ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: “ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΤΟΝ κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ ΠΙΣΩ ΤΟΥ”

Σε μία πραγματική κοσμοσυροή μετατράπηκε η προγραμματισμένη για μερικούς φίλους και υποστηρικτές του Δημήτρη Βορίδη, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη “Πολίτες για την Αλλαγή”, συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Νατάσσα τη Δευτέρα το βράδυ, προκειμένου ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος να ευχαριστήσει τους φίλους για τη στήριξη τους. Ήταν ανέλπιστα μεγάλος ο αριθμός των φίλων του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Βορίδη που τον επισκέφτηκαν στην “κλειστή” κατά τα άλλα συνάντηση που προγραμματίστηκε.

Σε μία πραγματική κοσμοσυροή μετατράπηκε η προγραμματισμένη για μερικούς φίλους και υποστηρικτές του Δημήτρη Βορίδη, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη “Πολίτες για την Αλλαγή”, συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Νατάσσα τη Δευτέρα το βράδυ, προκειμένου ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος να ευχαριστήσει τους φίλους για τη στήριξη τους.


Ήταν ανέλπιστα μεγάλος ο αριθμός των φίλων του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Βορίδη που τον επισκέφτηκαν στην “κλειστή” κατά τα άλλα συνάντηση που προγραμματίστηκε.


Αυθόρμητα, πολίτες της περιοχής ήρθαν στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου για να δηλώσουν τη στήριξή τους ευθέως στον Δημήτρη Βορίδη.


Η συνάντηση ήταν πρωτοφανή για τα προεκλογικά δεδομένα της Ξάνθης και ξεπέρασε κάθε αναμενόμενο αφού σύμφωνα με τη σύζυγο του Άσπα, δικηγόρο στην Ξάνθη, είχε προγραμματιστεί μία συνάντηση των 100 ατόμων και με τον πιο ελάχιστο υπολογισμό ξεπερνούσαν τους 300, κάτι που σχολιάστηκε ευμενέστατα ακόμη και από τους πιο μετριοπαθείς παρατηρητές αυτής της συνάντησης.


Παρόντας και ικανοποιημένος όπως ήταν φυσικό ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Πούλιος ο οποίος εξήρε την κινητικότητα του Δημήτρη Βορίδη  παρ’ όλο που δεν εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες εκλογές.


Ο Χ. Πούλιος στον πρόλογό του αναφερόμενος στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο είπε ότι ήταν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της κίνησης των πολιτών για την Αλλαγή γιατί πίστεψε σε αυτό και τόνισε ότι είναι ένας άνθρωπος με οράματα.


Ακολούθως ο Δημήτρης  Βορίδης πήρε τον λόγο και με απλό ανθρώπινο τρόπο, απόδειξη ότι οι δημότες της Ξάνθης έχουν να κάνουν με έναν ευαίσθητο άνθρωπο που σέβεται την οικογένεια, τους φίλους και τους συνανθρώπους του, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.


Η ευαισθησία του αυτή  είναι πηγαία και αληθινή σαν τον λόγο του.


Ζήτησε συγνώμη από τους παρευρισκομένους γιατί η συνάντηση τους στάθηκε ίσως η αιτία να αφήσουν κάποιες από τις δουλειές τους, ζήτησε επίσης συγνώμη από την σύζυγο του Άσπα, την κόρη του Ιωάννα, τον γιό του Ηλία, την αδελφή του Αναστασία και φυσικά τη μητέρα του Φωτεινή γιατί επί τέσσερα χρόνια ανέχθηκαν την απουσία του για τον λόγο ότι ασχολιόταν με το κοινό καλό.


Τέλος ζήτησε συγνώμη από τους φίλους του, όλους όσοι ήταν παρόντες αλλά και τους επώνυμους ψηφοφόρους του, που παρέσυρε με την επιλογή του να πολιτευτεί το 2006 και τους ευχαρίστησε από το βάθος της καρδιάς του αναφέροντας πώς τώρα που λήγει η θητεία του νοιώθει την ανάγκη να τους απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ νιώθοντας ότι έχει ολοκληρώσει το έργο που του ανέθεσαν τότε, τονίζοντας ότι τον εμπιστεύθηκαν το 2006 γιατί κάτι τους υποσχέθηκε και κάτι  είδαν από τον ίδιο.


