ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν έχει κορυφωθεί ακόμη η κίνηση στην αγορά για τις μέρες των Χριστουγέννων, όπως φάνηκε το Σάββατο αλλά και όπως προέκυψε από τη σύσκεψη που συγκάλεσε την Παρασκευή ο Νομάρχης Ξάνθης με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, του Εμπορικού Συλλόγου, του Σωματείου Κρεοπωλών, των προϊσταμένων από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και των αντινομαρχών.

   Δεν έχει κορυφωθεί ακόμη η κίνηση στην αγορά για τις μέρες των Χριστουγέννων, όπως φάνηκε το Σάββατο αλλά και όπως προέκυψε από τη σύσκεψη που συγκάλεσε την Παρασκευή  ο Νομάρχης Ξάνθης με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, του Εμπορικού Συλλόγου, του Σωματείου Κρεοπωλών, των προϊσταμένων από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και των αντινομαρχών.



   Η εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι το καταναλωτικό κοινό τηρεί στάση αναμονής και αναμένεται να κινηθεί περισσότερο τις επόμενες μέρες.


   Σε ότι αφορά στα εμπορικά καταστήματα τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση της κίνησης, που αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες, αλλά δεν θα αγγίξει αντίστοιχες περιόδους περασμένων χρόνων.


  Γεγονός είναι πάντως και ότι από άποψη επάρκειας εμπορευμάτων δεν υπάρχει η πληρότητα προηγούμενων ετών καθώς οι φετινές παραγγελίες των εμπόρων υπήρξαν περιορισμένες λόγω της επικείμενης κρίσης.


   Έτσι όσοι καταναλωτές υπολογίζουν να αγοράσουν ορισμένα είδη την περίοδο των εκπτώσεων που ακολουθεί, ίσως να μην μπορέσουν να εξυπηρετηθούν λόγω εξάντλησης του αποθέματος.


   Στο κλάδο των τροφίμων η κατάσταση είναι συγκριτικά καλύτερη καθώς πρόκειται και για είδος πρώτης ανάγκης, που προηγείται του ρουχισμού σε περιόδους κρίσεων.


 Σύμφωνα και με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Γιώργο Μπατζακίδη, τις τελευταίες τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα κορυφώνεται η κίνηση, ενώ ήδη κάποιες παραγγελίες έχουν δοθεί.


   Ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών σημειώνει ότι στην αγορά του κρέατος οι τιμές είναι απόλυτα συνυφασμένες με την ποιότητα και για το λόγο αυτό χρειάζεται έρευνα πριν τις αγορές.  


   Από την πλευρά των υπηρεσιών θα υπάρξουν εντατικοί έλεγχοι σε όλο το φάσμα της αγοράς ενώ , όπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχία, το πρωί της Δευτέρα αναμένεται να επισκεφθεί την αγορά και ο Νομάρχης Ξάνθης. 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button