ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει μπροστά του, σε κάθε βήμα, σε κάθε σκέψη, σε κάθε ενέργειά του, τον κακό αντιπολιτευτικό εαυτό του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον χάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι της Νέας Δημοκρατίας και σε πιθανές, ενδεχόμενες εκλογές, θα βρίσκεται στη γωνία, δεχόμενος βέλη από παντού.

Τα προγράμματα των Ζαππείων του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας είναι το αντίστοιχο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι “κακές” διαπραγματεύσεις της Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ με την τρόϊκα συγκρίνονται με τις ατέρμονες συζητήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους θεσμούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον χάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι της Νέας Δημοκρατίας και σε πιθανές, ενδεχόμενες εκλογές, θα βρίσκεται στη γωνία, δεχόμενος βέλη από παντού.

Τα προγράμματα των Ζαππείων του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας είναι το αντίστοιχο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι “κακές” διαπραγματεύσεις της Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ με την τρόϊκα συγκρίνονται με τις ατέρμονες συζητήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους θεσμούς.

Και στα Ζάπεια – Θεσσαλονίκη και στις συζητήσεις με τρόϊκα – θεσμούς τ’ αποτελέσματα είναι εξίσου αναποτελεσματικά για την οικονομία της χώρας, την αναπτυξιακή πολιτική, είχαν και έχουν υφεσιακό κέντρο βάρους και οδήγησαν και θα οδηγήσουν την ελληνικη κοινωνία σε τέλμα και σε μη αναστρέψιμη(;) κατάσταση.

Το τελευταίο ίσως, επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβέρνησε, δεν αποφάσισε ποτέ για την κυβερνητική οικονομική και εθνική πολιτική, σε αντίθεση με το επί 40 χρόνια δικομματικό σύστημα, αρχίζει να ξεθωριάζει.

Άλλο είναι να κυβερνάς και να έχεις την ευθύνη των αποφάσεων και τον καθορισμό των πολιτικών και άλλο ανέξοδα να σχολιάζεις, να κρίνεις και αρκετές φορές χωρίς πολιτικό κόστος να δημαγωγείς.

Λένε ότι, όποιος “κ…ράει” στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι που βάζει στα φαγητά του”.

Και επειδή πάντα, παροιμίες και γνωμικά βγαίνουν μέσα από τη ζωή ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει μπροστά του, σε κάθε βήμα, σε κάθε σκέψη, σε κάθε ενέργειά του, τον κακό αντιπολιτευτικό εαυτό του.

 

Ο αρχιτέκτονας των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, ο άνθρωπος που από το πουθενά και χωρίς να έχει καταβολές με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας του κόμματος, ο , σε λίγες μέρες, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θυμήθηκε ότι είναι εκτρωματικό και αντισυνταγματικό το μπόνους των 50 εδρών, στο πρώτο κόμμα.

Τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει στα χαμηλότερα ιστορικά του, τελευταίο και καταϊδρωμένο, την ύστατη στιγμή μπήκε στο κοινοβούλιο, θυμήθηκε ο κ. Βενιζέλος, που έχει συμμετάσχει σε κυβερνητικά σχήματα με τον Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, οικουμενική Παπαδήμου και σε κορυφαίες υπουργικές θέσεις (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών) στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, το μπόνους των 50 εδρών;

Καλά θα κάνει ο κ. Βενιζέλος να μας πει, λίγο πριν αποχωρήσει, ποιος θα πληρώσει τις κομματικές οφειλές από δάνεια έναντι της αναμενόμενης επιχορήγησης των κομμάτων που σήμερα ανέρχονται σε συστημική τράπεζα περίπου στα 130 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σαλαγιάννης, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της σύντομης κυβερνητικής παρουσίας του ο κ. Γ. Παπανδρέου πήρε δάνεια για τις ανάγκες λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ περί τα 90 εκατ. ευρώ.

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο των οφειλών του ΠΑΣΟΚ τελικά; Θ’ αλλάξει ονομασία; Θα έχει νέο ΑΦΜ; Θα πληρωθούν από τους έλληνες πολίτες; Θα διαγραφούν από τη συστημική τράπεζα;

 

Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά εκδήλωση τιμήθηκε από το δήμο Αλεξανδρούπολης, από την ιατρική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, από τις πανεπιστημιακές χειρουργικές κλινικές καρδιάς – θώρακος της χώρας και από φορείς του Εβρου, ο δ/ντής της χειρουργικής κλινικής καρδιάς – θώρακος καθηγητής καρδιοχειρουργός κ. Γιώργος Μπουγιούκας.

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην ίδρυση της κλινικής, στα προβλήματα που αντιμετώπισαν ο ίδιος και οι πρώτοι συνεργάτες του και έκανε εκτενή αναφορά σε πρόσωπα και φορείς, που βγήκαν μπροστά και όλοι μαζί, πέτυχαν το στόχο της ίδρυσης και λειτουργίας της πανεπιστημιακής κλινικής.

Ο κ. Γιώργος Μπουγιούκας μετά από 40 χρόνια χρόνια παρουσίας στην ιατρική επιστήμη, εκ των οποίων τα 15 τελευταία χρόνια, ως δ/ντής της κλινικής καρδιάς – θώρακα του νοσοκομειακού πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης, αποχωρεί της ενεργούς δράσης και τα ηνία αναλαμβάνει ο άμεσος συνεργάτης του, καθηγητής κ. Δημήτρης Μικρούλης.

Εκτενές ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση θα παρουσιάσουμε σε επόμενο φύλλο μας.

 

Εντελώς άστοχες, ανεπίκαιρες, ζημιογόνες και επικίνδυνες για τη διαπραγμάτευση και τα οικονομικοεθνικά μας θέματα οι δηλώσεις, ένθεν κακείθεν για “ανόητους” επικοινωνιακούς λόγους των κυβερνητικών βουλευτών και των υπουργών.

Δε θα περάσει, θα καταψηφιστεί το 47σέλιδο σχέδιο διαπραγμάτευσης που κατέθεσε στους θεσμούς, αν δεν αλλάξει… ο ΦΠΑ στα νησιά… δε συμφωνηθεί αναπτυξαική πολιτική… κ.α.

Ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Βούτσης διαμηνύει μετ’ επιτάσεως ότι, ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος για ενδεχόμενες εκλογές, καθόρισε και τους όρους (με ποιον πρωθυπουργό, με αλλαγή ενός ή δύο υπουργών από υπηρεσιακούς υπουργούς).

Ας ασχοληθεί ο κ. υπουργός με τα του υπουργείου του, ας δώσει λύσεις στα προϋπάρχοντα και στα νεοδημιουργηθέντα προβλήματα και ας αφήσει τον πρωθυπουργό, τον κ. Τσακαλώτο και τη διαπραγματευτική ομάδα να πετύχουν ότι το καλύτερο για τη χώρα.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το θεώρημα της πολιτικής επιστήμης ίσχυε πάντα, πόσο μάλλον και σήμερα: πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και όχι του επιθυμητού. Να το θυμάστε πάντα πολύ καλά, γιατί προσπαθείτε να τετραγωνίσετε τον κύκλο.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button