Ερώτηση στη Βουλή για τον τραυματισμό δημοσιογράφου στην Ξάνθη

Στη βουλή φτάνει το θέμα του τραυματισμού του Δημοσιογράφου Σαμή Καραμπουγιούκογλου, την περασμένη Τετάρτη στη Νομαρχία Ξάνθης. Μετά από το θόρυβο που ξέσπασε γύρω από το θέμα, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου με ερώτησή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών ρωτά, μεταξύ άλλων, αν πρόκειται να διεξαχθούν έρευνες για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα επεισόδια της Τετάρτης.

Στη βουλή φτάνει το θέμα του τραυματισμού του Δημοσιογράφου Σαμή Καραμπουγιούκογλου, την περασμένη Τετάρτη στη Νομαρχία Ξάνθης. Μετά από το θόρυβο που ξέσπασε γύρω από το θέμα, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου με ερώτησή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών ρωτά, μεταξύ άλλων, αν πρόκειται να διεξαχθούν έρευνες για παράβαση καθήκοντος  και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα επεισόδια της Τετάρτης.


Η κυρία Αμανατίδου επισημαίνει το γεγονός  ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους φοιτητές όταν αυτοί αποχωρούσαν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Δημοσιογράφου και τριών φοιτητών, καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι άνδρες των ΜΑΤ αρνούνται ότι έσπασαν το τζάμι της Νομαρχίας και αρνούνται να καταθέσουν στη δικαιοσύνη. 


Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Αστυνομικός Διευθυντής κος Μήτσελος σε δήλωσή του στην εφημερίδα “Θράκη” ζητά συγνώμη από το δημοσιογράφο Σαμή Καραμπουγιούκογλου και τον προτρέπει να συναντηθούν και να λύσουν την παρεξήγηση.


Αντίθετα η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ν. Ξάνθης σε ανακοίνωσή της αρνείται ευθύνη των αστυνομικών οργάνων για τις επιθέσεις και τον τραυματισμό και επισημαίνει, μεταξύ άλλων,  ότι η τζαμαρία της Νομαρχίας έσπασε από διαδηλωτές.  


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:


“Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή από σφαίρα ειδικού φρουρού στις 6 του Δεκέμβρη, προκάλεσε ευρύτατη κοινωνική αντίδραση. Σε όλη την Ελλάδα γίνονται διαδηλώσεις μαθητών, φοιτητών και χιλιάδων των πολιτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ωμή βία.  Στο πλαίσιο αυτών των κινητοποιήσεων στην πόλη της Ξάνθης την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, που συμμετείχαν και μαθητές και φοιτητές σε συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας Ξάνθης, έγινε προκλητική επίθεση από τα ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένα εντός του χώρου της Νομαρχίας, την ώρα που οι διαδηλωτές αποχωρούσαν ειρηνικά. Το αποτέλεσμα αυτής της απρόκλητης επίθεσης σε βάρος των φοιτητών και μαθητών Λυκείου, ήταν ο τραυματισμός τριών φοιτητών και του δημοσιογράφου της ΕΡΑ Κομοτηνής Καραμπουγιούκογλου Σαμή.  Η αστυνομία επικαλείται ότι οι τζαμαρίες του κτιρίου έσπασαν από τους διαδηλωτές, ενώ υπάρχουν όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες που πιστοποιούν ότι οι τζαματίες σπάσαν από τους ίδιους τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και οι οποίοι αρνούνται να καταθέσουν ως μάρτυρες αν κληθούν από τη δικαιοσύνη. Επειδή τα εξακολουθητικά φαινόμενα της βίας από τα σώματα ασφαλείας το μόνο που καταφέρνουν είναι την αναπαραγωγή της ίδιας της βίας, ειδικά μετά το τραγικό συμβάν του Σαββάτου που εξόργισε όλη την κοινωνία,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:-        


– Ποια μέτρα θα ληφθούν επιτέλους ώστε να μην υπάρχει η πρόκληση της βίας των σωμάτων ασφαλείας;


   Θα προχωρήσει σε έρευνες για τις περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αστυνομικούς υπαλλήλους;


– Θα αποδοθούν ευθύνες και θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι;”


 καταλήγει η Ερώτηση της Ε. Αμανατίδου 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button