Τηλεμαραθώνιος Αγάπης

Ο Δήμος Ξάνθης γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί Τηλεμαραθώνιος Αγάπης στις 23 Φεβρουαρίου 2009, από τις 18.00 έως τις 24.00 στην ΕΤ1 και στο Δορυφορικό Πρόγραμμα της Ε.Ρ.Τ.

Τηλεμαραθώνιος  Αγάπης


 


Ο Δήμος Ξάνθης γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί Τηλεμαραθώνιος Αγάπης στις 23 Φεβρουαρίου 2009, από τις 18.00 έως τις 24.00 στην ΕΤ1 και στο Δορυφορικό Πρόγραμμα της Ε.Ρ.Τ.


Στόχος του Τηλεμαραθωνίου είναι η συγκέντρωση πόρων για την αποκατάσταση του Νοσοκομείου της Γάζας, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς στους τελευταίους βομβαρδισμούς. Το Νοσοκομείο θα επισκευασθεί και θα παραδοθεί σε όλους τους κατοίκους και θα είναι σε θέση να περιθάλψει όσους το έχουν ανάγκη. Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται η συνδρομή όλων μας. Κατά την διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να καταθέσει χρηματικό ποσό, σε έναν από τους ακόλουθους λιγαριασμούς:


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ –


Αρ. Λογαριασμού: 118/480052-42


ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ –


Αρ. Λογαριασμού:


65210398


ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ –


Αρ. Λογαριασμού:


5011-040526-803


ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ –


Αρ. Λογαριασμού:


0170400578190


 



Σταθερές τιμές  στα βασικά είδη


διατροφής στην Ξάνθη


Σταθερές παραμένουν  το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης στην αγορά της Ξάνθης, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εμπορίου.


Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Γιάννης Βακιάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση  σημείωσε ότι η υπηρεσία τηρεί ακριβή στατιστικά στοιχεία και συλλέγει τιμές δειγματοληπτικά δύο φορές της εβδομάδα.


Σύμφωνα με αυτά οι τιμές στα βασικά είδη διατροφής, όπως είναι τα λαχανικά, τα φρούτα και τα κρέατα παραμένουν σταθερές για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Ξάνθης. Το ενθαρρυντικό αυτό στοιχείο, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσες οικογένειες απασχολεί η εξυπηρέτηση των βασικών βιοτικών αναγκών.


Οι λόγοι που οι τιμές παραμένουν σταθερές παρά τη γενική τάση αυξήσεων που παρατηρείται ποικίλουν:


Ο ανταγωνισμός εξαιτίας της κρίσης και της μείωσης του συνολικού τζίρου της αγοράς, ίσως είναι ένας βασικός παράγων που συγκρατεί τις τιμές σταθερές.


Παράλληλα το μεγάλο περιθώριο κέρδους των χονδρεμπόρων στα σε κάποια βασικά είδη διατροφής, όπως π.χ. στα οπωρολαχανικά δίνει αυτή τη δυνατότητα όταν μειώνεται η ζήτηση.


Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η διακύμανση των τιμών στην περιοχή της Θράκης δεν ακολουθεί πάντα τη γενικότερη τάση αυξήσεων στη χώρα καθώς υπάρχει μεγάλο ποσοστό βασικών αγαθών που προέρχονται από τον πρωτογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής ή των γύρω χωρών που βρίσκονται αρκετά κοντά.


ΣΓ


 


Σενάρια για τις επιθέσεις


σε τράπεζες της Ξάνθης


Στο γεγονός ότι πλησιάζει η διεξαγωγή της δίκη ενός νεαρού στην Ξάνθη που κατηγορείται για επίθεση σε τράπεζα πριν από ενάμισι χρόνο οφείλονται, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικιού blog, οι επιθέσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος σε τράπεζες της Ξάνθης.


Το γεγονός έχει αναφερθεί και στο δικτυακό τόπο Indemedia Athens που εκφράζει τις θέσεις του αναρχικού χώρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε ανακοίνωση του αντιεξουσιαστικού χώρου για μετακίνηση ομοϊδεατών στην Ξάνθη και άσκηση πίεσης προκειμένου να αθωωθεί ο σύντροφός τους.


Σύμφωνα με άλλες πηγές οι δράστες της έκρηξης στην Εθνική Τράπεζα καθώς και των προηγούμενων επιθέσεων στις τράπεζες της Μ.Καραολή δεν προέρχονται από την Ξάνθη αλλά από άλλες περιοχές. Στην αντίθετη κατεύθυνση βρίσκονται όσοι υποστηρίζουν ότι προέρχονται από ομάδα που κινείται στις παρυφές της Πολυτεχνικής Σχολής.


ΣΓ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button