Παρότρυνε τους ψηφοφόρους του να είναι απαιτητικοί με την ψήφο τους και ότι η αποστολή τους δεν τελειώνει με τον σταυρό προτίμησης την ημέρα των εκλογών.


Ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του από καρδιάς γιατί τον έβαλαν σε αυτό το ταξίδι, ταξίδι για την αλλαγή στο δήμο Ξάνθης, ταξίδι για την πολιτική και ποιοτική αλλαγή.


Στη συνέχεια ανέφερε ότι αν και δεν εξελέγει το 2006, μέσα στην τετραετία που πέρασε εργάστηκε ασταμάτητα ως εξής: Μετείχε στην ίδρυση και στο διοικητικό συμβούλιο της “κίνησης πολίτες για την αλλαγή”, παρακολούθησε τις περισσότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και έκανε τις ανάλογες παρεμβάσεις όπως αυτή του περιμετρικού δακτυλίου μέσω του ΣΜΙΔΕ με αποτέλεσμα να έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και να ακυρωθεί η δυτική παράκαμψη της πόλης.Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για την περιφερειακή διαχείριση των απορριμμάτων και απετράπη με τη συμμετοχή πολλών η μετατροπή της Ξάνθης σε χωματερή της Περιφέρειας.


Επίσης έκανε αναφορά στις τοποθετήσεις του κατά την διάρκεια των ετήσιων απολογισμών της δημοτική αρχής.


Σε ατομικό επίπεδο ενημερωνόταν σε καθημερινή βάση από τις εφημερίδες για το τι συνέβαινε στον τόπο και παράλληλα αρθρογραφούσε συνεχώς στον τοπικό τύπο, είτε με τα κακώς κείμενα, είτε προτείνοντας λύσεις και πολιτικές.


Άσκησε κριτική στα κακώς πεπραγμένα της νυν δημοτικής αρχής, ακόμη και σε οξείς τόνους που ενόχλησε πολλούς.


Επίσης ζήτησε συγγνώμη από τους συμπολίτες του γιατί ενώ ανέλαβε δράση ως πολίτης δεν κατάφερε να σώσει τα 150  δένδρα της κεντρικής πλατείας καθώς και σε άλλες περιοχές της πόλης.


Παράλληλα έδρασε και ως υπεύθυνος σε θέματα πολεοδομίας του ΤΕΕ, μέλος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Ξάνθης, του συλλόγου “φίλων του Ψυχολογικού” του συλλόγου αρχιτεκτόνων, του συλλόγου αιμοδοτών “η αγάπη”, συνιδρυτής του συλλόγου ΣΜΜΙΔΕ Ξάνθης που αντιτάχθηκε στις δυσλειτουργίες της πολεοδομίας αλλά και ως μέλος της ΕΠΑΕ κατάφερε να σώσει αρκετά νεοκλασικά κτίσματα από την κατεδάφιση.


Στη συνέχεια ανέφερε ότι η νυν δημοτική αρχή, είναι γερασμένη με παρωχημένες ιδέες και πρακτικές που ανακυκλώνεται χωρίς εξέλιξη από 4ετία σε 4ετία. Από την άλλη η μόνη κοινωνική πολιτική τους είναι αυτή που εφαρμόζουν προεκλογικά για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολύπαθων κοινωνικών ομάδων του Δροσερού, του Πούρναλικ, του Γκάζχανε, των παλιννοστούντων και άλλων.


Σε αυτό σημείο προειδοποίησε τον κ. Στυλιανίδη να μην αφήσει καμένη γη πίσω του και να αποσύρει την εντολή “ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΤΣΕΠΕΛΗ”.


