Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης έκοψε τη βασιλόπιτα του και βράβευσε τους αριστούχους

Μέσα σε γιορταστική ατμόσφαιρα, λόγω της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του το 1974, ο Σύλλογος μας έκοψε την βασιλόπιτα του την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014.

Στην πρώτη αυτή εκδήλωση της νέας χρονιάς τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και να δεχθούν τις ευχές από τους εκλεκτούς καλεσμένους.

Μέσα σε γιορταστική ατμόσφαιρα, λόγω της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του το 1974, ο Σύλλογος μας έκοψε την βασιλόπιτα του την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014.

Στην πρώτη αυτή εκδήλωση της νέας χρονιάς τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και να δεχθούν τις ευχές από τους εκλεκτούς καλεσμένους.

Την εκδήλωσε τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την πίτα του συλλόγου, ο Βουλευτής κ. Σαλτούρος Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης Φώτης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης Μιχάλης, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χαϊτίδης Δημήτριος, η κ. Σούλα Χαμαλίδου ως εκπρόσωπος του Βουλευτή και π. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού, εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή Δ’.Σ.Σ., ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιάτων κ. Ευφραιμίδης Ανδρέας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών κ, Γεωργιάδης Γιώργος, ο πρόεδρος του γηροκομείου κ. Παπαχρόνης Γιάννης, ο εκδότης και δημοσιογράφος κ. Διαφωνίδης Γιάννης, σύσσωμο το Δ.Σ., πολλά μέλη και παιδιά μελών του συλλόγου.

Μετά την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας ο Σεβασμιότατος απευθύνθηκε με θερμά λόγια στην δραστηριότητα του Συλλόγου και ευχήθηκε σε συνέχεια με την ίδια προσφορά στον πολιτισμό και στις παραδόσεις των Ελληνισμού του Πόντου.

Στο καλωσόρισμα του ο Πρόεδρος κ. Ρωμανίδης και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου, σημείωσε:

“Καμαρώνουμε που σε αυτήν την σαραντάχρονη πορεία του ο Σύλλογος Ποντίων νομού Ξάνθης πρωτοστάτησε, με ποικίλες δράσει ς και δραστηριότητες, στην ανάδειξη και διατήρηση των παραδόσεων του Ελληνισμού του Πόντου ενώ ταυτόχρονα έχει να επιδείξει σημαντικές πολιτιστικές παρεμβάσεις και συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Θα συνεχίσουμε, Θα συνεχίσουν τα νεαρά παιδιά του Συλλόγου που νοιώθουν το χρέος απέναντι στην Ιστορία των προγόνων τους, αγαπούν τον Σύλλογο, είναι δραστήρια και έχουν την αγάπη των μελών του Συλλόγου”.

 

Ακολούθησε η απονομή επαίνου στους αριστούχους και στους επιτυχόντες σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Βραβεύθηκαν συνολικά 14 μαθητές και μαθήτριες.

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Βέρτη  Βαρβάρα          Β τάξη 7ο Γυμνασίο   

Γαβριηλίδης    Σάββας                        Β τάξη 6ο Γυμνασίο   

Κουμουλίδης Χρήστος          Α τάξη 2ο Γυμνάσιο   

Κυρλίδης        Ελευθέριος      Α τάξη 2ο Γυμνάσιο   

Τσατάλης        Θεόδωρος       Α τάξη Τοξότες                                              

ΛΥΚΕΙΟ        

Κυρλίδου        Ραφαέλα                 Β τάξη           2ο Λύκειο 

Καραβασιλειάδου Γεωργία         Β τάξη     2ο Λύκειο                                                                                               

ΤΕΙ                                                                             

Καραβασιλειάδου  Αλεξάνδρα             ΤΕΙ Σίνδου   

Κωνσταντινίδου Χριστίνα                   ΤΕΙ Καβάλας                                      

ΑΕΙ                                                                             

Γκουδίνα Αναστασία                               Νομική   ΑΠΘ       

Ευφραιμίδης    Χαράλαμπος          Οικονομικό ΑΠΘ

Κουμουλίδης  Χαράλαμπος     Φυσική Αγωγή ΔΠΘ

Κυρλίδου        Αναστασία                      Νομική ΑΠΘ            

Χαϊτίδης          Ευστράτιος            Κτηνιατρική ΑΠΘ                                    

Στην όμορφα διακοσμημένη αίθουσα οι δραστήριες κυρίες του Συλλόγου δεξιώθηκαν τους συμμετέχοντες με ποντιακά εδέσματα. Στους τυχερούς της βραδιάς δόθηκε αναμνηστικό δώρο.

Και του χρόνου.

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button