Ολοκλήρωση παράλληλων έργων αναδασμών Μαγγάνων & Αβάτου

Την Πέμπτη και Παρασκευή 11-12 Δεκεμβρίου 2008, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, επισκέφθηκε τα υπό ολοκλήρωση έργα των δύο αναδασμών Μαγγάνων και Αβάτου. Ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης και κατασκευής τους. Πρόκειται για τα τελευταία έργα προσπέλασης (δρόμοι) στα νέα μεγάλα αγροτεμάχια, αντιπλημμυρικά αυτών και γενικότερα αξιοποίησης της γης.

Την Πέμπτη και Παρασκευή 11-12 Δεκεμβρίου 2008, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, επισκέφθηκε τα υπό ολοκλήρωση έργα των δύο αναδασμών Μαγγάνων και Αβάτου. Ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης και κατασκευής τους. Πρόκειται για τα τελευταία έργα προσπέλασης (δρόμοι) στα νέα μεγάλα αγροτεμάχια, αντιπλημμυρικά αυτών και γενικότερα αξιοποίησης της γης. Τα συνολικά έργα προβλέπουν οδοποιία με χαλικόστρωση περίπου 95 χιλιομέτρων δρόμων, πολλά μικρά γεφύρια (περίπου 150), διαφόρων διαστάσεων, και εκσκαφή νέων στραγγιστικών τάφρων πολλών χιλιομέτρων και στους δύο αναδασμούς. Με την ολοκλήρωση αυτών, συμπληρώνονται όλα τα απαραίτητα παράλληλα έργα υποδομών για τους δύο αναδασμούς και επιτυγχάνεται η ομαλή πρόσβαση των αγροτών προς τα αγροτεμάχιά τους, όλες τις εποχές, και ταυτόχρονα αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα πλημμύρισης αυτών κατά τις έντονες βροχοπτώσεις. 


Τα τελευταία συγκεκριμένα έργα, με προϋπολογισμό δημοπράτησης-ένταξης 509.705 ευρώ για το αγρόκτημα των Μαγγάνων και 660.000 ευρώ για το αγρόκτημα του Αβάτου, συγχρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ ΑΜΘ 2000-2006, με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Αυτά είναι πλέον των έργων της πρώτης φάσης με προϋπολογισμό δημοπράτησης 830.000 ευρώ, περίπου, για τα Μάγγανα και 1.607.000 ευρώ, περίπου, για το Άβατο, πάλι από την ίδια πηγή χρηματοδότησης.


Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε:


 “Συνεχίζουμε την σχεδιασμένη προσπάθειά μας, η οποία ξεκίνησε πριν οκτώ (8) χρόνια, για την πραγματοποίηση αναδασμών σε όλη την πεδιάδα του Νομού μας.


Έχουμε καταφέρει να προχωρήσουμε αναδασμούς σε περίπου 227.000 στρέμματα γης, εκ των οποίων, στα περισσότερα έχουν ολοκληρωθεί οι αναδασμοί (175.000 στρέμματα), σε ένα μέρος  αυτών υπολείπονται τα παράλληλα έργα (37.000 στρέμματα), ενώ σε 44.000 στρέμματα συνεχίζεται ο αναδασμός σε προχωρημένο στάδιο και σε 8.000 στρέμματα έχουν ξεκινήσει εντατικά οι διαδικασίες.


Τα έργα αναδασμών στον Νομό Ξάνθης είναι περισσότερα από κάθε άλλο Νομό στην Χώρα. Αγγίζουμε το 80% του Νομού.


Με τα έργα αυτά επιτυγχάνουμε την μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες μας και την δημιουργία προστιθέμενης αξίας στα αγροτεμάχια.


Τα οφέλη είναι ορατά και πραγματικά σε όλους.


Το ενδιαφέρον μας για τους αγρότες μας είναι συνεχές, επίμονο, έμπρακτο και μετρήσιμο”. 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button