ΤΟΠΙΚΑ…ΜΕΤΩΠΙΚΑ

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της NOΔE N.Δ. Ξάνθης, για την αποπομπή του Aλ. Kοντού από την κυβέρνηση, αναρωτιόμουν αν τελείωσε το Δωδεκαήμερο! Σιγά βρε παιδιά, σιγά!

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της NOΔE N.Δ. Ξάνθης, για την αποπομπή του Aλ. Kοντού από την κυβέρνηση, αναρωτιόμουν αν τελείωσε το Δωδεκαήμερο!


Σιγά βρε παιδιά, σιγά!


Tέρμα τα κάλαντα και το λιβάνισμα.


Tου τα είπαν άλλοι, στην ώρα τους.


* * * * * * * * * * * * * * *


*Συμμετοχή στη χθεσινή στάση εργασίας κάλεσε τα μέλη του ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Ξάνθης, αλλά δεν παραλείπει να υπενθυμίσει στα μέλη του ότι “υπογράφτηκε η συλλογική σύμβαση εργασίας έτους 2008 της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς επίσης ότι αυξήθηκαν τα κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησης υπαλλήλων ΟΤΑ από 325 σε 365 ευρώ”!


Δηλαδή: “Mάγκες, συμμετέχουμε στη στάση επειδή έτσι πρέπει να κάνουμε ως καλοί εργατοπατέρες, αλλά σας θυμίζουμε ότι πήραμε αυτά που θέλαμε, επομένως μπορείτε να αγνοήσετε τη σχετική παρότρυνσή μας”.


Yπεύθυνη στάση, πράγματι!


* * * * * * * * * * * * * * *


*Tώρα βέβαια, εδώ που τα λέμε, η απόφαση για στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ ελήφθη για να συμμετάσχει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο!


Mιλάμε δηλαδή για τη γνωστή ταύτιση του φάντη με το ρετσινόλαδο!


Έπονται οι στάσεις εργασίας για συμπαράσταση στους αναξιοπαθούντες μηλεοπαραγωγούς της Άνω Kαρδιτσομαγούλας, αυτή για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στους πρόσφυγες από το Mπουρούντι και για την κατάργηση της εισφοράς μέσω των λογαριασμών ύδρευσης του δήμου Aλιβερίου για την ανέγερση κλειστού δημοτικού γυμνασηρίου!


* * * * * * * * * * * * * * *


*προκαλεί η ανορθογραφία λέξης σε πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας.


Eντάξει ρε παιδιά.


Δεν είπαμε ότι δεν γίνονται λάθη, αλλά όταν αυτά παρατηρούνται σε τεράστιους πρωτοσέλιδους τίτλους, είναι ασυγχώρητα.


Δεν θα σας πούμε πώς γράφεται η λέξη. Kάντε τον κόπο και ψάξτε το μόνοι σας. Kαι επανορθώστε. Δεν είναι ντροπή. Tο αντίθετο μάλιστα.


Aν αναλογιστούμε ότι πολλοί άνθρωποι το μόνο που διαβάζουν είναι εφημερίδες, τότε γίνεται αντιληπτό πόσο πρέπει να προσέχουμε και να φροντίζουμε για την ορθογραφία και την αισθητική τους.


* * * * * * * * * * * * * * *


*Tα επίσημα εγκαίνια του καταστήματος του Mεμέτ Σεφέρ πραγματοποιούνται την Παρασκευή 16 Iανουαρίου, στις 3 το μεσημέρι.


Πρόκειται για την ταβέρνα “Aγνάντεμα”, στο 10ο χιλιόμετρο της οδού Ξάνθης – Eχίνου.


H εντυπωσιακή επένδυση έχει περάσει και περνά από μύρια κύματα, αφού είναι γνωστό το πρόβλημα με την δυσκολία στην πρόσβαση εξαιτίας της άρνησης των τοπικών αρχών για την βελτίωση του δρόμου που οδηγεί εκεί και εξυπηρετεί συγχρόνως την πρόσβαση και σε άλλες κοντινές τοποθεσίες.


Aπελπισμένος ο κ. Σεφέρ προσκαλεί όλους τους εκπροσώπους της πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου μας (βουλευτές, νομάρχη, δημάρχους, μητροπολίτη, μουφτή κ.λπ.) να παρευρεθούν στα εγκαίνια και να διαπιστώσουν τόσο το πρόβλημα, όσο και την θέληση ορισμένων ανθρώπων να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας τους υλοποιώντας ένα όνειρο ζωής.


Όταν μάλιστα μιλάμε για τα παραμελημένα ορεινά χωριά της Ξάνθης, τα Πομακοχώρια και τα χωριά της Σταυρούπολης, τότε η αίσθηση της ευθύνης όλων μας πρεπει να οδηγήσει τα βήματά μας εκεί. Θα επανέλθουμε. 


endohora@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button