ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ, ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ στην πόλη και ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τα προ ημερησίας θέματα από τους ‘Πολίτες για την Αλλαγή’

Τρία προ ημερησίας διάταξης θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας φέρνουν για συζήτηση οι ‘Πολίτες για την Αλλαγή’: πρόκειται για •το ‘όργιο’ αφισορύπανσης που γίνεται τον τελευταίο καιρό στην πόλη της Ξάνθης, •τη συμμετοχή και με ποιους όρους του Δήμου στην ανάδοχο εταιρεία που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα κατασκευάσει το δίκτυο φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης στην πόλη, και τέλος, •η δημοσιοποίηση των ευκαιριών απασχόλησης που δημιουργούν Νομικά Πρόσωπα του Δήμου με έμφαση στο εν εξελίξει Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ “Μια Αρχή Μια Ευκαιρία”.

Τρία προ ημερησίας διάταξης θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας φέρνουν για συζήτηση οι ‘Πολίτες για την Αλλαγή’: πρόκειται για ·το ‘όργιο’ αφισορύπανσης που γίνεται τον τελευταίο καιρό στην πόλη της Ξάνθης,·τη συμμετοχή και με ποιους όρους του Δήμου στην ανάδοχο εταιρεία που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα κατασκευάσει το δίκτυο φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης στην πόλη, και τέλος, ·η δημοσιοποίηση των ευκαιριών απασχόλησης που δημιουργούν Νομικά Πρόσωπα του Δήμου με έμφαση στο εν εξελίξει Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ “Μια Αρχή Μια Ευκαιρία”.


 


Αναλυτικά, τα θέματα όπως εστάλησαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και κοινοποιήθηκαν στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων “Πολίτες για την Ξάνθη” και “Ισότητα στο Δήμο Ξάνθης”, έχουν ως εξής:


 Ξάνθη, 20.02.09


ΠΡΟΣ


 Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης


κον Καλαϊτζή ΘεολόγοΑίτημα ένταξης προ ημερησίας διάταξης θεμάτων στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης


Κύριε Πρόεδρε, παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε ως προ ημερησίας διάταξης  στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου 2009, τα ακόλουθα τρία (3) θέματα:


1.       Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου αφισορύπανσης της πόλης μας. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας δεν έχει φέρει κάτι σχετικό για επιβολή προστίμων. Έτσι όμως, οι κατ’εξακολούθηση παραβάτες αποθρασύνονται και η εικόνα ενός μη ευνομούμενου Δήμου προβάλλεται προς τους συνδημότες μας. Ερωτώνται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο Δήμαρχος τι προτίθενται να πράξουν επ’αυτού;


2.       Εξ όσων δια του τύπου πληροφορηθήκαμε, επίκειται η υπογραφή σύμβασης ανάθεσης σε ανάδοχο εταιρεία που θ’αναλάβει το έργο  των δικτύων φυσικού αερίου για οικιακή κατανάλωση στο Δήμο μας. Δημοσιοποιήθηκε επίσημα η πρόθεση του Δήμου να συμμετάσχει με ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας. Παρακαλούμε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και κατ’επέκταση οι συνδημότες μας, εάν: Α) όντως θα ξεκινήσουν οι εργασίες την Άνοιξη, Β) προτίθεται να συμμετάσχει ο Δήμος στη μετοχική σύνθεση της αναδόχου εταιρείας, με τι ποσοστό και αν θα καταβάλει μετρητά ή θα διαπραγματευθεί ένα ποσοστό χωρίς τίμημα και Γ) υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο εργασιών ούτως ώστε να ληφθεί υπ’όψη από την Τεχνική Υπηρεσία σε ό,τι αφορά και τα προς υλοποίηση και τα σχεδιαζόμενα έργα του Δήμου.


3.       Επειδή είναι αδύνατη η πρόσβαση οποιουδήποτε στα στοιχεία του εν εξελίξει προγράμματος “Μια Αρχή Μια Ευκαιρία” του ΟΑΕΔ, ζητούμε από τους πολιτικούς προϊσταμένους των Νομικών Προσώπων του Δήμου και το Δήμαρχο Ξάνθης να πληροφορήσουν επισήμως την τοπική κοινωνία αν οποιαδήποτε άλλη Δημοτική Επιχείρηση ή Νομικό Πρόσωπο του Δήμου (εκτός από τη ΔΕΥΑΞ που είναι γνωστή η περίπτωσή της) έχει υποβάλει, όπως και δικαιούται, αίτηση υπαγωγής στο Πρόγραμμα “Μια Αρχή Μια Ευκαιρία” του ΟΑΕΔ. Αν ναι, τότε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και κατ’επέκταση οι συνδημότες μας, “πότε” έγινε η υποβολή της αίτησης ή των αιτήσεων και για ποιες “ειδικότητες”. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται, για λόγους ηθικής τάξης κι επ’ωφελεία της τοπικής κοινωνίας, να δίδουν ευρεία δημοσιότητα στις επιλογές που έχουν κάνει ή στις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει οι Διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου, ειδικότερα μάλιστα όταν αυτές οι επιλογές και οι πρωτοβουλίες αφορούν δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης.


Δημοτική Παράταξη Ξάνθης


Πολίτες για την Αλλαγή 


Κοινοποίηση:


1) Επικεφαλής Δημ. Κίνησης Ξάνθης ‘Πολίτες για την Ξάνθη’ Δημ.Σύμβουλο Ν.Ανταμπούφη


2) Επικεφαλής Δημ. Παράταξης Ξάνθης ‘Ισότητα στο Δήμο Ξάνθης’


Δημ.Σύμβουλο Χ.Μαλκότς


Σχετικά Άρθρα

Back to top button