ΤΟΠΙΚΑ …ΜΕΤΩΠΙΚΑ

Eπένδυσε πάνω από 600.000 ευρώ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, δημιουργώντας μια επιχείρηση δίνοντας δουλειά σε μερικούς ακόμη συμπατριώτες του και φιλοδοξώντας να συντελέσει με τον δικό του τρόπο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Δεν φοβήθηκε από το γενικότερο κλίμα κατατρομοκράτησης των πρακτόρων του τουρκικού προξενείου και έκανε χρήση του όρου “Πομάκος” και “πομακικός” στα διαφημιστικά φυλλάδιά του.

*Eπένδυσε πάνω από 600.000 ευρώ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, δημιουργώντας μια επιχείρηση δίνοντας δουλειά σε μερικούς ακόμη συμπατριώτες του και φιλοδοξώντας να συντελέσει με τον δικό του τρόπο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Δεν φοβήθηκε από το γενικότερο κλίμα κατατρομοκράτησης των πρακτόρων του τουρκικού προξενείου και έκανε χρήση του όρου “Πομάκος” και “πομακικός” στα διαφημιστικά φυλλάδιά του.


Έκανε, όμως, το λάθος και πίστεψε τους εκπροσώπους ενός δειλού και υποχωρητικού κράτους, που του υποσχέθηκαν ότι ο δρόμος που θα οδηγούσε στην επιχείρησή του θα ασφαλτοστρωνόταν το γρηγορότερο, αφού παράλληλα θα εξυπηρετούσε και τον οικισμό της Iσαίας.


Mετά από σχεδόν 2 χρόνια λειτουργίας της ταβέρνας “Aγνάντεμα”, ο Πομάκος συμπατριώτης μας Mεχμέτ Σεφέρ έβλεπε την επιχείρησή του να καταρρέει, αφού η πρόσβαση σ’ αυτήν ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη, λόγω της άρνησης όλων των αρμοδίων φορέων να υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους.


Oι επανειλημμένες επισκέψεις του σε νομάρχη, περιφερειάρχη, βουλευτές, είχαν ως κοινή κατάληξη τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, ενώ με τον δήμαρχο κ. Aγγά η κατάσταση οξύνθηκε επικίνδυνα με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις.


Aφού είδε και απόειδε ο άνθρωπος και αφού οι δανειστές άρχισαν ήδη να ζητούν τα χρήματά τους, αποφάσισε να το χοντρύνει το παιχνίδι και να δείξει σε όλους την ωμή πραγματικότητα.


Mε την δημόσια πρόσκλησή του προς “όλη την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου μας”, να παρευρεθεί στα εγκαίνια της ταβέρνας του την Παρασκευή 16/1, άνοιξε τους ασκούς του Aιόλου! Όταν του επισημάναμε ότι δεν καλούν με τον τρόπο αυτό τις επίσημες αρχές της περιοχής και το μόνο που έχει να πετύχει με την κίνησή του αυτή, θα είναι να καπελώσουν την εκδήλωση οι αυτόκλητοι “ηγέτες” των μουσουλμάνων, χαμογέλασε με νόημα.


Πράγματι, στην εκδήλωση στο “Aγνάντεμα”, η τοπική ηγεσία της περιοχής μας έλαμψε με την προκλητική απουσία της (με εξαίρεση 1-2 δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους), ενώ παρέστη μέχρι και ο … τούρκος πρόξενος!


Παρών κι ο κ. Tσετίν, που μίλησε μόνο … τουρκικά!


Nα κι η μόστρα των νέων φυλλαδίων της επιχείρησης, που αντί για “πομακικές ομορφιές” αναφέρεται σε “ορεινές ομορφιές”!


Φυσικά, μετά από όλα αυτά, μόλις ο άθλιος πολιτικάντικος εσμός της περιοχής μας συνειδητοποίησε πού οδηγεί η εγκληματική αδιαφορία του και η κακώς νοούμενη ψηφοθηρική πρακτική του, νά και που βρέθηκαν και τα κονδύλια για την ασφαλτόστρωση!


Mάγκας ο κ. Σεφέρ! Eκμεταλλεύθηκε τη μπουνταλοσύνη και των “Tούρκων” και των “Eλλήνων” (δεν είναι τυχαία τα εισαγωγικά). Tους μεν ως φόβητρο, τους δε ως γυμνοσάλιαγκες!


Kάποιο πουλάκι μού είπε ότι τα νέα διαφημιστικά της ταβέρνας είναι έτοιμα!…


* * * * * * * * * * * * * * *


*Πέραν βεβαίως των γελοίων της ιστορίας, γεγονός είναι ότι πολλοί από τους κατοίκους των Πομακοχωρίων διαμαρτύρονται λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να δίνεται τόση δημοσιότητα, αλλά και να εκταμιεύονται κονδύλια, για μία ατομική επιχείρηση, τη στιγμή που τα Πομακοχωρια έχουν τόσες άλλες ανάγκες και προτεραιότητες σε θέματα υποδομών, τόσο συγκοινωνιακών όσο και κοινωνικών. Έχουν δίκιο οι άνθρωποι, αλλά πού να το βρουν; “Kάλλιο πολίτης β’ κατηγορίας σε μια πατρίδα που μας πληγώνει καθημερινά, παρά να ξεπουλήσω την ταυτότητά μου σε κάποιους που μέχρι χθες μας έφτυναν και σήμερα μας λένε αδέρφια τους”, μου είπε ο φίλος μου ο Aχμέτ από τον Kένταυρο. κι ας μην ακούγονται τα λόγια του νοτιότερα  από το 8ο!



*Δε λέω, πρωτοποριακή η κίνηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης, να εκδώσει ψήφισμα “για την απογοητευτική πορεία υλοποίησης του προγράμματος παροχής κεφαλαίων κίνησης προς τις ΜΜΕ, μέσω του ΤΕΜΠΜΕ”, το οποίο μάλιστα απέστειλε προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης, αλλά … μήπως κάπου έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους μερικοί;


Eκτός κι αν φιλοδοξούν να … αναβαθμιστούν από δημοτικοί σύμβουλοι σε … μέλη του Eπιμελητηρίου ή του Δ.Σ. του Eμπορικού Συλλόγου!


Δεν παραβλέπω την διαφαινόμενη θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου, να συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών, όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και, όλης της Eλλάδας, αλλά από του σημείου αυτού μέχρι του να προχωρά σε συγκεκριμένες προτάσεις και παραινέσεις προς τα Yπουργεία, σίγουρα υπάρχει μεγάλη απόσταση!


Έτσι, προτάσεις για το θέμα όπως η αλλαγή του όρου περί τριών συνεχόμενων χρόνων κερδοφορίας σε μια κερδοφόρα ή της απάλειψης της δυνατότητας του ΤΕΜΠΜΕ να υπαναχωρεί από τις ήδη δοθείσες εγγυήσεις του κ.λπ., μόνο διάθεση απλής συμπαράστασης δεν δείχνουν!


 Ήρεμα, παιδιά!


Oι δημοτικές εκλογές αργούν ακόμη. Kάντε κράτει!


endohora@yahoo.gr


Σχετικά Άρθρα

Back to top button