Το τρίτο μάτι

Ο Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ) πραγματοποίησε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πολεοδομίας – Χωροταξίας για το έτος 2008 στον οποίο συμμετείχαν ΟΤΑ 1ου και 2ου βαθμού και μεταξύ αυτών και ο Δήμος της Ξάνθης.

*Ο Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ) πραγματοποίησε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πολεοδομίας – Χωροταξίας για το έτος 2008 στον οποίο συμμετείχαν ΟΤΑ 1ου και 2ου βαθμού και μεταξύ αυτών και ο Δήμος της Ξάνθης.


Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε τα αποτελέσματα του εν λόγω διαγωνισμού μιας και στην κατηγορία “Πολεοδομία”, ο Δήμος της Ξάνθης βραβεύεται για την μελέτη του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ξάνθης.


Η εκδήλωση απονομής των βραβείων και τιμητικών διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί στις 19.12.2008, στην Αθήνα στο Μουσείο Μπενάκη.


 *Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης  και η Κληματαριά είναι έτοιμη να ανοίξει.


Ριζικές αλλαγές στον χώρο του εστιατορίου.


Ως προς την κουζίνα είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες για την εξαιρετική ποιότητα.


 *Το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Ξάνθης σε συνεργασία με την πανελλήνια Ενωση Αμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α), με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), σας προσκαλεί στις ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις του με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και τις σύγχρονες προοπτικές για τα άτομα με προβλήματα όρασης και την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.


Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 13 Δεκεμβρίου 2008 ημέρα Σάββατο και θα περιλαμβάνουν: α)Ημερίδα με θέμα: “Αντικρίζοντας τη ζωή κατάματα. Ενημέρωση, πρόληψη και προοπτικές για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας”, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης από 09.15 – 13.30 και β) Ανοιχτή ενημερωτική ομιλία με θέμα: “Ενημέρωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας”, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ξάνθης από 17.30 – 19.30.


 


Ανακοίνωση ΕΝΑΕ 


Η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος καταδικάζει ομόθυμα και απερίφραστα τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου-Ανδρέα Γρηγορόπουλου από πυρά ειδικού φρουρού το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια.


Στηλιτεύουμε και αποδοκιμάζουμε παραβατικές συμπεριφορές κάθε είδους, από όπου και αν προέρχονται.


Εκφράζουμε την οδύνη κάθε μέλους μας για τον τραγικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου και τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου θύματος.


Αναμένουμε το συντομότερο τα πορίσματα της έρευνας και τον καταλογισμό ευθυνών.


Επισημαίνουμε ότι σε αυτές τις ώρες πανελλήνιου πένθους και περισυλλογής, όλοι μας θα πρέπει να βοηθήσουμε δείχνοντας ψυχραιμία και υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. 


 Ο ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ


16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ           


Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισαν την αναβολή του προγραμματισμένου για σήμερα Τηλεμαραθωνίου Αγάπης κατά της πείνας και του υποσιτισμού λόγω των συνθηκών και της ημέρας.


Ο τηλεμαραθώνιος θα γίνει τελικά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου από τις 4 το απόγευμα και μέχρι τις πρωινές ώρες από την ΕΤ1 και από το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button