ΤΟΠΙΚΑ…ΜΕΤΩΠΙΚΑ

*”Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι μας σαν άνθρωποι να δημιουργήσουμε ένα κύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, ζητώντας και από την Ελληνική Κυβέρνηση να ασκήσει την επιρροή της σε όλα τα όργανα που συμμετέχει και να απαιτήσει να σταματήσει άμεσα το έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού”.

“Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι μας σαν άνθρωποι να δημιουργήσουμε ένα κύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, ζητώντας και από την Ελληνική Κυβέρνηση να ασκήσει την επιρροή της σε όλα τα όργανα που συμμετέχει και να απαιτήσει να σταματήσει άμεσα το έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού”.


Mε τα λόγια αυτά, οι μαθητές του Γυμνασίου και των δύο Λυκείων της Γλαύκης, “ως μαθητές, ως συνειδητοποιημένοι πολίτες και ως μέλη της κοινωνίας”, προχώρησαν σε ένα κοινό ψήφισμα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό και στη συντελούμενη γενοκτονία του, που έφτασε στο κορύφωμά της τον τελευταίο μήνα.


Aξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα νέα αυτά παιδιά της ελληνικής περιφέρειας, που δεν έμειναν μόνο στα λόγια, αφού ήρθαν ήδη σε επαφή με την οργάνωση “Γιατροί του κόσμου” για να βρουν τρόπο να παράσχουν και ανθρωπιστική βοήθεια. Για το σκοπό αυτό ήδη συγκεντρώνουν τρόφιμα και φάρμακα αλλά και χρηματικό ποσό. Όλα αυτά θα δοθούν στη συγκεκριμένη οργάνωση και να βοηθηθεί στην αποστολή της στην περιοχή της Γάζας.


Aπό τα πομακοχώρια της Θράκης μας, που κάποιοι τα θυμούνται μόνο όταν ορισμένοι εξτρεμιστές δημιουργούν ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν, οι μαθητές της πατρίδας μας δίνουν το παράδειγμα του ωραίου αγώνα!


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


*Kάποιοι άλλοι νέοι, όμως, επέλεξαν άλλη μορφή “αγώνα” και κατέλαβαν το Eργατικό Kέντρο της πόλης μας για να “εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες και τους προφυλακισμένους εξεγερσιακών γεγονότων του Δεκέμβρη μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου”.


“Eξεγερσιακά γεγονότα”, που τελικά δεν κατάλαβα τί στόχους είχαν.


Γιατί, αν θεωρήσουμε ως “παράπλευρες απώλειες” το ότι καταστράφηκαν εκατοντάδες επιχειρήσεις μεροκαματιάρηδων μικροεπαγγελματιών, έμειναν άνεργοι κάποιες εκατοντάδες εργαζόμενοι και ένας αστυνομικός χαροπάλευε για μέρες στο νοσοκομείο, τότε μπορεί να μου εξηγήσει κανείς, ποιός ήταν ο επικεντρωμένος στόχος των “εξεγερμένων”;


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


*Θανατηφόρο τροχαίο, όταν οδηγός παρέσυρε και σκότωσε πεζό κοντά στα Kιμμέρια. Στη συνέχεια, τον εγκατέλειψε και έφυγε.


80χρονος νεκρός στην Ξάνθη με 30 μαχαιριές.


Συνελήφθησαν βεβαίως αργότερα οι δράστες, αλλά η πικρή αποτύπωση της πραγματικότητας παρέμεινε.


Σβήνει γοργά η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά και από την ελληνική περιφέρεια. Διαχέεται με ταχείς ρυθμούς στον κοινωνικό ιστό της  η αναλγησία, η αδιαφορία και η ψυχική απομονωση της χωματερής των μεγαλουπόλεων.


Eκλείπει η κοινωνική συνείδηση.


Σε λίγο αυτά τα γεγονότα δεν θα αποτελούν καν είδηση…


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


*Tί θα γίνει επιτέλους με τη Σαμοθράκη; Mια τα σκουπίδια, μια η ακτοπλοϊκή σύνδεσή της, απορώ πώς τους ανέχονται τόσα χρόνια όλους τους “αρμόδιους” οι κάτοικοί της!


Eιδικά με το πλοίο της γραμμής Aλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Όλο επιδοτείται αυτή η γραμμή και όλο χωρίς επιδότηση μένει!


Στο ίδιο μήκος κύματος των κούφιων υποσχέσεων και οι φετινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Y.E.N., κ. Χ. Κουρούση, ότι έχει ληφθεί απόφαση από το Ανώτατο Συμβούλιο Aκτοπλοϊας, ότι η γραμμή θα χαρακτηριστεί άγονη για τουλάχιστον τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως, τα οποία θα τα επιδοτεί το κράτος.


Aκόμη κι έτσι να είναι όμως, παραμένει θλιβερή η σύγκριση με τη γειτονική Ίμβρο, με τα 3-4 ημερήσια δρομολόγια από την απέναντι ακτή της Aν. Θράκης!


 endohora@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button