Απάντηση Πούλιου στις δηλώσεις Στυλιανίδη

“Όντως, η περίοδος χάριτος τελείωσε! Η μακρά περίοδος χάριτος που ο ξανθιώτικος λαός έδωσε στον κ.Στυλιανίδη και τους συνεργάτες του, γιατί δεν είχε άλλη δυνατότητα επιλογής. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ. Τώρα συγκρίνει. Τώρα ξέρει. Και λέει “φθάνει πια!”

“Όντως, η περίοδος χάριτος τελείωσε! Η μακρά περίοδος χάριτος που ο ξανθιώτικος λαός έδωσε στον κ.Στυλιανίδη και τους συνεργάτες του, γιατί δεν είχε άλλη δυνατότητα επιλογής. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ. Τώρα συγκρίνει. Τώρα ξέρει. Και λέει “φθάνει πια!”


Ως προς τις εκ μέρους του ερμηνευτικές διαστρεβλώσεις της δήλωσής μου για τη γνωμοδοτική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο θέμα της Διαχείρισης Απορριμμάτων, έχω να του πω τα εξής: 


1. Είναι ο τελευταίος που θα μου κάνει μαθήματα περί σεβασμού των πολιτών: όταν εν κρυπτώ από την τοπική κοινωνία, με αλαζονική σιγουριά μεθόδευε το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων με επίκεντρο την Ξάνθη αγνοώντας προκλητικά τους ενδοιασμούς, ακόμη και τις εκπεφρασμένες αντίθετες απόψεις θεσμικών φορέων και παραγόντων (Μητρόπολη, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμος Τοπείρου, Δημοτικές Παρατάξεις, Κινήσεις Πολιτών, κλπ). Όταν αντί να προβεί σε σφαιρική ενημέρωση των πολιτών που κατά δήλωσή του ‘σέβεται’ και ‘δε θίγει λόγω ή έργω’, επιχειρούσε με εκβιαστικά διλήμματα περί ‘στενότητας προθεσμιών από την Ε.Ε.’ να σύρει την τοπική κοινωνία και μαζί της όλη την περιφέρεια σε σιωπηρή συναίνεση υπέρ του, αμφιβόλου κοινωνικής ωφέλειας, σχεδίου της ΦΥΣΙΣ ΑΕ. 


2. Επαναλαμβάνω: η στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποτελεί “δικαίωση του αγώνα που έδωσε η Δημοτική μας Κίνηση” καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία θεσμικών φορέων, κινήσεων πολιτών και απλών ανθρώπων, το 2007 “για ν’ αποτρέψουμε τη μετατροπή της προστατευόμενης περιβαλλοντικά Ξάνθης σε περιφερειακό σκουπιδότοπο”. Και αυτή η δήλωση μόνον προσβολή δε συνιστά για τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας όπου θα μοιραστούν οι ΧΥΤΥ και οι ΜΕΑ. Το αντίθετο μάλιστα! ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ “ΦΥΣΙΣ ΑΕ” να μεθοδεύουν ‘μεσσιανικές’ λύσεις θολού περιεχομένου με προειλημμένες αποφάσεις για λογαριασμό της κοινωνίας! Ας αφήσει, λοιπόν, ο Δήμαρχος Ξάνθης τους πολίτες των άλλων Νομών στην ησυχία τους και μην τους προσβάλλει εμπλέκοντάς τους σε παρερμηνείες των δηλώσεών μου μόνο και μόνο για να δείξει ότι μπορεί …ν’ αντιπολιτευθεί τη δημοτική αντιπολίτευση! 


3. Να αποφασίσει ο Δήμαρχος, αν τελικώς τον εκφράζει η λέξη ‘όραμα’ ή δεν τον εκφράζει!!! Διότι μόνον ‘σωφροσύνη’ και ‘γνώση’ δεν αποκαλύπτει η κατηχητικού περιεχομένου επίπληξή του με την οποία μού …υποδεικνύει το τι χρειάζεται και τι δεν χρειάζεται στην πολιτική: ‘…δεν αρκεί μόνο να κάνεις δηλώσεις, χρειάζεται σωφροσύνη, γνώση, όραμα και τόλμη’ λέει… Μετά από αυτή τη δήλωση δεν έχω παρά να του αντιγυρίσω πως ΠΡΑΓΜΑΤΙ ‘στην πολιτική δεν αρκεί μόνο να κάνεις δηλώσεις, χρειάζεται σωφροσύνη, γνώση, όραμα και τόλμη’ και να τον συμβουλεύσω να μελετά τις δηλώσεις που κάνει ο ίδιος για να διδάσκεται απ’ αυτές…”


 Χρίστος Πούλιος


Επικεφαλής


Δημοτικής Κίνησης Ξάνθης


‘Πολίτες για την Αλλαγή’

Σχετικά Άρθρα

Back to top button