Αστυνομικά Νέα

Συνελήφθησαν 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες σε περιοχές της Καβάλας, της Ροδόπης, του Έβρου και της Δράμας,από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Δράμας, πέντε διακινητές, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε πέντεδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,το πρωί στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση,το μεσημέρι στην Επαρχιακή οδό Αλεξανδρούπολης -Σαπών συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών ο ένας αλλοδαπός διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικώνκαι ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Επιπλέον για το παραπάνω όχημα δηλώθηκε κλοπή την 9-8-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη τρίτη περίπτωση, το απόγευμα στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, συνέλαβαν τον δεύτεροαλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τέταρτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα στην Επαρχιακή οδό Δαδιάς – Γιαννούλης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου ο τρίτος αλλοδαπός διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη πέμπτη περίπτωση, το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Δράμας –Αμφιπόλεως, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνέλαβαν τον τέταρτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησηςκαι να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οχτώ  μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε το όχημα και συνέλήφθη.

Επιπλέον για το παραπάνω όχημα δηλώθηκε κλοπή την 18-8-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα,χρηματικό ποσόκαι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούνστους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούντο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, Τυχερού, Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button