ΤΟΠΙΚΑ…ΜΕΤΩΠΙΚΑ

Η επίθεση με μολότοφ εναντίον του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό 40 Εκκλησιών, σίγουρα δεν είναι ό,τι το καλύτερο για την εικόνα της πόλης μας τη στιγμή που έχουν ήδη ξεκινήσει οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Καρναβαλιού.

Η επίθεση με μολότοφ εναντίον του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό 40 Εκκλησιών, σίγουρα δεν είναι ό,τι το καλύτερο για την εικόνα της πόλης μας τη στιγμή που έχουν ήδη ξεκινήσει οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Καρναβαλιού.


Γι’ αυτό και δικαίως αναρωτιούνται πολλοί ποιός να είναι ο πραγματικός στόχος αυτών των επιθέσεων, που κλιμακώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.


Ο μόνος χαμένος είναι ο επαγγελματικός κόσμος της πόλης και κάποιοι άτυχοι συμπολίτες μας που είχαν σταθμευμένα τα αυτοκίνητά τους κοντά στις Τράπεζες που χτυπήθηκαν.


Αν μάλιστα μπει κάποιος στο διαδικτυακό στρατηγείο των “αντιεξουσιαστών” (indymedia), θα δει ότι ήδη επιχαίρουν κάποια από τα “καλόπαιδια” της πόλης μας και εύχονται “πάντα τέτοια”! (βλπ. σχετική φωτο.).


 



*Είναι αλήθεια βεβαίως ότι μετά το τετραπλό χτύπημα των προηγουμένων ημερών στις τρεις Τράπεζες και στο ΚΕΠ στην Καραολή, αυξήθηκε η παρουσία των αστυνομικών τα βράδια στην πόλη.


Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την καταστροφή στην Εθνική μετά από δύο μόλις ημέρες.


Έτσι, φαίνεται πως κάποιοι συμπολίτες μας αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν και ήδη κυκλοφόρησαν μέσω κινητών τηλεφώνων sms που καλούσαν τους Ξανθιώτες χθες το βράδυ στις 11 σε συγκέντρωση στο ρολόι της πλατείας, για δημιουργία… “νυχτερινών πολιτικών περιπόλων” για υποβοήθηση του έργου της ΕΛΑΣ!


Δεν ξέρω πόση αποδοχή είχε το κάλεσμα. Θα σας ενημερώσω αύριο.


 



*Μαθαίνω ότι η Διοίκηση της τουρκικής Τράπεζας Ziraat ενοχλήθηκε σφόδρα από την πρωτοβουλία της διεύθυνσης της Τράπεζας στην Κομοτηνή, να στείλει δηλαδή τις προκλητικές προσκλήσεις για τα εγκαίνια του εκεί καταστήματός της στις ελληνικές αρχές γραμμένες μόνο στα αγγλικά και στα τουρκικά.


Και αναφερόμαστε σε τοπική πρωτοβουλία, αφού οι αντίστοιχες προσκλήσεις στην Αθήνα ήταν γραμμένες και στα ελληνικά!


Η Διοίκηση της Τράπεζας στην Άγκυρα πιστεύει ότι η κίνηση αυτή των “βλαχαδερών” της Κομοτηνής, που ξαφνικά νόμισαν ότι με το άνοιγμα του καταστήματος της Κομοτηνής και την ανάληψη διευθυντικών θέσεων από μεγαλοστελέχη της λεγομένης Συμβουλευτικής Επιτροπής, “ήρθε το πλήρωμα του χρόνου” (!) για τους σχεδιασμούς τους, θα επηρεάσει αρνητικά τους στόχους που έχει θέσει για την προσέλκυση και χριστιανών στο πελατολόγιό της.


Αν πιστέψουμε αυτές τις πληροφορίες, τότε σίγουρα αναμένονται εξελίξεις και μεταβολές στο στελεχικό δυναμικό της Τράπεζας στην Κομοτηνή. Ίδωμεν!…


 


*Πάντως οι χριστανοί εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας απουσίαζαν προχθές από τα εγκαίνια της τουρκικής Τράπεζας στην Κομοτηνή. Φυσικό ήταν, μετά τις προκλήσεις που δεχτήκαμε από την διεύθυνση του καταστήματός της.


Εξαίρεση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Κώστας Λιούρτας, ο οποίος μάλιστα δεν περιορίστηκε στο να τιμήσει με την παρουσία του τα εγκαίνια, αλλά έκανε και δηλώσεις στην τοπική εφημερίδα “Χρόνος”, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: “Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι το χρήμα, το εμπόριο, δεν έχει θρησκεία, δεν έχει πατρίδα, δεν έχει οικογένεια”.


Ευχαριστούμε πολύ κ. Λιούρτα που μας το κάνατε σαφές.


 



*Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, 60χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός έχασε τη ζωή του στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, κατά τη διάρκεια εξέτασης στον αξονικό τομογράφο!


Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και ήδη μιλήσαμε με συγγενή του θανόντος, που εξετάζει σοβαρά την κατάθεση μήνυσης σε βάρος των υπευθύνων ιατρών του νοσοκομείου.


Κατά πάσα πιθανότητα, ο θάνατος του άτυχου συμπολίτη μας προήλθε από αλλεργική αντίδραση του οργανισμού του στο φάρμακο που δίνουν στον εξεταζόμενο σ’ αυτές τις περιπτώσεις.


Αν ισχύει αυτό, τότε μιλούμε για βαρύτατη αμέλεια των υπευθύνων και πραγματικά απορούμε γιατί αυτό το γεγονός αποσιωπήθηκε.


Θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση ελπίζοντας και σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου.


endohora@yahoo.gr


Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button