Μεγάλη πτώση της Οικοδομής στην Α.Μ.Θ.

Κατακόρυφη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή παρατηρείται σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2008. Ειδικότερα στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη σε ό,τι αφορά την οικοδομική δραστηριότητα (ιδιωτική και δημόσια) σημειώθηκε μείωση 18,8% στην έκδοση νέων αδειών, 25,6% στην επιφάνεια και 25,8% στον όγκο.

   Κατακόρυφη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή παρατηρείται σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2008. Ειδικότερα  στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη σε ό,τι αφορά την οικοδομική δραστηριότητα (ιδιωτική και δημόσια) σημειώθηκε μείωση 18,8% στην έκδοση νέων αδειών, 25,6% στην επιφάνεια και 25,8% στον όγκο.


   Την ίδια στιγμή μείωση εμφάνισαν και οι υπόλοιπες περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Στο σύνολο της χώρας για αντίστοιχο χρονικό διάστημα η οικοδομική δραστηριότητα παρουσίασε μείωση 16,2% στις άδειες, 18,1% στην επιφάνεια και 17,4% στον όγκο.    Όσο περνά ο καιρός όμως τα στοιχεία γίνονται ακόμη χειρότερα καθώς μόνο για το μήνα Νοέμβριο στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη εμφανίστηκε μείωση 8,8% στις άδειες, 33,4% στην επιφάνεια και 48,2% στον όγκο.  


   Η πτώση αυτή αντικατοπτρίζει απόλυτα την οικονομική κρίση, η οποία είναι οξυμένη στην περιοχή. Άλλωστε η κατακόρυφη πτώση της οικοδομής στην περιοχή της Θράκης και ειδικότερα στην Ξάνθη προϋπήρχε της διεθνούς ύφεσης και έχει επιδεινωθεί.     Επιπρόσθετα για την Ξάνθη η πτώση στην οικοδομή δημιουργεί μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα σε σχέση με άλλες περιοχές, καθώς αρκετοί τεχνίτες από την περιοχή απασχολούνται στα τεχνικά έργα της Περιφέρειας αλλά και όλης της χώρας.


 ΣΓ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button