ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΑΣΜΟ ΕΡΑΣΜΙΟΥ

Από τον Μάρτιο του 2008 σημειώνεται σημαντική καθυστέρηση στην διενέργεια του αναδασμού των αγροκτημάτων Ζηλωτής, Νέου Ερασμίου και Παλαιού Ερασμίου του Ν. Ξάνθης.

   Από τον Μάρτιο του 2008 σημειώνεται σημαντική καθυστέρηση στην διενέργεια του αναδασμού των αγροκτημάτων Ζηλωτής, Νέου Ερασμίου και Παλαιού Ερασμίου του Ν. Ξάνθης. Η παραπάνω καθυστέρηση συμβαίνει λόγω ελλιπούς στελέχωσης της Διεύθυνσης Τοπογραφικής του Νομού (από τις προβλεπόμενες 25 θέσεις τοπογράφων είναι καλυμμένες μόνο 5).


   Η ολοκλήρωση του αναδασμού θα λειτουργούσε σημαντικά προς την κατεύθυνση ελαχιστοποίησης του κόστους παραγωγής και έτσι στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, το οποίο μετά και τις φετινές διακυμάνσεις των τιμών των προϊόντων έχει εκμηδενιστεί. 


  Επειδή  λόγω του αναδασμού καθίσταται απαγορευτική η ανάπτυξη δυναμικών, πολυετών και θερμοκηπιακών καλλιεργειών, όπως και η εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου που υπάρχει στην περιοχή, με αποτέλεσμα το αγροτικό εισόδημα να συμπιέζεται ακόμη περισσότερο.    Ερωτάται ο κ. Υπουργός


   1.Υπάρχει πρόβλεψη για την άμεση πρόσληψη τοπογράφων στην Διεύθυνση Τοπογραφικής Ν. Ξάνθης ;


   2.Προτίθεται το Υπουργείο να ολοκληρώσει τον αναδασμό στα παραπάνω αγροκτήματα και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ; 


Ο Ερωτών Βουλευτής


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ


Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button