Ακολούθως ανέφερε ότι ο δήμος είναι υπερχρεωμένος και κάλεσε τη δημοτική αρχή να μην ρίχνει στάχτη στα μάτια των συνδημοτών, τονίζοντας ότι διαχειρίστηκαν πακτωλό χρημάτων και δεν πέτυχαν τόσα χρόνια ούτε στην καθαριότητα, ούτε στο πράσινο, ούτε στο κυκλοφοριακό, ούτε στην κοινωνική πολιτική ή την ισόρροπη ανάπτυξη και ότι ζητούν τώρα να πορευτούν όλοι μαζί θέτοντας το ερώτημα που; Και απαντώντας ανέφερε στο ΤΙΠΟΤΑ;


Θεώρησε το κόστος του 1 εκ. ευρώ για το καρναβάλι υπέρογκο σε περίοδο οικονομικής κρίσης.


Επίσης έκανε αναφορά στο τρενάκι που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή αξίας 250.000 ευρώ ενώ στην Σταυρούπολη κόστισε 190.000 συν ΦΠΑ.


Μίλησε για την προμήθεια δενδρυλλίων αξίας 21.500 ευρώ  ενώ κόβονται ασύστολα τα υπάρχοντα.


Πιο κάτω ανέφερε ότι η δημοτική αρχή είναι εκτός πραγματικότητας, όταν αγοράζει υπερπολυτελή τζιπ ενώ έταξε ποδήλατα για τη δημοτική αστυνομία.


Σχετικά με το πρόγραμμα της νυν δημοτικής αρχής είπε ότι είναι λιτό και γεμάτο ασάφειες, τονίζοντας πώς μόλις εκλεγεί,  η πρόταση που θα καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι η ενδελεχής έρευνα της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του δήμου.


Συνεχίζοντας την κριτική του στην παρούσα δημοτική αρχή χαρακτήρισε έγκλημα την “εκπαίδευση” των πολιτών που υποκύπτουν σε εκβιασμούς, και μετατρέπονται σε ζητιάνους οι οποίοι προσβλέπουν στις παροχές της τελευταίας στιγμής για να μην έχουν μέτρο σύγκρισης για ένα καλύτερο αύριο και να τους επιτρέπεται να καυχιόνται ως οι νικητές των κάθε εκλογών.


Ο Δημήτρης Βορίδης ζήτησε την ψήφο των παρόντων συνδημοτών του προκειμένου να μεταφέρει τη δική τους φωνή στο δημοτικό συμβούλιο με συνέπεια και δυναμισμό, τονίζοντας ότι η ισχυρή ψήφος καλυτερεύει την ακοή των άλλων.


Επίσης ζήτησε την ψήφο τους για να συνεχίσει τον αγώνα του και μέσα από το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της κίνησης των “Πολιτών για την αλλαγή” και τα προσωπικά του οράματα που κατέθεσε δημοσίως στα ΜΜΕ και που είναι το αυτονόητα για αυτή την πόλη.


Υποσχέθηκε ότι οι “πολίτες για την αλλαγή” θα πραγματοποιήσουν περισσότερα από αυτά που αναφέρουν στο πρόγραμμα τους.


Ζήτησε από τους παρόντες φίλους του και ψηφοφόρους, σε αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν ως τις εκλογές, να γίνουν κήρυκες του αγώνα τους για την αλλαγή. Τους κάλεσε όλους να είναι παρόντες την Τετάρτη στις 7:30 στο δημοτικό αμφιθέατρο στην κεντρική ομιλία της παράταξης προκειμένου να στείλουν μήνυμα νίκης.


Τέλος έκανε αναφορά στον προσωπικό αγώνα του επικεφαλής της παράταξης Χρήστου Πούλιου και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι αυτός έτρεξε στο εκατονταπλάσιο απ ότι ο ίδιος, ο οποίος, θεωρείται ότι έτρεξε πάρα πολύ σε αυτή την προεκλογική περίοδο.


Τέλος ανέφερε ότι και ο Θεός έχει βάλει την υπογραφή του για αυτή την Αλλαγή και δεν την παίρνει πίσω, γιατί αυτός είναι ο αγώνας του, και γιατί ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΡΔΙΑ!!! Κλείνοντας είπε: “Για να έχουμε να υπερηφανευόμαστε κάποτε ότι και μείς κάτι αλλάξαμε”.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button