Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας οδού

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης


για την τουριστική αξιοποίηση


της Εγνατίας οδού  


Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008  και ώρα 11.00 π.μ. στο Ξενοδοχείο “ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης”, πρόκειται να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας οδού.


Η σύμβαση, έχει εγκριθεί από ένδεκα (11) Νομαρχιακά Συμβούλια των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων επί της Εγνατίας οδού (Ν.Σ.  Γρεβενών, Ν.Σ. Έβρου, Ν.Σ. Ημαθίας,  Ν.Σ. Θεσπρωτίας, Ν.Σ. Θεσσαλονίκης, Ν.Σ. Ιωαννίνων, Ν.Σ. Καβάλας, Ν.Σ. Κοζάνης, Ν.Σ. Ξάνθης,  Ν.Σ. Ροδόπης και  Ν.Σ. Τρικάλων), καθώς και από τα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε (ΑΝΚΟ).


Η υπογραφή της ανωτέρω προγραμματικής σύμβασης και πρωτοβουλία μας αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις απ’ την Ήπειρο μέχρι την Θράκη, προσβλέπουν σε μια ενιαία προσπάθεια, σ’ ένα έργο, σε μια δράση. Πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την αρχή και για πολλά άλλα έργα, για πολλές προσπάθειες στο μέλλον και θεωρούμε ότι η ενοποιημένη αυτή δράση θα έχει πολλά θετικά αποτελέσματα για την Χώρα.


Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, οι Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας κ.κ. Δημήτριος Σταμάτης, Δημήτριος Πανοζάχος, Γεώργιος Τσιότρας και Ανδρέας Λεούδης αντίστοιχα και  ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ηρακλής Βάλβης.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΝΟΜΑΡΧΗ


 



*Πανεκπαιδευτική συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Νοεμβρίου στη Ροδόπη, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η εθνική στρατηγική για τα θέματα της εκπαίδευσης και θα αναλυθεί το κάθε επιμέρους κεφάλαιο, για έξυπνο σχολείο, ανοικτό πανεπιστήμιο και διά βίου μάθηση 


“Η Θράκη αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αυτό απηχείται και στην αριθμητική αύξηση των φοιτητών κατά 25% που τονώνει σε μία κρίσιμη ώρα την τοπική οικονομία, την οικιστική και την εμπορική ανάπτυξη της περιοχής. “Χαίρομαι που έστω και αργά και η κ. Διαμαντοπούλου και ο κ. Τσίπρας και πολλοί άλλοι ανακάλυψαν την Θράκη.


Χαίρομαι που χρειάστηκε να περάσουν τόσα χρόνια για να διαπιστώσουν τις ελλείψεις που άφησε πίσω η πολιτική τους” τόνισε ο υπουργός παιδείας κ. Στυλιανίδης


 



Σπεύσατε μέχρι 21 Νοεμβρίου


Με έκπτωση 50% έως τις 12 Δεκεμβρίου


τα πρόστιμα για τις δηλώσεις Κτηματολογίου


Το ύψος των προστίμων για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης Κτηματολογίου ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής δήλωσης λήγει στις 21 Νοεμβρίου. Αναλυτικά, για εκπρόθεσμες δηλώσεις που θα επιβληθούν μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2008 τα πρόστιμα που προβλέπονται στην Απόφαση επιβάλλονται κατά το ήμισυ, με εξαίρεση τις δηλώσεις ιδιοκτησίας για τους βοηθητικούς χώρους, για τις οποίες δεν επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2008. 


Μέχρι σήμερα έχουν υποβάλλει τις δηλώσεις τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο περίπου το 95% των πολιτών, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μία υστέρηση στην υποβολή δηλώσεων από τις Τράπεζες, Οργανισμούς και ΟΤΑ. 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button