Διευκρινίσεις Εμπορικού Συλλόγου για τις “σιωπηρές” εκπτώσεις

Στην έκδοση ανακοίνωσης προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης μετά την έντονη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από τις εκπτώσεις κάποιων καταστημάτων, τις προσφορές και την υπόλοιπη φημολογία.

Στην έκδοση ανακοίνωσης προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης μετά την έντονη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από τις εκπτώσεις κάποιων καταστημάτων, τις προσφορές και την υπόλοιπη φημολογία.



 Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο υπάρχει έντονη δημοσιότητα για πρόωρη έναρξη των εκπτώσεων, λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και φήμες για “εξωπραγματικά” ποσοστά.


Διαμαρτύρεται για όσα αναληθώς -όπως υποστηρίζει- δημοσιοποιούνται και αποσαφηνίζει προς ενημέρωση των καταναλωτών και των εμπόρων, τα εξής:


– οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις βάση ρητής διάταξης νόμου θα αρχίσουν την 15η Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την 28η Φεβρουαρίου 2009


– οι προσφορές μπορούν να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου έως και την 14η Δεκεμβρίου του 2008. 


– η 28η Δεκεμβρίου 2008 είναι Κυριακή άρα κατά συνέπεια αργία και απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων και η απασχόληση προσώπων 


– οι μειώσεις στις τιμές αποτελούν πρακτική της κάθε επιχείρησης και δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια.


Οι παραπάνω σχετικοί νόμοι του κράτους, καλύπτουν απόλυτα την αγορά και έγιναν με την σύμφωνη γνώμη και υπόδειξη από το ανώτατο όργανο των εμπόρων, την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Επομένως, επικοινωνιακές τακτικές οι οποίες προτρέπουν σε παρά τον νόμο ενέργειες, είναι τουλάχιστον άσκοπες και επικίνδυνες, επιφέρουν δε, μόνον παραπληροφόρηση και σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό.  Είναι αυτονόητο, ότι η τήρηση των κανόνων και η διαφύλαξη των θεσμών, ιδίως σε τέτοιες δύσκολες περιόδους, αποτελούν προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση και τυχόν παραβίαση τους μπορεί να επιφέρει επώδυνες συνέπειες. 


Τέλος ο εμπορικός σύλλογος καλεί όλους τους εμπόρους, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, να προχωρήσουν στην κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση των εμπορευμάτων, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης.” καταλήγει η ανακοίνωση του εμπορικού Συλλόγου. 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button