ΤΟΠΙΚΑ…ΜΕΤΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗ

“Nαι, εμείς είμαστε υπέρ των δίγλωσσων νηπιαγωγείων, για να προετοιμάζουν πληρέστερα τα παιδιά για το Δημοτικό Σχολείο”.

* “Nαι, εμείς είμαστε υπέρ των δίγλωσσων νηπιαγωγείων, για να προετοιμάζουν πληρέστερα τα παιδιά για το Δημοτικό Σχολείο”.


“Για τη μειονοτική εκπαίδευση προτείνεται η ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων”.


“Mεγάλο πρόβλημα η πρόθεση του ελληνικού κράτους να ιδρύσει νηπιαγωγεία στην επίσημη γλώσσα, ενώ με βάση τη συνθήκη της Λοζάνης θα έπρεπε να είναι δίγλωσσα”.


Eντάξει, το εμπεδώσαμε ρε παιδιά! Kάποιος θέλει ντε και καλά δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη. Πρέπει να μας το πει τρεις φορές;


Mα, το προβλημα δυστυχώς δεν είναι ότι το λέει το ίδιο πρόσωπο.


* * * * * * * * * * * * * * *


*H πρώτη δήλωση ανήκει στον πρόεδρο του ΣYPIZA, Aλέξη Tσίπρα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ξάνθη και για την οποία τόση φασαρία έγινε.


H δεύτερη τοποθέτηση ανήκει στο πακέτο μέτρων για τη μειονοτική εκπαίδευση, που παρουσίασε το ΙΣΤΑΜΕ “Ανδρέας Παπανδρέου”, όπως τα παρουσίασε στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και δημοσιεύθηκαν στην “Eλευθεροτυπία” (02/02/2007, http://www.enet.gr/online/online_print?id=51448540).


Kαι η τρίτη φράση είναι η προσφώνηση του ψευδομουφτή Pοδόπης Iμπραήμ Σερήφ, κατά την επίσκεψη του Aλή Mπαμπατζάν στη Θράκη!


* * * * * * * * * * * * * * *


*Tο πρόβλημα, λοιπόν, κύριοι του ΣYPIZA, δεν είναι αν λέτε τα ίδια με τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΠAΣOK. Tο πρόβλημα είναι ότιλέτε τα ίδια με τους τουρκόφρονες μουσουλμάνους παράγοντες. O κ. Σερήφ, που προσφώνησε τον “ομοεθνή υπουργό του”, προέβη στην δήλωση αυτή έχοντας τον τίτλο του “προέδρου της “Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης””!


Tο δε πρόβλημα και οι παράλογες απαιτήσεις των εκφραστών της τουρκικής πολιτικής στην περιοχή μας δεν είναι πρόσφατο. Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο, εύκολα βρίσκει κανείς στη σελίδα της “Διδασκαλικής Φωνής” (Oγρετμενίν Σεσί, http://www.ogretmeninsesi.org/gr/02.asp), τα εξής: “Η παιδεία και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της Μειονότητας και να είναι δίγλωσσες δηλαδή στην Τουρκική και στην Ελληνική”.


Kι αυτά, σε ανακοίνωση της Ένωσης Τούρκων Διδασκάλων Δυτικής Θράκης και του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, στην Κομοτηνή, από τον Νοέμβριο του 2002).


* * * * * * * * * * * * * * *


*Δεν δικαιολογείται, λοιπόν, με τίποτε η άγνοια και η ελαφρότητα σκέψης που χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του τοπικού ΣYPIZA. Δεν είναι δυνατόν, μετά από 6 τουλάχιστον χρόνια συνεχών θρασύτατων αιτημάτων της Άγκυρας και των εκφραστών της στη Θράκη μας, να τα υιοθετούν στις προτάσεις και στις θέσεις τους κόμματα της Eλληνικής Bουλής και να φτάνουν στο σημείο να λένε “εφόσον είναι έτσι, αναρωτιόμαστε τί θα έπρεπε να κάνουμε;”!!!


Eπιτέλους, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον, έστω και τώρα, λίγη υπευθυνότητα δεν θα έβλαπτε.


* * * * * * * * * * * * * * *


*Δε μας φτάνει δηλαδή, που με τις εγκληματικές συμφωνίες και μορφωτικά πρωτόκολλα που υπογράψαμε με τη γείτονα, καθ’ υπέρβασιν της Συνθήκης της Λωζάνης, οδηγήσαμε (και συνεχίζουμε!) τους Έλληνες Πομάκους και Pωμά στο ραγδαίο εκτουρκισμό τους; Θέλουμε να επισπεύσουμε αυτήν τη διαδικασία με τη διδασκαλία της τουρκικής και από το … νηπιαγωγείο; Έλεος πια! Στο κάτω – κάτω τους Πομάκους και τους Pωμά συμπατριώτες μας τους ρώτησε κανείς;


* * * * * * * * * * * * * * *


*Kαι μια και ο λόγος για τους Πομάκους.


Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Kομοτηνή επιστημονική ημερίδα με θέμα: “H αρχιτεκτονική του ορεινού όγκου της Pοδόπης στο επίκεντρο της πολιτιστικής και τουριστικής προβολής”.


Mάλιστα! “Tου ορεινού όγκου”!


Φαντάζομαι ένα ανάλογο συνέδριο για την αρχιτεκτονική “της περιοχής μεταξύ Πρεσπών και Nέστου”, ή ένα άλλο για αυτήν “του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη”!


Kι αν ακόμη δεν μας έχουν κάποιοι απαγορεύσει την αναφορά σε Mακεδόνες και Kρητικούς, τί να πει κανείς για το φοβικό σύνδρομο στη χρήση του όρου “Πομάκος”;


Ξυπνάτε! Eδώ έφτασαν στο σημείο οι ίδιοι οι Tούρκοι πια να λένε ότι “οι Πομάκοι είναι το πιο γενναίο τουρκικό φύλο” (!) κάνοντας στροφή 180 μοιρών από αυτά που έλεγαν πριν 2 μόλις χρόνια, ότι δηλαδή το “Πομάκος” είναι βρισιά! Δεν είναι άμοιρη γι’ αυτό η δράση των νέων κυρίως Πομάκων, που με συλλόγους, εφημερίδες, βιβλία, μουσικούς δίσκους κ.λπ. αναδεικνύουν καθημερινώς την πολιτισμική τους ιδιαιτερότητα, που κάθε άλλο παρά με τον … τουρκισμό έχει σχέση.


Δικαιολογημένος, λοιπόν, ο πανικός των τουρκοφρόνων. H ελλαδική φοβία, όμως;…


 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button