ΤΟΠΙΚΑ…ΜΕΤΩΠΙΚΑ

Όταν έγραψα προχθές για την κινητοποίηση μέσω κινητών τηλεφώνων από πολίτες της Ξάνθης, που καλούσαν ανήμερα … Τσικνοπέμπτη για αυτοοργάνωση και προστασία της πόλης από βανδαλισμούς από τους “γνωστούς – αγνώστους”, κατά βάθος δεν περίμενα ότι θα υπήρχε ανταπόκριση. Κι όμως, διαψεύστηκα!

Όταν έγραψα προχθές για την κινητοποίηση μέσω κινητών τηλεφώνων από πολίτες της Ξάνθης, που καλούσαν ανήμερα … Τσικνοπέμπτη για αυτοοργάνωση και προστασία της πόλης από βανδαλισμούς από τους “γνωστούς – αγνώστους”, κατά βάθος δεν περίμενα ότι θα υπήρχε ανταπόκριση. Κι όμως, διαψεύστηκα!


Παρά τον κατακλυσμό εκείνης της βραδιάς και το πολύ κρύο, παρά το εορταστικό κλίμα που ευνοούσε παρέα και κρασί, καμιά δωδεκαριά συμπολίτες έδωσαν το παρών και ήδη τα πρώτα “νυχτερινά πολτικά περίπολα”, όπως τα ονόμασαν, οργανώθηκαν στους δρόμους της πόλης, προς υποβοήθηση του έργου της ΕΛ.ΑΣ., που δείχνει μάλλον ανίκανη να προστατέψει τη δημοσία και ιδιωτική περιουσία, είτε λόγω ανεπάρκειας προσωπικού είτε λόγω άνωθεν “ευνουχισμού” της.


Ας είναι κι έτσι. Αρκεί οι όποιες πρωτοβουλίες των πολιτών να κινούνται σε νομοταγή πλαίσια.


* * * * ** * * * *


*Και μη μου παρεξηγηθεί κανένας εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ!


Εδώ ο κόσμος τό ‘χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι!


Ήδη η εφημερίδα “Νεάπολις” της γειτονικής μας Καβάλας χαρακτηρίζει την πόλη μας “ξέφραγο αμπέλι”, λόγω της εγκληματικότητας και των βανδαλισμών των τελευταίων ημερών. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να εγκαλέσει τις αστυνομικές αρχές, γιατί αποκρύπτουν σοβαρές εγκληματικές δραστηριότητες.


Και μή μας πει κανείς ότι όλα αυτά είναι συνωμοσιολογική πρακτική των άσπονδων φίλων γειτόνων μας! Εκτός από το ότι άμεσα παθών, έχω τουλάχιστον 5 φίλους και γνωστούς που έπεσαν θύματα εγκληματικών ενεργειών τις τελευταίες ημέρες.


Αν θέλουμε πραγματικά να προστατέψουμε το καρναβάλι αλλά και την ηρεμία και ασφάλεια των συμπολιτών μας, δεν κουκουλώνουμε το κακό, αλλά το χτυπάμε στη ρίζα του.


* * * * ** * * * *


*Τώρα αυτό το πρωτοσέλιδο φίλε Σταύρε, τί τόθελες: “Ισχυρό το δέσιμο της πολυπολιτισμικής μας κοινωνίας”, έγραψες αναφερόμενος στην βραδιά γευσιγνωσίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.


Έψαχνα κι εγώ τόση ώρα απορημένος, να βρω ποιοί πολιτισμοί δέθηκαν στη βραδιά αυτή.


Έψαξα για Άραβες, Τούρκους, Γάλλους ή Ρώσους, αλλά τίποτε.


Το μόνο που είδα ήταν Μικρασιάτες, Κύπριοι, Κρητικοί, Σαρακατσαναίοι, Θρακιώτες και Πόντιοι.


Ποιός πολυπολιτισμός, λοιπόν;


Συνιστώσες του ενιαίου ελληνικού πολιτισμού είναι όλοι αυτοί. Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να τα ξεχωρίζουν, για δικούς τους προφανείς λόγους, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.


Ας μην πέφτουμε στην παγίδα τους!…


* * * * ** * * * *


*Διαβάζοντας τις δηλώσεις του κ. Αγκόρτζα ως εκπρόσωπος των ξενοδόχων, αλλά και την διάψευση του Νομάρχη, πραγματικά δεν ήξερα τί να πιστέψω.


Ο πρώτος μίλησε για πτώση κατά 50% των κρατήσεων την περίοδο του Καρναβαλιού, ο δεύτερος για πληρότητα 100%!


Τελικά, πληροφορήθηκα ότι η αλήθεια είναι, όπως πάντα εξάλλου, κάπου στη μέση.


Η πληρότητα αφορά μόνο το εορταστικό τριήμερο, ενώ τις υπόλοιπες μέρες του Καρναβαλιού η ζήτηση είναι μειωμένη.


ΟΚ! Γνωστό το παράδειγμα με το μισογεμάτο ή μισοάδειο ποτήρι.


Αλλά, κ. Νομάρχη, με τον υπερβάλλοντα ζήλο σας τί θέλατε να πετύχετε;


Να δώσετε στον κόσμο την εντύπωση ότι όλα πάνε καλά, ότι η αγορά κινείται, ότι ο κόσμος έχει λεφτά για να μείνει και φέτος στο ξενοδοχείο;


Μα, σας διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα, δηλαδή οι δηλώσεις των επαγγελματιών και η υποτονική κίνηση στην αγορά.


Αφήστε που αν σας ακούσει κάποιος που θέλει να έρθει στην πόλη μας αυτές τις ημέρες θα πεί: “Αφού η πληρότητα είναι 100%, πού να τρέχω τώρα στην Ξάνθη; Πού να μείνω;”!


* * * * ** * * * *


*Σιγή ιχθύος από τη διοίκηση του Νοσοκομείου για τον άδικο χαμό του συνταξιούχου. Θα περιμένουμε ακόμη λίγο, μήπως και η απάντησή τους είναι στις … διορθώσεις!…


endohora@yahoo.gr


Σχετικά Άρθρα

Back to top button