Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΑΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

Εύγε στην Εύα Τσακίρη και τον Νίκο Ζλάτκο που έκαναν πίσω και άνοιξαν τον δρόμο σε έναν νέο και άφθαρτο πολιτικά υποψήφιο για τον δήμο Αβδήρων με την στήριξη της ΝΔ.
Ο κ. Γαλανόπουλος επιβεβαιώνει το γεγονός ότι έκανε αίτημα υποψηφιότητας στην ΝΟΔΕ Ξάνθης ζητώντας την στήριξη από την Κεντρική διοίκηση της παράταξης προκειμένου να κατεβεί υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Αβδήρων.

Εύγε στην Εύα Τσακίρη και τον Νίκο Ζλάτκο που έκαναν πίσω και άνοιξαν τον δρόμο σε έναν νέο και άφθαρτο πολιτικά υποψήφιο για τον δήμο Αβδήρων με την στήριξη της ΝΔ.


Ο κ. Γαλανόπουλος επιβεβαιώνει το γεγονός ότι έκανε αίτημα υποψηφιότητας στην ΝΟΔΕ  Ξάνθης ζητώντας την στήριξη από την Κεντρική διοίκηση της παράταξης προκειμένου να κατεβεί υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Αβδήρων.


Στην συνέχεια ο κ. Γαλανόπουλος τόνισε ότι δεν είναι αυτοσκοπός να γίνει ο ίδιος δήμαρχος  και αυτός ήταν και ο λόγος, που επισκέφθηκε την Δήμαρχο Αβδήρων Εύα Τσακίρη και τον δήμαρχο Βιστωνίδας Νίκο Ζλάτκο ο οποίος με την μη συμμετοχή του στην διεκδίκηση του δήμου στάθηκε η αιτία ο κ. Γαλανόπουλος να ξανασυναντηθεί με την κ. Εύα Τσακίρη


Ο σκοπός αυτών των επαφών ήταν ότι παρ όλο που υπέβαλε την αίτηση υποψηφιότητας του στον δήμο Αβδήρων τους γνώρισε ότι αν τα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και εν ενεργεία δήμαρχοι κατέβαιναν υποψήφιοι αυτός θα στήριζε την προσπάθειά τους και δεν θα κατέβαινε υποψήφιος δήμαρχος παρέχοντας τους την στήριξη του. «Όπως ήδη γνωρίζεται υπάρχει μία δήλωση από τον δήμαρχο Βιστωνίδας Νίκο Ζλάτκο ο οποίος ξεκάθαρα δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Συναντήθηκα εκ νέου με την κ. Τσακίρη και της ζήτησα να ξεκαθαρίσει την στάση της δεδομένου ότι ο καιρός πλέον είναι λίγος ημέρες περνάνε και θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και αυτή και να αποδώσει ένας συνδυασμός, ανανεωμένος, θα έλεγα, ένας συνδυασμός που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η νίκη. Η Εύα η Τσακίρη μου ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφια και θα συστρατευτεί  μαζί μου, θα με στηρίξει ανοιχτά εφ όσον κατέβω ανεξάρτητος δήμαρχος».


Ο κ. Γαλανόπουλος στην συνέχεια ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νεότερα και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι τελικές αποφάσεις τονίζοντας ότι αυτή η αναμονή κουράζει και τους ίδιους πολιτικούς, δημοσιογράφους αλλά κυρίως την τοπική κοινωνία η οποία θέλει και πρέπει να γνωρίζει τι θα κάνει και ποιόν θα επιλέξει να πάει τον τόπο του ένα βήμα ποιο μπροστά με όραμα και μελλοντικές βλέψεις.


Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Γαλανόπουλος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η διεκδίκηση του δήμου δεν είναι αυτοσκοπός λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι έτοιμος να στηρίξω τον οποιοδήποτε κατέβει υποψήφιος στον Δήμο Αβδήρων που να έχει όραμα και όρεξη για δουλειά. Από την στιγμή που δύο εν ενεργεία δήμαρχοι αποχωρούν για το καλό του δήμου και στηρίζουν μία νέα υποψηφιότητα είτε είναι η δική μου είτε ενός άλλου νέου ανθρώπου θεωρώ ότι ανοίγει ο δρόμος για έναν δήμο ο οποίος θα έχει το πάντρεμα εμπειρίας και της ελπίδας των νέων ανθρώπων. Εμείς προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε και θα ζητήσουμε από τις τοπικές κοινωνίες των πρώην δήμων Σελέρου Βιστωνίδας και Αβδήρων και πλέον του νεοσύστατου δήμου Αβδήρων όλους να μας στηρίξουν στην προσπάθειά μας αυτή. Ο κόσμος πλέον θέλει κάτι καινούριο, θέλει όραμα, ελπίδα. Θεωρώ ότι με την κάθοδό μου αυτή εφόσον επέλθει θα δώσουμε το όραμα και την ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα στον νεοσύστατο δήμο Αβδήρων».


Φαίνετε πώς τελικά με την κάθοδο του Δημήτρη Γαλανόπουλου με την στήριξη της Τσακίρη στα Άβδηρα όπως και την όποια στήριξη προσφέρει ο Νίκος Ζλάτκος αλλάζουν τα δεδομένα στον νέο δήμο Αβδήρων. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον και όσο η ΝΔ παλινδρομούσε σχετικά με τον υποψήφιο που θα στηρίξει ο Βασίλης Τσολακίδης έπαιζε «μπάλα» μόνος του. Τώρα μάλλον σε «ντέρμπυ» θα εξελιχθεί ο αγώνας.


 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button