Ζητούμενο η οικονομική αυτοτέλεια του κόμματος

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης και στην οποία συμμετείχαν όλα τα στελέχη του στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

  Πραγματοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης και στην οποία συμμετείχαν όλα τα στελέχη του στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

   Στην κομματική αυτή σύσκεψη το παρόν έδωσε και κλιμάκιο του Κόμματος από τα κεντρικά αποτελούμενο από το Γενικό Δ/ντη του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, τον Παύλο Γερουλάνο, Γραμματέα Επικοινωνίας, το Γιώργο Πετρουλάκη, Υπεύθυνο Βασικού Σχολιασμού ΠΑΣΟΚ, τον Τάσο Σπυρόπουλο, Γραμματέα Περιφερειακής  Οργάνωσης, όπως και τα μέλη Αντωνίου Ηλίας και Γιάννης Σωτηρίου, καθώς και ο Αλέκος Κόκκος από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, οι οποίοι και έκαναν εισηγήσεις πάνω σε ζητήματα οργανωτικά, επικοινωνιακά, πολιτικής δράσης, αλλά και εκλογικής ετοιμότητας.


  Το κυρίαρχο όμως θέμα που απασχόλησε τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ήταν τα ζητήματα που είχαν να κάνουν με την οικονομική αυτοτέλεια του κόμματος. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν προτάσεις για το πώς θα επιτευχθεί η οικονομική αυτοδυναμία των Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.


  Για το στόχο αυτό έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.


  “Οι Έλληνες πολίτες θέλουν να ξέρουν ότι ένα κόμμα έχει τη δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτεί τη λειτουργία του. Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο καταξιώνει τη δημοκρατία και τα κόμματα διότι μόνο έτσι οι πολίτες μπορούν να πιστέψουν ότι ένα κόμμα δεν μπαίνει στη διαδικασία της διαπλοκής”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.


  Όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η οικονομική αυτοδυναμία, το ΠΑΣΟΚ έχει μελετήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο και το κλιμάκιο από τα κεντρικά παρουσίασε στα περιφερειακά στελέχη κατά τη διάρκεια της κομματικής σύσκεψης του περασμένου Σαββάτου.


  Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, “όλα τα μέλη μας θα πάρουν την κάρτα μέλους και φίλου με τις πολύ μικρές συνδρομές τους. Με μια σωστή οικονομική διαχείριση όπου οι πάντες θα γνωρίζουν, θα πετύχουμε τα οργανωτικά και λειτουργικά έξοδα του ΠΑΣΟΚ να γίνονται από τις πολλές σε πλήθος και μικρές σε ύψος εισφορές των μελών και φίλων του”.


  Στην ικανοποιητική από τον αριθμό συμμετοχής των περιφερειακών στελεχών ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τη θεματολογία της εσωκομματικής σύσκεψης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι επιλογές των Οργανώσεων του κινήματος για το επόμενο χρονικό διάστημα, η επικοινωνιακή πολιτική, οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την ολοκλήρωση του μητρώου και της έκδοσης κάρτα μέλους, η προετοιμασία για τη συγκρότηση δικτύων, καθώς και η διαμόρφωση σχεδίου πολιτικής δράσης. Φυσικά κατά τη διάρκεια της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκαν και για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.


  “Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει ανά πάσα στιγμή την εκλογική πρόκληση και να την αντιμετωπίσει νικηφόρα . Αυτό που πιστεύω είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Σε σχέση με τη δική μας την πλευρά, μέρα με την ημέρα συνειδητοποιούμε το χρέος μας, ένα χρέος που έχουμε απέναντι στη χώρα, στο λαό της , για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα, που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε ως προκλήσεις για να ανατάξουμε τις κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις. Τα τελευταία πεντέμισι  χρόνια νομίζω ότι η χώρα πήγε πίσω σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, θεσμικά. Εκφυλίστηκαν θεσμοί. Έχει τρωθεί η αξία θεσμών. Υπάρχει μια κρίση πολύπλευρη που βέβαια επιβάλλει σε μας μεγαλύτερη σοβαρότητα, μεγαλύτερη υπευθυνότητα και πολύ μεγαλύτερη προετοιμασία”, επεσήμανε ο Γενικός Δ/ντης τους ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.


  Μάλιστα σημείωσε πως αν δεν υπήρχε το ζήτημα παραγραφής, το ΠΑΣΟΚ θα έλεγε εδώ κα τώρα εκλογές. 


  Για το ανασχηματισμό


  Στο μεταξύ ο κ. Σπυρόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους σχολίασε και τον  πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός.


  “Πιστεύω ότι έκανε έναν προσχηματικό ανασχηματισμό προκειμένου να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις μιας μεσοπρόθεσμης επανασυσπείρωσης απογοητευμένων οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι αυτό θα επιχειρήσουν να το αξιοποιήσουν επικοινωνιακά. Όμως αυτό δε θα αντέξει στο χρόνο. Μπορεί να έχει μια μεσοπρόθεσμη και πολύ κοντόχρονη αποτελεσματικότητα, αλλά αυτό δε θα αντέξει. Ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να ανασχηματίσει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει η Ν.Δ. και ο Καραμανλής προσωπικά για το τέλμα που έχει οδηγηθεί η χώρα. Τα σκάνδαλα δεν ανασχηματίζονται και οι πολιτικές ευθύνες έχουν καταγραφεί  και η κυβέρνηση αυτή θα φύγει στις επόμενες εκλογές”.


  Το δικό του σχόλιο για τη νέα κυβέρνηση έκανε και ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος διαβλέπει πως ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να οδηγήσει σύντομα τη χώρα σε εκλογές, λόγω της οικονομικής κρίσης.


  “Ήδη ο ανασχηματισμός ο οποίος έγινε είναι ένας ανασχηματισμός που κατά τη δική μου άποψη είναι εκλογικός. Με αυτή την κυβέρνηση, με αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Συνεπώς είμαστε έτοιμοι και για αυτό και σήμερα το ΠΑΣΟΚ δείχνει το δείγμα αναδιοργάνωσης, που πρέπει να δείξει. Γιατί ο κόσμος ξέρει καλά τι σημαίνει δεξιά, την έχει δοκιμάσει ακόμη μια φορά. Αλλά αυτό το οποίο περιμένει είναι τι θα κάνουμε εμείς. Και το ΠΑΣΟΚ αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει και οργανωτικά και πολιτικά για να πούμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν οι λύσεις, υπάρχει η ελπίδα, υπάρχει ο άλλος δρόμος”.


 

Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button