ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Την 3η συνεχόμενη ήττα γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής η SKODA ΞΑΝΘΗ από την ΑΕΚ για τα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Το συγκρότημα του Νίκου Κεχαγιά μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην είχε καλή απόδοση, διάστημα όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά στην επανάληψη πίεσε για να ισοφαρίσει και αν ο Βλάσης Καζάκης ήταν πιο ψύχραιμος στην φάση του 92ου λεπτού οι γηπεδούχοι θα είχαν πάρει τον πόντο της ισοπαλίας.

Την 3η συνεχόμενη ήττα γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής η SKODA ΞΑΝΘΗ από την ΑΕΚ για τα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Το συγκρότημα του Νίκου Κεχαγιά μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην είχε καλή απόδοση, διάστημα όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά στην επανάληψη πίεσε για να ισοφαρίσει και αν ο Βλάσης Καζάκης ήταν πιο ψύχραιμος στην φάση του 92ου λεπτού οι γηπεδούχοι θα είχαν πάρει τον πόντο της ισοπαλίας. 


Αυτό που μετράει είναι η ήττα η οποία αυξάνει το σερί των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων σε 3 καθώς είχαν προηγηθεί οι ήττες σε Λεβαδειά και με Ατρόμητο. Το γκολ που έκρινε τον νικητή πέτυχε στο 44ο λεπτό ο Μπλάνκο που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ριβάλντο, η μπάλα βρήκε και στον Κιντάνα, και με αριστερό σουτ νίκησε τον Τούρινα που έδειχνε να ξαφνιάζεται. 


Πέρα από το άτυχο αποτέλεσμα οι Ξανθιώτες ήταν άτυχοι και στον αγώνα καθώς δύο ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν και αποχώρησαν από την αναμέτρηση. Συγκεκριμένα ο Σπύρος Βάλλας αποχώρησε με πόνους στον δικέφαλο ενώ ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Παπαδημητρίου, στην ωμοπλάτη. Το ιατρικό επιτελείο θα διαπιστώσει  σήμερα την κατάσταση τους. 


Γενικά το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις αλλά είχε ρυθμό από τις ομάδες κάτι που έκανε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο να χειροκροτούν τις προσπάθειες και να περιμένουν ανά πάσα στιγμή πως η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα. Την πρώτη καλή φάση είχε ο Ριβάλντο αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Τούρινα. Ένα λεπτό πριν την λήξη ο Μπλάνκο με το αριστερό πόδι και από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 


Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε με τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Κεχαγιά να κερδίζουν περισσότερο χώρο στο γήπεδο και να φτάνουν πιο εύκολα στην αντίπαλη εστία. Η μεγάλη φάση έλειψε πάντως για τους γηπεδούχους που είδαν προς ανακούφιση τους την προσπάθεια του Κονέ σε άδεια εστία να καταλήγει άουτ. Η τελευταία ευκαιρία, η μεγαλύτερη που δημιούργησε η SKODA ΞΑΝΘΗ χάθηκε στο 92ο λεπτό αλλά η γρήγορη εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Λαμπριάκου και Καζάκη βρήκε τον τελευταίο να πλασάρει άουτ. 


SKODA ΞΑΝΘΗ: Tούρινα, Παπαδημητρίου (87’Καζάκης), Βάλλας (50′ Τόμιτς), Κωστούλας, Ζουέλα, Διγκόζης, Κοντοδήμος, Κιντάνα, Πόι, Λαμπριάκος, Ραντζίνσκι (73′ Ντελγκάδο) 


ΑΕΚ: Μορέτο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Ζεράλδο Αλβες, Παπασταθόπουλος, Ενσαλίβα, Ριβάλντο (76′ Ζούλιο Σέζαρ), Μαντούκα (85′ Παππάς), Τόζερ, Μπλάνκο (63′ Κονέ), Λυμπερόπουλος



Φερέρ:


“Δουλέψαμε πολύ για το παιχνίδι. Κυκλοφορήσαμε τη μπάλα με μεγάλη άνεση σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Η δουλειά που έκαναν οι Μαντούκα και Ριβάλντο ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που μας οδήγησαν στη νίκη, όπως επίσης και ο καλός χειρισμός της μπάλας από τον Τόζερ στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Χάρηκα πολύ για τη νίκη της ομάδας μου. Η ποδοσφαιρική πρόταση που καταθέσαμε στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας με τη μπάλα ‘κάτω’, ήταν το σημαντικότερο γεγονός του αγώνα”. 


Για την διατήρηση του μηδέν στην άμυνα είπε: “Έδειξαν την απαραίτητη αλληλεγγύη, μοναδικό μελανό σημείο στην εμφάνιση μας, ήταν ότι μας έλειψε η ευστοχία, κάτι που μας στέρησε το δικαίωμα να ‘καθαρίσουμε’ νωρίτερα το παιχνίδι”. 


Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την ισοπαλία του Ολυμπιακού, τόνισε: “Μας ενδιαφέρει να χάνει βαθμούς ο Ολυμπιακός γιατί αποτελεί τον άμεσο αντίπαλό μας στην διεκδίκηση του τίτλου. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά να κοιτάμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού”. 



Μπλάνκο:


“Είναι το φετίχ μου η μάσκα” 


“Δεν ήταν εύκολο το γκολ, γιατί έπρεπε να σουτάρω με το αριστερό.


Ωστόσο πάντα προσπαθώ να σημαδεύω την γωνία της εστίας.


Η ΑΕΚ ήταν όπως ακριβώς την περίμενα. Δυνατή ομάδα που παίζει πάντα για να κερδίζει”, τόνισε αρχικά ο Αργεντινός, ένω όταν ρωτήθηκε για την μάσκα είπε:


“Είναι ένα από τα φετίχ μου. Την έβγαλα γιατί έτσι αισθάνθηκα, αλλά δυστυχώς τιμωρήθηκα. Προς το παρόν είμαι χαρούμενος. Δεν ξέρω αν θα το κάνω ξανά στο μέλλον” 


Παπασταθόπουλος:


 “Σίγουρα έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά το 6Χ6 δεν λέει τίποτα για εμάς. Σήμερα πετύχαμε μια δύσκολη νίκη σε μια έδρα που είχαμε να κερδίσουμε αρκετό καιρό. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά και πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε κάτι καλό” 


Κεχαγιάς:


 “Ύστερα από δύο ατυχή αποτελέσματα, θέλαμε τη νίκη. Μας μένει μεγάλη πίκρα, γιατί νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το ματς, να ισοφαρίσουμε και γιατί όχι να νικήσουμε.


Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Το δεύτερο μέρος, όμως, ανήκει στην Ξάνθη.


Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί πίστεψαν και προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό να πάρουμε τουλάχιστο τον βαθμό της ισοπαλίας.


Απ’ αυτό το παιχνίδι πρέπει να κρατήσουν και οι παίκτες και όσοι είμαστε στην ομάδα τη θέληση αυτή, δηλαδή ότι πρέπει να παλεύουμε τα παιχνίδια έως το τέλος και να παίρνουμε ότι το δυνατόν καλύτερο από κάθε παιχνίδι


Τώρα έχουμε δύο ματς εκτός έδρας απέναντι σε δύο πολύ καλές ομάδες. Πιστεύουμε στο υλικό που έχουμε, είναι πολύ καλό.


Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και στα δύο παιχνίδια”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button