“Αν δεν αντικαταστήσουμε το ΕΓΩ με το ΕΜΕΙΣ δεν πρόκειται να δούμε προκοπή σε τούτο τον τόπο”

Επειτα από πολλά χρόνια ο τόπος μας έχει φθάσει σε ένα οριακό σημείο, σε μια κρίσιμη καμπή, θα συνεχίσουμε την πορεία μας σε γραμμή ανάπτυξης ή ήρθε η ώρα της καθόδου και της οπισθοδρόμησης;

   Επειτα από πολλά χρόνια ο τόπος μας έχει φθάσει σε ένα οριακό σημείο, σε μια κρίσιμη καμπή, θα συνεχίσουμε την πορεία μας σε γραμμή ανάπτυξης ή ήρθε η ώρα της καθόδου και της οπισθοδρόμησης;


   Οσοι πορεύονται με αυτοκρατορικές πρακτικές, ηγεμονική αλαζονεία, ας συνέλθουν όσο είναι νωρίς. Αν δεν αντικαταστήσουμε το ΕΓΩ με το ΕΜΕΙΣ δεν πρόκειται να δούμε προκοπή σε τούτο τον τόπο.


    Κάποιοι δίνουν την αίσθηση ότι μάλλον δεν κατοικούν σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτό το νομό. Πριν είναι πολύ αργά θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε την απόλυτη ανάγκη συνέχισης συντέλεσης έργου για την ανάπτυξη της περιοχής.


    Θα πρέπει όλοι ΕΜΕΙΣ να αντιδράσουμε ακόμα και βίαια και απαιτητικά σ’ όποιον προσπαθεί να βάλει φρένο στην ανάπτυξη του νομού μας. Οποιος βάλει μπροστά το ΕΓΩ, να βρει αντιμέτωπη την κοινωνία ολόκληρη. Δεν είναι δυνατόν οι όμοροι νομοί να αναπτύσσονται και να βάζουν στόχους για το αύριο και εμείς εγκαταλελειμμένοι στην εγωϊστική μιζέρια μας να διαγκωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον για να μπορέσουμε να φανούμε μπροστάρηδες σε μια πορεία στο πουθενά.


    Η Ξάνθη έχει την τύχη ή την ατυχία αν θέλετε να έχει έναν υπουργό. Την τύχη γιατί ο υπουργός βρίσκεται σε κατεξοχήν αναπτυξιακό για την περιοχή μας υπουργείο, την ατυχία γιατί είναι μοναδικός βουλευτής και θα πρέπει να είναι ο βουλευτής ΟΛΩΝ ΜΑΣ και όχι ο κολλητός και προστάτης μιας μικρής ομάδας, αμφιβόλου ποιότητος και κραυγαλέας μετριότητας.


    Στον τόπο μας μοιράζονται φέουδα με μόνο το κριτήριο του κολλητού ως να μην μας νοιάζει η παραγωγή έργου και η επίτευξη στόχων.


    Θα πρέπει ν’ ακουστεί η κραυγή αγωνίας για τα συνεταιριστικά που κλείνουν, τη βιοαιθανόλη που δεν υλοποιείται και πελαγοδρομεί, την ανεργία και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων εξαιτίας επενδύσεων που δεν υλοποιούνται γιατί η περιοχή δεν ελκύει πλέον.


    Θα πρέπει κύριοι ν’ ακούσουμε τον πόνο του νέου αγρότη που δε βρίσκει σήμερα εύκολα προοπτική, του νέου επαγγελματία με το αβέβαιο μέλλον και να μη μένουμε ικανοποιημένοι από τις γλοιώδεις, ανέξοδες φράσεις αυλοκολάκων ότι οι αγρότες είναι ικανοποιημένοι (λόγω αποζημιώσεων, αλλά ως πότε;) και ότι όλα πάνε καλά στην πόλη και στο νομό και θα αγνοήσουμε τους πολλούς.


    Θα πρέπει κύριοι που διεκδικήσατε την ψήφο μας στις τελευταίες εκλογές να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών μιας μεγάλης μερίδας που σας τίμησε και να μην κρύβεστε πίσω από τη δήθεν παντοδυναμία του ενός. Διεκδικήστε και εσείς μαζί μας αυτό που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον.


   Θα πρέπει κύριοι όλων των βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης να λειτουργήσετε με όραμα και διάθεση προσφοράς και όχι με μικροπαραταξιακές πρακτικές και βαριεστιμάρα.


   Θα πρέπει κύριε νομάρχα να προκαλέσετε σύσκεψη φορέων ΤΩΡΑ ώστε να μπουν συγκεκριμένοι, υλοποιήσιμοι στόχοι για το αύριο και όχι εκθέσεις ιδεών ενός διήμερου συνεδρίου.


Κατσαρίκας Ζήσης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button