ΤΟΠΙΚΑ…ΜΕΤΩΠΙΚΑ

Ενώ εδώ στην Ελλάδα παλεύουμε με τα οθωμανικά φιρμάνια, στη γειτονική Τουρκία ο Ελληνισμός δικαιώνεται! Μία δικαστική απόφαση άνοιξε το δρόμο για τη διεκδίκηση των κατειλημμένων ελληνικών βακουφίων.

    Ενώ εδώ στην Ελλάδα παλεύουμε με τα οθωμανικά φιρμάνια, στη γειτονική Τουρκία ο Ελληνισμός δικαιώνεται! Μία δικαστική απόφαση άνοιξε το δρόμο για τη διεκδίκηση των κατειλημμένων ελληνικών βακουφίων. Η απόφαση εκδόθηκε πρόσφατα από το Συμβούλιο του Κράτους, που ανέτρεψε παλαιά απόφαση της τουρκικής γενικής διεύθυνσης βακουφίων του 1997, με την οποία το ελληνικό βακούφι του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου θεωρήθηκε “κατειλημμένο”, και η διοίκησή του μεταβιβάστηκε στο κράτος. Τότε μάλιστα είχε καθαιρεθεί και η διοίκηση του βακουφίου. 


   Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν και η απόφαση εκείνη ανετράπη, με αποτέλεσμα να περάσει και πάλι ο έλεγχος και η διαχείριση του Ορφανοτροφείου σε ελληνικά χέρια. Αυτό το δεδικασμένο δημιουργεί ιδιαίτερη αισιοδοξία και γιά άλλες καταπατημένες ελληνικές περιουσίες.


   Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Τουρκία, οι ακτήμονες της περιοχής μας βρίσκονται στα δικαστήρια για τις εκτάσεις της περιοχής της Βιστωνίδας, που ο κάθε Εφραίμ διεκδικεί με σουλτανικά φιρμάνια! Δεν ξέρω γιατί, αλλά νοιώθω λίγο ταλιμπανισμένος τελευταία…


****** ****** ******


   *Κι αφού τα κάψαμε και τα σπάσαμε όλα σχεδόν, νάσου και η βαλλιστική να δείχνει εξοστρακισμό και να που διαψεύδονται όλοι οι αξιόπιστοι “αυτόπτες” μάρτυρες, που έλεγαν ότι ο ειδικός φρουρός σημάδευε (!) τον άτυχο μαθητή. Φυσικά και δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή να αρχίσει να πυροβολεί, έστω και στον αέρα, μέσα σε κατοικημένη περιοχή, και γι’ αυτό και πρέπει να πληρώσει για την άστοχη αυτή ενέργειά του, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα παλληκαράκι. Αλλά άλλο αυτό και άλλο να βγαίνει ολόκληρος πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μιλά για δολοφονία!


****** ****** ******


  *Ο παραλογισμός των αθηναϊκών ΜΜΕ αυτές τις ημέρες ήταν πρωτοφανής. Πάντα μας είχαν συνηθίσει σε υπερβολές, ακρότητες και … κατινιές. Αλλά αυτή τη φορά υπερέβαλαν εαυτόν.


  “Δεν κάνει τίποτε η Αστυνομία για να προστατεύσει τους επαγγελματίες”, φώναζε τρέμοντας η Όλγα! Την ίδια στιγμή, όμως, έτρεμε από αγανάκτηση, γιατί τρεις αστυνομικοί έσερναν έναν “πολίτη”, που συνελήφθη επ’ αυτοφόρω να λεηλατεί κάποιο κατάστημα!


   Δηλαδή, τί έπρεπε να κάνουν οι αστυνομικοί εκείνη τη στιγμή; Να του περάσουν τις χειροπέδες προσέχοντας μη γδάρουν τον καρπό του και να του ζητήσουν ευγενικά να μπει στην κλούβα; Μήπως έπρεπε να του έχουν και ζεστό καφέ; Ή μήπως θα ήταν απαραίτητη και η παρουσία ψυχολόγου για να του απαλύνει τα ψυχικά τραύματα της σύλληψής του; Χμ, καλό αυτό, πώς δεν το σκέφτηκαν ακόμη άραγε;


****** ****** ******


   *Η μάστιγα της αφαίρεσης των σχαρών των ομβρίων υδάτων από τους δρόμους της Κομοτηνής μεταφέρθηκε και στην πόλη μας.


   Τις τελευταίες μέρες δεν είναι λίγα τα σχετικά κρούσματα, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται μεγάλοι κίνδυνοι για την ασφάλεια πεζών αλλά και οδηγών, ιδιαίτερα των δικύκλων.


   Φυσικά, δεν περιμένει κανείς κοινωνική ευαισθησία από τα άτομα που διενεργούν αυτές τις κλοπές. Οι επαγγελματίες όμως που δέχονται να αγοράσουν για σίδερο αυτά τα αντικείμενα (κλεπταποδοχή ονομάζεται αυτό, κύριοι!), δεν αντιλαμβάνονται ότι συντηρούν μία επικίνδυνη για τη ζωή των πολιτών κατάσταση;


  Αλήθεια, πόσοι είναι αυτοί;


  Μήπως μία αιφνιδιαστική έφοδος της Αστυνομίας στις μάντρες τους θα έβγαζε λαυράκι;


endohora@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button