ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ


ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ


ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ


 


Την 07-01-2009 και περί ώρα 19:45 μ.μ. εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χώρο γυμναστηρίου, το οποίο ανήκει στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και βρίσκετε σε ανεξάρτητο, δίπλα από το ξενοδοχείο, κτίριο στο Δ.Δ. Τοξοτών του Δ. Τοπείρου.


Αμέσως επί τόπου έσπευσαν 2 οχήματα με 5 άνδρες και κτάφεραν να θέσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την πυρκαγιά υπό έλεγο, με την σημαντική βοήθεια του ιδιοκτήτη. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ο χώρος της σάουνας, περίπου 10m2, και ρυπάνθηκαν όλοι οι χώροι του γυμναστηρίου από τους εκλυόμενους καπνούς. Δεν προέκυψε κανείς κίνδυνος τόσο για τους πελάτες του ξενοδοχείου όσο και για το προσωπικό. Για τα ακριβή αίτια διενεργείται προανάκριση.


 




ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣΚΑΛΑΪΤΖΗ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ


Την ικανοποίησή του για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης εξέφρασε ο Θεολόγος Καλαϊτζής, μιλώντας στο XanthiPress.gr


O κύριος  Καλαϊτζής ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του πρόσθεσε:


“Θα συνεχίσω το έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργώντας αμερόληπτα και με βάση τους νόμους”.


Ερωτηθείς για τα πολιτικά του σχέδια και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, καθώς η τετραετία βρίσκεται στο δεύτερο μισό της, ο κύριος Καλαϊτζής ήταν σαφής αναφέροντας ότι η φιλοδοξία του είναι δεδομένη αλλά θα υλοποιηθεί, εφόσον ο Δήμαρχος της Ξάνθης τον οποίο στηρίζει απόλυτα, αποχωρήσει από την ηγεσία του Συνδυασμού. 


 



Γ. Ζαρζαλίδης :


O αερισμός η καλύτερη άμυνα απέναντι


στο ραδόνιο


Ένα ζήτημα για το οποίο ο κόσμος δεν γνωρίζει ιδιαίτερα πράγματα είναι το ραδόνιο και οι επιπτώσεις του στον άνθρωπο.


Το στοιχείο αυτό έγινε ιδιαίτερα γνωστό τον τελευταίο καιρό μετά τη δημοσιοποίηση των μετρήσεων για τα σχολεία της Ξάνθης όπου παρουσιάστηκαν αυξημένες συγκεντρώσεις που χρήζουν επίβλεψης.


Το XanthiPress.gr μίλησε με το Φυσικό Γιώργο Ζαρζαλίδη για το στοιχείο του ραδονίου και, ομολογουμένως, προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα για την επικινδυνότητα αλλά και τους τρόπους προφύλαξης.


Η πραγματικότητα είναι ότι η ακτινοβολία ραδονίου  έχει ενοχοποιηθεί για αρκετές μορφές καρκίνου.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις κατοικίες όπου η φυσική έκλυση ραδονίου αλλά και τα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται αυξάνουν τις συγκεντρώσεις.


Σημαντικό είναι κατά την ανέγερση μιας κατοικίας να λαμβάνεται μέριμνα για δημιουργία φράγματος ραδονίου, μέσω της στεγανοποίησης όλων των ρωγμών στον πυθμένα της οικοδομής.


Δευτερεύοντα ρόλο έχει και η προέλευση των δομικών υλικών που χρησιμοποιούνται καθώς όσα προέρχονται από εξορύξεις περιοχών με μεγάλες συγκεντρώσεις ραδονίου είναι δυνατόν να μεταφέρουν αυτή την ακτινοβολία στους χώρους ενός σπιτιού.


 Άρα η επιλογή άλλων, κυρίως στα δάπεδα, είναι σημαντική για την αποφυγή του ραδονίου.


Ένας ακόμη σημαντικός παράγων είναι το νερό που χρησιμοποιούμε, εφόσον αυτό δεν προέρχεται από πηγή αλλά από γεωτρήσεις, καθώς σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται σε άμεση συνάφεια με το έδαφος, αυξάνοντας τους κινδύνους.


Όπως σημειώνει ο κος Ζαρζαλίδης, στο εμπόριο υπάρχουν μικρές συσκευές με τις οποίες μπορεί κάποιος να μετρήσει την ακτινοβολία του ραδονίου μέσα σε οποιονδήποτε χώρο.


Η καλύτερη προστασία είναι ο συνεχής και φυσικός αερισμός κάθε χώρου. Άλλωστε ο καθημερινός αερισμός ενός σπιτιού είναι απαραίτητος για πολύ σοβαρούς λόγους υγιεινής.


 



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


στον Παλαιστινιακό Λαό!


Ολοι με τους Παλαιστίνιους 


για να  αποκτήσουν  πατρίδα


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ιατροφαρμακευτικού υλικού και χρημάτων στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ (Παναγή Τσαλδάρη 109) καθημερινά 13:00 – 14:30′, Σάββατο 9 – 12 μ.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ


“ένα τραγούδι


για την Παλαιστίνη”


Σάββατο 10 Γενάρη – 11 π.μ. – Κ. Πλατεία


Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ


 



 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης “Ο Λεπενιώτης” έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου που θα γίνει την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 5:30 μ.μ. στο Δημοτικό κτίριο Αρίων.


Θα γίνει και η ανπαράσταση του Σαρακατσάνικου εθίμου: το ράψιμο του Φλάμπουρα.


Ακολουθεί Σαρακατσάνικο γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Μίγγου.


Με τιμή για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος Χατζόπουλος Ιωάννης


Ο Γραμματέας Δαλακούρας Γεώργιος


 



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 


ΝΕΣΤΙΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ”


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΝΕΣΤΙΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ” με αφορμή την κοπή της πρωτορονιάτικης πίτας σήμερα σας προσκαλεί στη μουσική βραδιά που διοργανώνει στην αίθουσα “ΝΕΡΑΪΔΑ”. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα προυσιάσουν οι:


Αλέξανδρος


Παρχαρίδης…τραγούδι


Παναγιώτης


Κογκαλίδης…λύρα


Η τιμή πρόσκλησης είναι 18 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό ενώ το ποτό είναι χωρίς όριο.


Θα ακολουθήσει Λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλούσια δώρα.


Τηλ. Κρατήσεων: 6932659471, 6947728718.


Ο Πρόεδρος


Δημήτριος


 Τριανταφυλλίδης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button