Από το πρίσμα της Δέσποινας Γκούμα

Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, ούτε καν τρία τα πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου….. Πέντε τα πορίσματα όσα και τα κόμματα της Βουλής …..

*Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, ούτε καν τρία τα πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου…..


Πέντε τα πορίσματα όσα και τα κόμματα της Βουλής …..


Και ύστερα σου λένε ότι μία είναι η αλήθεια, η οποία μάλιστα αργά η γρήγορα κάποια στιγμή βλέπει και το φως του ήλιου …..


Βέβαια για ποια αλήθεια γίνεται λόγος, για την αντικειμενική ή την υποκειμενική….;


Τόσους μήνες τα φώτα της επικαιρότητας ήταν στραμμένα σε τούτη την υπόθεση, λες και ήταν το μέγα ζήτημα, λες και πρώτη φορά διαπιστώνεται απιστία, κατάχρηση εξουσίας, παράνομες συναλλαγές με δημόσιες εκτάσεις κτλ…κτλ…


Και φυσικά όπως συμβαίνει σε κάθε σκάνδαλο, μετά από το μεγάλο μπαμ, αρχίζει σιγά-σιγά να ξεφουσκώνει και τεχνηέντως  να επιχειρείται η υποβάθμισή ή και η συγκάλυψή του, καθότι όπως και να το κάνουμε κόρακας κοράκου μάτι ποτέ δε βγάζει ….


 


*Μετά από τόσο καιρό λοιπόν και ενώ η κοινή γνώμη περίμενε πως η Εξεταστική Επιτροπή θα έριχνε άπλετο φως στην υπόθεση του Βατοπαιδίου και θα τους ανακοίνωνε δια του πορίσματός της τη μία και μοναδική αλήθεια, τελικά τους πέταξε το μπαλάκι της αναζήτησης της πραγματικής αλήθειας…..


Μιας αλήθειας στην οποία λίγο-πολύ καταλήξαμε  οι περισσότεροι από την αρχή χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής…..


Και αυτή η αλήθεια που αντιλαμβάνεται ο κόσμος έχει  να κάνει με τα πραγματικά δεδομένα ότι πολιτικοί και μοναχοί εξαπάτησαν τους πολίτες, κινήθηκαν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος….. 


Μη μου πείτε ότι δε πρέπει να προβληματίσει τον καθένα μας που τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν, να συμφωνήσουν σε ένα ενιαίο πόρισμα….;


 



*Τελικά  ποιος ήταν  ο ρόλος της Εξεταστικής από τα  να μπερδέψει ακόμη περισσότερο τον κόσμο και όχι να ξεδιαλύνει την υπόθεση ….;


Η σύστασή της αποδείχθηκε ένα θέατρο παραλόγου…..


Βγαίνει η κυβερνητική πλευρά με το πόρισμά της και καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, Δρυ και Φωτιάδη και αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες στους δικούς υπουργούς Κοντό-Δούκα και Μπασιάκο…..


Αλήθεια τι σημαίνει αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες…..;


Αντικειμενικά αδυνατώ να κατανοήσω το συγκεκριμένο όρο….αν και υποθέσεις μπορώ να κάνω πολλές…..


Έρχεται από την άλλη το ΠΑΣΟΚ και επιρρίπτει ποινικές ευθύνες σε Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό και πολιτικές ευθύνες σε Κιλτίδη, Αλογοσκούφη, Μαγγίνα και Μπέζα, ζητώντας παράλληλα και τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής……


 



*Από την πλευρά του τώρα το ΚΚΕ μέσω του δικού πορίσματος βλέπει διαχρονικές πολιτικές ευθύνες και άρα υπόλογοι πρέπει να είναι οι Δρυς Φωτιάδης, Μπασιάκος, Κοντός, Δούκας και Κιλτιδης…..


