Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΠΑΔ στην Ξάνθη

Η επιτροπή Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ στα πλαίσια της στάσης εργασίας (12 – λήξη ωραρίου) που προχωρά η ΑΔΕΔΥ στις 28 Γενάρη με αιχμή τα προβλήματα του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Δημοσίων Υπαλλήλων) πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΠΑΔ στην Ξάνθη στις 12:30.

Η επιτροπή Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ στα πλαίσια της στάσης εργασίας (12 – λήξη ωραρίου) που προχωρά η ΑΔΕΔΥ στις 28 Γενάρη με αιχμή τα προβλήματα του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Δημοσίων Υπαλλήλων) πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΠΑΔ στην Ξάνθη στις 12:30.


Η κυβερνητική επίθεση εκφράζεται για άλλη μια φορά και στα ζητήματα της παροχής της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και του εφάπαξ για τους εργαζόμενους στο δημόσιο.


 Εξαιτίας της διαχρονικής γαλαζοπράσινης αντιασφαλιστικής πολιτικής του τζογαρίσματος των αποθεματικών των ταμείων, σήμερα το Ταμείο Πρόνοιας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για παροχή του εφάπαξ σε χιλιάδες δικαιούχους.


 Ταυτόχρονα και ο ΟΠΑΔ(οργανισμός περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων) δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στους φαρμακοποιούς και στους γιατρούς γιατί η κυβέρνηση δεν του αποδίδει τα χρήματα που υποχρεούται να του δώσει για να μπορεί να πληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς


Η όλη αυτή κατάσταση, είναι συνέπεια της στρατηγικής του κεφαλαίου που υποτάσσει τα πάντα, ακόμα και την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη στρατηγική του, στη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας. Συνυπεύθυνες συνεπώς είναι όλες εκείνες οι ευρωενωσιακές πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που συνέπραξαν και συμπράττουν σ’ αυτές τις πολιτικές.


 * Άμεση επίλυση του προβλήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων στο δημόσιο. Πλήρη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους δημόσιους υπάλληλους. Άμεση κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ. 


* Άμεση επιχορήγηση του ταμείου πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό με όλα τα αναγκαία κονδύλια για την άμεση καταβολή όλων των εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους. Κανένας δανεισμός του ταμείου γιατί θα είναι η ‘χαριστική βολή’ σε βάρος του. 


 * Κατάργηση όλων των γαλαζοπράσινων αντιασφαλιστικών νόμων. Καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απεργάζεται αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης όλων των γυναικών στα 65 χρόνια και ταυτόχρονα την επαγγελματοποίηση της κυρίας σύνταξης. Σύνταξη στο 80% του μισθού και στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. 


* Επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των απωλειών τους λόγω κυβερνητικών πολιτικών από το 1950 έως σήμερα. 


 * Απόσυρση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο. Συνταξιοδότηση στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας για όλους ή στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και στα 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ. Κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα των αποθεματικών σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Τοποθέτηση σε τίτλους του Δημοσίου με εγγυημένη απόδοση που θα υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό και με επιτόκιο που το ύψος του θα είναι στο ανώτατο επιτόκιο δανεισμού του Δημοσίου, χωρίς μεσολάβηση τρίτων.      


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


 Ν. ΞΑΝΘΗΣ  ΤΟΥ  ΠΑΜΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button