στον κόσμο της φαντασίας και του ονείρου. Το 1982 άρχισε να εργάζεται με τις “σαπουνόφουσκες” και να δημιουργεί θεάματα όπως “BUFAPLANETES”, “SABΣ, SABΣ”, “AMBROSIA”, “DIAFAN”.


Με την παράσταση “BUFAPLANETES” οδηγεί το κοινό στον ονειρικό κόσμο της φαντασίας μ’ ένα ασυνήθιστο και ευχάριστο πρόγραμμα στο οποίο συνεργάζονται αρμονικά ο ίδιος, η μουσική, τα φώτα και οι ηθοποιοί. Με τις εξαιρετικές του δημιουργίες ο Καταλανός μάγος του θεάτρου και της εικόνας PEP BOU εξερευνά τη μαγεία και τα μικρά και μεγάλα μυστικά ενός σύμπαντος με υπέροχα χρώματα, εκπληκτική μουσική, εξωτική ομορφιά και μεσογειακή θεατρική παράδοση, σε ένα μοναδικό θέαμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.


Δημιουργία: PEP BOU – Ηθοποιοί: PEP BOU, ISAIAS ANTOLIN – Τεχνικός φωτισμού: ANTONI VLADIMIR VILICIC FUENDALIDA/ JEP VERGES


 18:00 Κεντρική Πλατεία Ξάνθης


Δρώμενο Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης: “Ο Καλόγερος”


Το χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ παρουσιάζει το δρώμενο “ο καλόγερος”.


Η πλούσια λαϊκή μας παράδοση ξεδιπλώνεται δραματουργικά προσπαθώντας ν’ αποδώσει τα στοιχεία εκείνα, όπως καταγράφηκαν από το Γ. Βιζυηνό. 


15:00 – 18:00 Αίθουσα  “Αρίων” Bal d’enfant


Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών(Ι.Ρ.Α.) Τοπική Διοίκηση Ξάνθης, καλεί τους μικρούς φίλους της Ξάνθης μας, σε ένα τρελό – τρελό αποκριάτικο πάρτι με πολύ μουσική και χορό.


21:00 Αίθουσα  “Αρίων”΄60s Party


Σ’ ένα τρελό πάρτι της δεκαετίας ’60 σας προσκαλεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εργαζομένων ΣΕΚΕ Ξάνθης. Ξέφρενοι ρυθμοί, χορός, η απόλυτη διασκέδαση με τον Dj  Joe Vida.


Παράλληλες Εκδηλώσεις


18:00  Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης (Βενιζέλου 26)


Bal d’enfant


Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης καλεί στο ετήσιο αποκριάτικο bal d’ enfant, τους χορευτές των παιδικών και εφηβικών τμημάτων μαζί με τους φίλους τους. Ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα με χορό, μουσική και τραγούδια.


Είσοδος ελεύθερη.


21:00 DA VINCI bar 


Μπουρμπούλια Party


Διοργάνωση: Θρακική Θεατρική Σκηνή  – Carnival Club


 


Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η  27  Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ  2 0 0 9


20:00 Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης


Παράσταση  του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης: “Βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόκευτος”.


Ο σύλλογος Εβριτών Ξάνθης έχοντας σαν γνώμονα την παραπάνω ρήση του μεγάλου Αβδηρίτη σοφού της αρχαιότητας Δημόκριτου, προσπαθεί να αναδείξει την ψυχοσύνθεση του Έλληνα μέσα από τα δρώμενα, τους χορούς και τα ακούσματα, όπως αυτά τα συναντούμε σε μια νοερή περιπλάνησή από τον ακριτικό Έβρο μέχρι την πολύπαθη Κύπρο.


15:00 – 18:00 Αίθουσα  “Αρίων”Bal d’enfant 


Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης και ο σύλλογος γονέων 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, καλούν τους μικρούς τους φίλους σ’ ένα τρελό-τρελό πάρτι με πολύ μουσική και χορό.


21:00 Αίθουσα  “Αρίων” ΄70s Party 


Ο πολιτιστικός σύλλογος “Κατασκηνωτές” σας προσκαλεί σε μια βραδιά αφιερωμένη στην δεκαετία του ’70 με ρυθμούς disco, funky, soul.