Ενώ εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες καταλογίζει και στον Ρουσόπουλο….και φυσικά και το ΚΚΕ δε θα ήταν αντίθετο στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής…


Ποιους ξεχάσαμε ….;


Α, το ΣΥΡΙΖΑ, το πόρισμα του οποίου αναγνωρίζει πολιτικές ευθύνες τουλάχιστον σε όσους υπέγραψαν τις ανταλλαγές με διαχωρισμό της περιόδου ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των αποπομπών των αποφάσεων από τον Απόστολο Φωτιάδη….


Μπορεί να έκανε εκείνος την αρχή, να άνοιξε το δρόμο για την ανταλλαγή, αλλά στο τέλος έκανε πίσω ανακαλώντας τις όποιες αποφάσεις του…..


Επίσης το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζει ποινικές ευθύνες σε Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Κοντό, Δούκα και Μπασικάκο…..


Παράλληλα λέει ναι σε Προανακριτική….


Και ολοκληρώνουμε με το πέμπτο πόρισμα, αυτό του ΛΑΟΣ…..


Και αυτό το πόρισμα διαπιστώνει πολιτικές ευθύνες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για διερεύνηση ποινικών ευθυνών….


Καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στους Δρυ, Φωτιάδη, Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό….


Διακρίνει βάσιμες ενδείξεις πολιτικών ευθυνών και για Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο….


 



*Πέντε τα κόμματα της Βουλής, πέντε και τα πορίσματα και άντε τώρα εγώ να ψάξω να βρω ποιο μας αποκαλύπτει την περισσότερη αλήθεια, από την “αλήθεια των πολιτικών”…..


Ποιανού πολιτικού ο λόγος είναι αληθινός……;


Άλλα μας λένε και άλλα υποκρύπτουν τα λόγια τους …..


Και εσύ ο πολίτης να αναζητάς εκείνον τον πολιτικό που θα σου πει τις λιγότερες εικονικές αλήθειες, γιατί στην πράξη μεταφράζονται σε ψεύδη…..


Ποιο από τα πέντε πορίσματα πλησιάζει περισσότερο στην αλήθεια….;


Ο καθένας θα πει εκείνο που εκφράζεται από το πολιτικό κόμμα στο οποίο ανήκει…..


Και όσο για εκείνους τους πολίτες που δε φορούν κομματικές παρωπίδες και αναζητούν την πραγματική αλήθεια, μάλλον θα δυσκολευτούν λιγάκι….


Καθότι κάπου στη μέση των πέντε πορισμάτων βρίσκεται καλά κρυμμένη…..


Άλλωστε προς τι ο λόγος να την αναζητήσει, αφού έστω και αργά αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες ο πρωθυπουργός….;


 



*Είναι βέβαια απορίας άξιο πως χρειάστηκε τόσο χρόνο για να πράξει το αυτονόητο και να κοιτάξει να ασχοληθεί και με τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα του απλού πολίτη……


Ε, ο άνθρωπος είχε παραπληροφόρηση και δε ζύγισε σωστά τη σοβαρότητα της υπόθεσης…..


Να τέτοια ακούω και είναι να μην τρελαίνομαι μετά….


Το ότι πριν καν τελεσιδικίσει μια δίκη ακόμη και σε πρώτο βαθμό έρχεται το Δημόσιο και συμβιβάζεται και προχωρά σε ύποπτες ανταλλαγές δεν είναι για τον πρωθυπουργό θέμα σοβαρό…..


Την αυστηρότητά του ξέρει μόνο να την επιδεικνύει στους πολίτες, στους συμβασιούχους, που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να μονιμοποιηθούν σε κάποιο δημόσιο φορέα και αν δεν φτάσει η υπόθεση όχι μόνο στο Εφετείο, αλλά και στον Άρειο Πάγο δε λέει το ΟΚ……


Και μια που αναφέρθηκα στη Δικαιοσύνη, η υπόθεση Βατοπαιδίου σε ποιο σημείο βρίσκεται από τη δική της πλευρά….;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button