ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Και οι γιατροί του νοσοκομείου Ξάνθης συμμετέχουν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή.

Και οι γιατροί του νοσοκομείου Ξάνθης συμμετέχουν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή.


Η ΟΕΝΓΕ δε δέχθηκε να υπογράψει την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που τους έφερε προς υπογραφή το Υπουργείου Υγείας, καθώς αυτή έχει αλλάξει σε αρκετά σημεία και μάλιστα προς τα κάτω από την αρχική που είχαν συμφωνήσει τον περασμένο Δεκέμβριο με τον αρμόδιο Υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο.


Έτσι οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας μεταξύ των οποίων και της Ξάνθης, κατέρχονται από σήμερα σε απεργιακές κινητοποιήσεις και μάλιστα δυναμικές.


Στο νοσοκομείο της Ξάνθης θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ δε θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία..


Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Ξάνθης, και Δ/ντης της Νεφρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, κ. Χρήστος Χατζηδημητρίου “εμείς εμμένουμε στη σύμβαση που είχε υπογράψει μπροστά στα κανάλια ο κ. Αβραμόπουλος και όχι σε αυτή που μας έφεραν τώρα, η οποία άλλαξε σε βασικά σημεία. Υπήρξαν μειώσεις σε οικονομικά μας αιτήματα, όταν έχουμε να πάρουμε ουσιαστικές αυξήσεις εδώ και 20 χρόνια”.


Στο μεταξύ σημαντικό πρόβλημα αναμένεται να προκύψει και από την εφαρμογή των νόμιμων προγραμμάτων εφημεριών, που προβλέπει δυο εφημερίες ανά ειδικευμένο γιατρό και τέσσερις ανά ειδικευόμενο  στα νοσοκομεία, όπως αποφάσισε η ΟΕΝΓΕ, παρόλο που δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα οι εξαγγελθείσες προσλήψεις ιατρών.


Πάντως την τελική τους στάση οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας θα επανακαθορίσουν την ερχόμενη Δευτέρα στη Γενική Συνέλευση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού τους οργάνου στην Αθήνα.


Δέσποινα Γκούμα


Σχετικά Άρθρα

Back to top button