Παράλληλες Εκδηλώσεις


18:00  Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης Κατασκευή μάσκας


Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν τις μάσκες που θα φορέσουν στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.


20:30 Μουσικό Θέατρο “ΠΟΛΙΤΕΙΑ”


Ετήσιος χορός Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης “Ο Λεπενιώτης” Είσοδος 25 Ε.



Σ  Α Β Β Α Τ Ο  28  Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ  2 0 0 9


13:30 Κεντρική Πλατεία Ξάνθης


Συναυλία με τους: GOIN’ THROUGH AND THE FAMILY


Στην παρέα των NiVo και Παπαθανασίου οι ΝΕVΜΑ, το ΘΗΡΙΟ και ο ΚΟΜΗΣ Χ.


20:00 Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση


Τα αποκριάτικα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στην Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Κυριακής, ξεκινώντας στις 19:30 από την οδό 28ης Οκτωβρίου, θα παρελάσουν χορεύοντας σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς.


Η παρέλαση θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία όπου το γλέντι θα συνεχιστεί μ’ ένα ξέφρενο πάρτι.


Μουσική επένδυση από τους “Behind The Mask”. Ένα project που κινείται σε latin και σύγχρονους χορευτικούς ρυθμούς, με τους Μπάμπη Δαργανάκη και Γιώργο Κορέα.


21:00 Αίθουσα  “Αρίων”Αποκριάτικο Party


Ο πολιτιστικός σύλλογος “Σπάρτακοι ’82” διοργανώνει αποκριάτικο χορό, με ζωντανή μουσική και τρελό αποκριάτικο ξεφάντωμα.


Παράλληλες Εκδηλώσεις


10:00 έως 22:00 Εμπορική Λέσχη Ξάνθης


(Βασ. Κων/νου 44)


Έκθεση τροφίμων και ποτών: “ΓΕΥΣΕΙΣ ΞΑΝΘΗΣ”


Για 5η συνεχή χρονιά το Επιμελητήριο Ξάνθης διοργανώνει την έκθεση “Γεύσεις Ξάνθης”, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν ή να γνωρίσουν συστατικά στοιχεία της ξανθιώτικης γαστρονομίας.


Συμμετέχουν επιχειρήσεις των κλάδων τροφίμων και ποτών του Ν. Ξάνθης


10:30  Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης


Κατασκευή μάσκας


Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν τις μάσκες που θα φορέσουν στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.


21:00 Κέντρο Διασκέδασης “ΠΟΛΙΤΕΙΑ”


Ο πολιτιστικός σύλλογος “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”, σας προσκαλεί στο χορό του.



21:00 Κέντρο Διασκέδασης “ΝΕΡΑΪΔΑ”


Αποκριάτικός Χορός


Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α) Τοπική Διοίκηση Ξάνθης, σας προσκαλεί στον ετήσιο αποκριάτικο χορό της.



Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η  1  Μ Α Ρ Τ Ι Ο Υ   2 0 0 9


13:30 Είσοδος Πόλης (από Καβάλα)


“ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ”


Άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης, με χρώματα και μουσικές να συνοδεύουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Μουσική επένδυση από τους “Behind The Mask”. Ένα project που κινείται σε latin και σύγχρονους χορευτικούς ρυθμούς, με τους Μπάμπη Δαργανάκη και Γιώργο Κορέα.


Μέσω της  οδού 28ης Οκτωβρίου θα περάσει από την Κεντρική Πλατεία, και θα καταλήξει στο χώρο του γηπέδου του ΑΟ Ξάνθης που βρίσκονται και τα στέκια των Συλλόγων.


Με τη λήξη της παρέλασης ξεκινάει ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο με τη συμμετοχή όχι μόνο των Καρναβαλιστών αλλά και του κόσμου. Μουσική από τον DJ BOUZOURIS.


Την Καρναβαλική Παρέλαση για την ΕΤ1 θα παρουσιάσει ο Χρήστος Νέζος.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button